Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион

Двоен празник във Войника

Понеделник, 11 Юни 2018г. 12:55ч.

z-vuinikaСилни, борбени, устойчиви на времето хора живеят в село Войника. Съхранили своята история от най-древни времена до днес, те остават пазители на миналото, родолюбци, които умеят да ценят наследеното от дедите. Доказаха го с участието си в празника, посветен на 160-годишнината от основаването на селото и 90-годишнината на местния духовен храм – читалище „Възраждане“. Гости на празника бяха заместник-областният управител на област Ямбол Христо Колев и кметът на община Стралджа Атанас Киров.

Продължение...

 
 

3400 контрабандни тениски не стигнаха до пазара

Сряда, 06 Юни 2018г. 15:44ч.

lesovo-punktПо искане на Окръжната прокуратура  съдът в Ямбол задържа под стража турски гражданин, обвинен в контрабандно пренасяне на тениски от различни марки, на обща стойност около 51 000 лв. Серкан Ш. е обвинен за това, че на 31 май на ГКПП Лесово, на трасе за обработка на входящи товарни автомобили от Турция, с товарен автомобил – влекач пренесъл през границата на страната стоки за търговски цели в големи размери – 3400 броя тениски от различни марки, на обща стойност около 51 000 лв. – престъпление по чл. 242, ал.1, б.„д“ от НК.

Продължение...

 
 

Важни решения на Съвета в Стралджа

Четвъртък, 31 Май 2018г. 12:15ч.

z-sessia-str-18След внимателен и обстоен анализ на посещаемостта в ДЯ“Калинка“- Стралджа и мрежата от детски институции в общинския център, отчитайки предимствата на детска градина с яслена група за отглеждане, възпитание и обучение на деца от 10 месеца до постъпването им в първи клас, след коментари за плюсовете и минусите по самостоятелно поддържане на детска ясла, с 9 гласа „за“ общинските съветници приеха предложението на кмета Атанас Киров за разкриване на яслена група към ДГ“Здравец“ с мотивите: така ще се даде възможност за осъществяване на интегриран подход, осмислящ предучилищното възпитание и обучение и връзката му с училищното образование, детската градина с яслена група ще гарантира безпроблемното и плавно преминаване на детето, навършило 3 г. от яслата в детската градина.

Продължение...

 
 

Най-добрите в надпреварата "Млад огнеборец"

Вторник, 29 Май 2018г. 13:06ч.

OS 5На Градския стадион в Стралджа приключи ХIX-то областно състезание на младежките противопожарни отряди  “Млад огнеборец“. Инициативата  бе организирана от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Ямбол. В комплексното класиране на първо място се класира отборът на СУ „П.К.Яворов“ - Стралджа, с което получи и правото да представлява областта на републиканското  състезание.

Продължение...

 
 

Арест след опит за контрабанда на монети и артефакти

Понеделник, 28 Май 2018г. 14:29ч.

lesovo-1Окръжната прокуратура в Ямбол задържа за 72 часа турски гражданин, обвинен за контрабанда на над 11 хиляди старинни монети и артефакти. На 25 май през ГКПП „Лесово“ турският гражданин с лек автомобил „БМВ“, с белгийска регистрация, пренесъл през границата на страната от Турция предмети за търговски цели в големи размери – 11 037 броя старинни монети, 19 броя фигурки тип камъчета,

Продължение...

 
 

Страница 2 от 307

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза