Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион

Съкращения в общинската администрация в Сливен

Понеделник, 21 Март 2011г. 13:39ч.

Около 40 служители ще бъдат съкратени от общинска администрация Сливен. Това съобщи на пресконференция днес кметът на града Йордан Лечков. Съкращенията не са само в Сливен, а в цялата страна, те са част от плана за редуциране на администрацията. „Тези съкращения се правят с основание, коментира Лечков, трябва обаче да има такива и в държавната администрация.” Той отново изрази мнение, че раздутата държавна администрация трябва да бъде значително редуцирана. В тази насока е и заявеното от правителството намерение областните администрации в страната да бъдат редуцирани до шест. Лечков допълни, че предстоят назначения по програми за временна заетост. В Сливен назначените ще бъдат значителна бройка – около 150 души. Част от тях ще работят по дейностите, свързани с озеленяването на града.

 
 

Бъдещи еколози изучават законодателството

Събота, 19 Март 2011г. 08:00ч.

В полезно обучение в община Стралджа участват 17 кандидати за длъжността „инспектор по екология”. Безработните, които имат шанс за назначение на работа, се обучават по проекта „Нов избор, развитие и квалификация” по Оперативна програма ”Развитие на човешките ресурси”. От декември до края на март участниците в курса са включени в обучителна програма на НТС Ямбол. На този етап лектори са еколозите от община Стралджа Анна Грозева и Милена Йорданова, които запознават кандидатите с основното от Закона за биологичното разнообразие, що е хигиена и защитена зона, регламентирани сметища и поддържането им и др. Темите на дискусия най-често са свързани с опазването на околната среда, грижа за флора и фауна, причини за замърсяване на въздух, вода и земя и мерки за опазването им. Периодично мъжете и жените се подлагат на тестово изпитване, което показва натрупване на знания и умения. Оценката на лекторите е, че хората проявяват жив интерес към теория и практика, мотивирани са да работят в тази област и да докажат на практика какво са научили.

 
 

Земеделските производители на протест в понеделник

Петък, 18 Март 2011г. 17:59ч.

Близо 100 селскостопански машини ще изкарат в понеделник земеделските производители от Сливен в знак на протест. Това съобщи на пресконференция председателят на сдружение "Хаджи Димитър" в Сливен Петър Байчев. Машините ще потеглят в четири лъча от различни населени места от региона. Сборният пункт на протестиращите земеделци е на пътен възел „Петолъчката”, където към тях ще се присъединят техни колеги от Ямбол, Карнобат и Бургас. Земеделските производители нямат намерение да блокират нито главния път, нито пътния възел. На „Петолъчката” те ще обърнат и ще потеглят обратно, като в Сливен, на паркинга на Дамарски мост, ще се проведе митинг, на който ще бъде прочетена декларация с искания към земеделското министерство. Земеделските производители настояват да се изпълнят всички постигнати с правителството договорки, като изплащане на европейските субсидии, както и на допълнителните плащания на площ. Според земеделците около 650 млн. лева биха могли да се влеят като оборотни в българската икономика, ако плащанията към тях постъпват навреме. Само 293 млн. лева са средствата от субсидии за 2010 година, които са включени в републиканския буджет за 2011-та. Протестите ще бъдат тридневни. Ако не постигнат желаното, в четвъртък земеделските производители възнамеряват да потеглят към столицата и ще искат разрешение от полицията.

 
 

Стралджа се моли за своите момичета в Япония

Петък, 18 Март 2011г. 13:47ч.

Драмата в Япония след ужасното земетресение вълнува и жителите на Стралджа, които свързват проблемите в страната на изгряващото слънце с конкретни лица от града. За японци са женени и двете дъщери на стралджанеца Атанас Балъкчиев- Боряна и Диляна. Земетресението заварило по-малката - Диляна в едно от предградията на Токио, където живее със съпруга си Чихиро Ето. Дни по-късно семейството се мести в гр.Чиба за по-безопасно, но и там трусовете продължават. Притесненият баща кани цялото семейство в Стралджа, като е готов да им предостави къщата си, но засега младите хора, които работят в американска банка, проявяват завидна смелост и отговорност и не желаят да напускат. Както Диляна, така и съпругът й Чихиро вярват, че всичко може да се оправи и че във възможностите на човека е да победи това изпитание, информира Надя Жечева.

 
 

Търг за продажба на дървесина в Стралджа

Четвъртък, 17 Март 2011г. 08:35ч.

Три фирми взеха участие в проведения публичен търг с явно наддаване за продажба на иглолистна дървесина в Стралджа, който се организира съгласно одобрен годишен план за ползване на дървесина през 2011г. в горски фонд Войника. Общото количество иглолистна дървесина от сеч за прореждане  е 1055 плътен кубик. Обявената начална тръжна цена от 26 375 лв. след наддаването стигна до 37 575 лв. Според заповедта на кмета на общината Митко Андонов, срокът за добиване на дървесината, считано от датата на издаване на позволителното за сеч, е три месеца. Съгласно изискването за контрол, след извършване на дейността представители на общината и Горско стопанство ще приемат сечището с протокол.

 
 

Страница 292 от 310

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза

Реклама

vhs-2-dvd_125x125