Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион

Работници на аутобана се сбиха в Стралджа

Събота, 03 Декември 2011г. 10:45ч.

40-годишен мъж от град Белослав е настанен за лечение в ямболската болница с травма на главата, пострадал след скандал в петък вечер. На 2 декември около 18.15 часа в Стралджа възниква скандал между двама работници на Автомагистрала Тракия, живеещи заедно на квартира в село Зимница. В спора 23-годишният Димитър Стоилов от Бургас ударил с ключ за автоджанта по главата 40-годишния Димитър Димитров от Белослав. Пострадалият е настанен за лечение в МБАЛ "Св. Пантелеймон", няма опасност за живота му. Стоилов е задържан за 24 часа в Районно управление Полиция - Стралджа.
 
 

Сливен води класацията по ръст на задълженията

Петък, 02 Декември 2011г. 18:59ч.

София е най-задлъжнялата община в страната, а Сливен е регистрирала най-голям ръст. Това показва анализ на бюджетите на местните органи към 30 септември, изготвен от Националното сдружение на общините. Просрочените задължения на столицата са 37,5 млн. лв. към септември, като са намалели със 7,5 млн. лв. спрямо юни. Въпреки това столицата запазва челната позиция в класацията. На второ място е Перник, която има 13,4 млн.лв. задължения към деветмесечието спрямо 11,6 млн. лв. през юни. На трето място е община Сливен, която регистрира 9,3 млн. лв. дългове към септември спрямо 12,6 млн. лв. към шестмесечието. В доскоро управлявания от Йордан Лечков град (загубил изборите кандидат-кмет от ГЕРБ) обаче всички просрочени задължения са направени само през тази година, сочат данните от анализа. Така Сливен е първенец по ръст на дългове. Повишение за задълженията има и в Перник с 4,3 млн. лв. през тази година и така общината дължи вече 13 млн. лв. С малко над 4 млн. лв. ръст е и община Ракитово, която през 2010 г. е била задлъжняла едва с 20 хил. лв.
 
 

В Стралджа репетират "Вражалец"

Четвъртък, 01 Декември 2011г. 15:37ч.

Артистите от самодейния театър при читалище „Просвета” Стралджа подготвят поредната театрална изненада за местните зрители. Изборът този път падна на „Вражалец” от Ст. Л. Костов. Различното е, че пиесата ще се представи като театрална игра  под заглавието „Златния мираж”. С предпочитанието към този сценичен вид  режисьорът Кольо Пехливанов, гл. експерт в отдел „Култура” при общината и професионален артист, има намерението да докаже, че един актьор може да изпълнява няколко роли едновременно. За участие в екипа са поканени известни и обичани от местните любители на театъра самодейци като Добрин Енев, Цветелина Танева, Валентина Златева и др. Още на първата сбирка  Пехливанов успя да събуди любопитството, да мотивира артистите и да провокира дори самостоятелен избор на ролите.

Продължение...

 
 

Фермерите тръгнаха към София

Четвъртък, 01 Декември 2011г. 15:20ч.

Пътен възел Петолъчката повече няма да бъде блокиран от селскостопански машини. Всички над 100 трактора потеглиха към София. За повече от два часа беше блокиран и граничен пункт Лесово на българо-турската граница. Не виждаме смисъл да блокираме пътищата в страната и затова тръгваме към столицата, заяви председателят на Съюза на зърнопроизводителите в Сливенска област Петър Байчев. "Ние не искаме да събаряме правителството. Сред нас няма такива екстремисти, но имаме двама министри, които явно искат това нещо. Нашият, така наречен министър, прави едно събиране и разпределя някакви пари, които никой не му е казал, че ще ги има. И когато не му ги дават казва, те зърнопроизводителите имат трактори да вървят да се борят с Дянков и министър-председателя", заяви Петър Байчев. Протестиращите земеделски и зърнопроизводители от Ямболска област, за втори ден блокираха за два часа работата на граничен пункт Лесово и затрудниха движението по главен път 1-7. Засега техните над 120 машини няма да тръгват за столицата, съобщи заместник-председателят на Съюза на зърнопроизводителите в Ямболска област Динко Жеков.
 
 

Фалшиви маркови облекла задържаха митничарите на Лесово

Четвъртък, 01 Декември 2011г. 11:02ч.

2170 броя тениски, анцузи и шапки с фалшифицирани етикети и лога на световноизвестни търговски марки задържаха днес митническите инспектори на митнически пункт Лесово при щателна проверка на ТИР със словашка регистрация. Камионът, управляван от словашки гражданин, е пътувал в посока от Турция за Словакия през България. ТИР-ът превозвал търговски колети с трикотажни изделия. Изпращач на стоките е фирма от гр. Истанбул, а получател – фирма от Братислава. При митническата проверка е установено, че в камиона няма недекларирани стоки, но част от търговските колети съдържат фалшиви маркови облекла. Иззети са 1 110 тениски с фалшифицирани марки „Puma”, „Adidas”, „Nike”, 910 шапки „Armani” и „Dolce&Gabbana” и 150 броя анцузи „Nike”. Фалшивите маркови дрехи са задържани в изпълнение на Регламент 1383/2003 на Съвета на ЕС и Закона за марките и географските означения. За случая са уведомени официалните правопритежатели на съответните търговски марки.
 
 

Страница 293 от 345

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза