Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион

Пасхално (Великденско) послание на Митрополит Йоаникий

Събота, 27 Април 2019г. 09:23ч.

ded-joanikiiИ тази година тържествен камбанен звън възвести празника на преславното Христово Възкресение. И тази година се поздравихме със Спасителния поздрав: Христос Воскресе! - Воистину Воскресе! И тази година в храмовете е светло от благодатния огън, който слезе върху гроба Господен в светия град Йерусалим. Ето, "сега всичко се изпълни със светлина: небето и земята, и адът; цялото творение да празнува Христовото Възкресение, чрез което се утвърждава." /Канон на Пасха, 3 песен, първи стих/

Продължение...

 
 

Великденска изложба на сливенски художници

Четвъртък, 25 Април 2019г. 12:07ч.

kartini-straaaВ навечерието на празника Възкресение Христово Сливенски художници представиха в Стралджа изложба „Великден“. В Ритуалната зала на града са изложени платна на Атанас Белев, Борис Дамянов, Веселин Дамянов, Галина Янкова, Христо Тотев, Бурхан Капсъзов, Петър Янков. Свое място намериха и представители на изкуството от Стралджа - Йордан Дамянов с интарзия, Снежана Илиева с гоблени и творби на Денка Иванова.

Продължение...

 
 

Започна ремонт на две главни улици в Стралджа

Сряда, 24 Април 2019г. 12:01ч.

aslfaltiratВ изпълнение на своята строителна програма община Стралджа започна подготовка за преасфалтирането на две от главните улици в града - „Стефан Караджа“ и „Д.Благоев“. И двете дълги години оставени без ремонт и превърнали се в истинско бреме за шофьорите. Бюджетните средства, които ще бъдат изразходени за ремонта, са близо 200 хил.лв.

Продължение...

 
 

Подготвят честване на 55 години от създаването на "Въжички"

Сряда, 24 Април 2019г. 08:25ч.

DSC08586На богат, шарен и вълнуващ фолклорен празник ще се радват почитателите на народното танцово изкуство в Стралджа в края на август, информира Надя Жечева. Отбелязването на 55-тата годишнина от създаването на емблематичния фолклорен ансамбъл „Въжички“ ще съвпадне с дните, посветени на 50-годишнината от обявяването на Стралджа за град и според организаторите от общината това ще обогати празничната програма.

Продължение...

 
 

В Деня на Земята в Стралджа засадиха 200 акации

Вторник, 23 Април 2019г. 09:32ч.

zalesiavanetoПо инициатива на общината в Деня на земята в Стралджа бяха засадени 200 акации. С тях се слага и начало по  възстановяването на зелените пояси в Стралджа, унищожени през 90-те години на миналия век. Фиданките са закупени със средства от бюджета на общината.

Продължение...

 
 

Страница 2 от 334