Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион

Спряха контрабандни цигари и облекла на Лесово

Вторник, 26 Юли 2011г. 12:26ч.

21 730 къса контрабандни цигари и 300 чифта джинси на световноизвестни марки задържаха митничарите на Лесово и Малко Търново за една седмица, съобщиха от Агенция „Митници”. В тайници на 15 леки коли с българска регистрация митническите инспектори на Митнически пункт Лесово откриха 21 730 къса нелегални цигари и около 2 кг нарязан тютюн за цигари. Всички автомобили са пътували в посока от Турция за България. Папиросите са извадени от различни тайници - от таваните, вратите, двигателите, седалките, вентилациите, броните, носещите греди и въздуховодите на автомобилите. При проверка на пътнически автобус митническите инспектори на Лесово се натъкват на 301 чифта джинси, носещи известни търговски марки. Текстилните изделия са открити в 6 сака в товарното помещение на автобуса. По случаите са съставени общо 16 акта за нарушения на Закона за митниците.
 
 
 

Регионалното депо събра съвета в Сливен извънредно

Понеделник, 25 Юли 2011г. 11:53ч.

Извънредна сесия на Общински съвет – Сливен се провежда днес. Общинските съветници трябва да дадат своето съгласие Община Сливен да кандидатства съвместно с общините от регион Ямбол с проект "Изграждане на регионален център за управление на отпадъците, регион Ямбол”. Проектът е по Процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по приоритетна ос 2 „Подобряване и развитие на инфраструктурата за третиране на отпадъци” на оперативна програма ”Околна среда 2007-2013 г.”, с референтен номер на процедурата BG161PO005/10/2.10/07/22: Изграждане на регионални системи за управление на отпадъците в региони: Борово (Бяла, област Русе), Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Костенец (Самоков), Левски (Никопол), Луковит, Панагюрище, Плевен, Разлог, Стара Загора и Ямбол. В проектен регион Ямбол са включени общините Ямбол, Тунджа, Сливен, Нова Загора и Стралджа. Всяка община участва в проекта със собствен финансов принос, който се изчислява на база население. Относителният дял за община Сливен се равнява на 45.53 от общия брой на населението в региона. Собственият финансов принос за община Сливен е около 5 млн. лв., а по европейските програми ще бъдат отпуснати 30 млн. лв. Кметът Йордан Лечков обясни на редовната си пресконференция, че Община Сливен трябва да кандидатства по проекта до 21 август. До края на месец юли трябва да бъде взето решение за участие в проекта, в противен случай средствата от европейските програми ще бъдат изгубени. Съгласно Националната програма за управление на дейностите по отпадъците 2009-2013 г. (НПУДО) в Република България следва да бъде изградена система от съоръжения (общо 57 за цялата страна), осигуряваща екологосъобразното обезвреждане на цялото количество битови отпадъци, генерирани в страната. Ангажиментът е поет от страната ни с оглед прилагане на изискванията на Директива 1999/31/ЕО. Приоритетна ос 2 „Подобряване и развитие на инфраструктурата за третиране на отпадъци” на Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.” е насочена към постигане на съответствие с изискванията на Директивата.
 
 

Съветът в Стралджа ще заседава в четвъртък

Понеделник, 25 Юли 2011г. 11:46ч.

Преди да излязат в традиционната августовска ваканция общинските съветници от Стралджа  ще проведат своето 48-мо заседание, което председателят Валентина Маринова насрочи за  28 юли. Вниманието ще бъде насочено към отчета по изпълнение на бюджета за първото шестмесечие на годината, който ще внесе кмета на общината Митко Андонов. Предвидена е актуализация на Общинската програма за управление дейностите по отпадъците. Предстои  разглеждане на докладни записки относно провеждане заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК Ямбол, ликвидиране на съсобственост във Войника, продажба на поземлен имот в Каменец. Кметът Андонов е вносител на докладна записка относно кандидатстване с проект „Социално предприятие за озеленяване и благоустройство – община Стралджа”. Очаква се решение и по проекта по ОП”Развитие на човешките ресурси”, приоритетна ос  7: Транснационално и междурегионално сътрудничество, схема „Без граници”, компонент 1. В края на заседанието съветът ще вземе решение за определяне екип за изнасяне на националното и европейското знаме. Предстои да се разгледа и отпускането на еднократни помощи на нуждаещи се граждани. 
 
 

Затвор за шофьор без книжка в Сливен

Четвъртък, 21 Юли 2011г. 13:22ч.

Присъда от осем месеца лишаване от свобода постанови Районен съд Сливен срещу 35-годишен шофьор, заловен повторно да управлява автомобил без книжка в едногодишния срок от наказването му по административен ред от сектор „Пътна полиция” при ОД на МВР Сливен. В началото на месец март тази година Р.Х. е бил заловен да управлява незаконно автомобил „Опел Вектра” по бул. „Хаджи Димитър” в Сливен, само шест месеца след наложеното му първо наказание за същото провинение, влязло в сила на 07.09.2010 година. Съдът осъди Р.Х. на една година лишаване от свобода, но на основание чл. 58 А ал. 1 от Наказателния кодекс намали наказанието му с четири месеца. Така определеното и намалено наказание от осем месеца подсъдимия Р.Х. ще трябва да изтърпи в затвора при първоначален строг режим. В момента той изтърпява наказание лишаване от свобода по други дела и по тази причина на основание чл.25 ал.1 във връзка с чл. 23. ал. 1 от НК съдът определи едно общо наказание измежду наложеното наказание с настоящата присъда и останалите две присъди, издадени от Районните съдилища в Сливен и Бургас, а именно най-тежкото от тях – осем месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим. Съдът приспадна времето, през което подсъдимият Р.Х. е бил задържан или е изтърпявал наказание в затвора, по която и да е от присъдите, включени в съвкупността. Присъдата подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок пред Окръжен съд Сливен. По друго дело от същия характер, отново за нарушаване на административното наказание от 07.09.2010, но извършено на 18.03.2011 година, само девет дни след като е бил заловен повторно, Р.Х. бе осъден на шест месеца лишаване от свобода, като наказанието си ще изтърпи при първоначален строг режим. Тогава той е бил заловен да управлява автомобила си в района на четвърти километър на път II-66 край Сливен. Наложената присъда е въз основа на одобрено от съда споразумение между обвинението и защитата на подсъдимия. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.
 
 

Стралджа договори добива на дърва за огрев

Четвъртък, 21 Юли 2011г. 09:31ч.

Сеч, кубиране и извозване на дърва ще осъществи през следващите  месеци  фирма „Дъбрава” ЕАД, с която община Стралджа вече има скючен договор. Сечта ще се извърши в общински горски фонд в землището на село Войника, потвърди Мая Димова, началник отдел „Стопански дейности”. В договора е посочен общият обем за добив на дърва по отдели както следва:  отдел 226 В – 285 пространствени кубици, отдел 226 В – 207 пр.куб.м., отдел 225З – 474 пр.куб.м. и отдел 225 Ж – 10 пр. куб.м. Добивът, който ще се осъществява най-късно до 31 октомври, е съобразен с изискванията на Закона за горите и Правилника за неговото приложение. Дървата са само за огрев и ще се предлагат на населението във Войнишкия регион. Миналата година със свое решение Общинският съвет утвърди цена 36 лв. за кубик дърва добити от общинския горски фонд и предназначени за продажба на населението. Традиционно по-ниската стойност от тази на пазарните цени определя и желанието за един социален жест към  жителите на общината. Търговците на горивни материали в града предлагат нарязани дърва по цена 60 лв. за кубик, нацепените са с 5 лв. повече. Въглищата запазват досегашната си цена – 7,50 лв. за чувал от 33 кг.
 
 

Страница 292 от 327

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза