Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион

Бедствено положение в Община Болярово

Вторник, 18 Октомври 2011г. 13:08ч.

Бедствено положение бе обявено в община Болярово. 18 села в общината са без ток, в три от селата не е доставян хляб. Непроходими от снощи са пътищата до селата Странджа, Крайново и Иглика. Поради дълбокия сняг - над 40 сантиметра - там не е доставен хляб. 18 от 19-те села са без ток. В четири населени места няма и вода.  Изпълняващият длъжността кмет на общината Жельо Желев се обърна с апел към медиите - да алармират "ЕВН България", за да изпратят още аварийни екипи, тъй като ситуацията продължава да се усложнява. Прекъснато е електрозахранването в промишлената зона на града, без ток са и бензиностанциите. Част от пътищата са непроходими. Ученици от 8 села не са на занятия, заради блокираното движение. Съществува реална опасност да се провали и изборния ден в селата по посока Воден - Шарково. Без отопление са домът за възрастни в село Воден и домът за жени с умствена изостаналост в Малко Шарково.
 
 

Сняг в боляровско, пътищата проходими

Вторник, 18 Октомври 2011г. 08:31ч.

Всички пътища на територията на Ямболска област са отворени и нормално проходими, няма закъсали автомобили, информира Областната дирекция на МВР. Продължава да вали сняг в крайграничните селища от община Болярово. В района работи снегопочистваща техника. От Пътна полиция препоръчват на гражданите, тръгващи на път, да подготвят автомобилите си за зимни условия, да шофират внимателно с намалена скорост, имайки предвид, че пътищата са мокри и хлъзгави, а на места със снегонавявания и заледявания. През изминалото денонощие дежурните екипи при ОУ “ПБЗН” са се отзовали на единадесет спешни сигнала. Предвид усложнената метеорологична обстановка екипите са отстранявали клони и паднали дървета, затрудняващи в различни райони на областта.
 
 

Бурята изтръгна дървета в стралджанско

Вторник, 18 Октомври 2011г. 07:48ч.

Силният вятър и дъждът предизвикаха поражения и в стралджанската община. От отдел „Гражданска защита” потвърдиха, че в понеделник след обяд са постъпили съобщения за изтръгнати от корен дървета, начупени клони, повредени огради и покриви в различни селища. Така в Атолово половинвековно дърво се стовари върху жилищна постройка, за щастие необитаема. В Стралджа вятърът успя да събори друго старо дърво върху постройка в двора на общината, което повреди покривната конструкция и извади бордюри и плочки на улицата. Веднага бяха взети мерки за обезопасяване на района, а след спиране на валежа групите на противопожарна охрана ще отстранят дърветата. Количеството дъжд, който вчера падна в Стралджа е 36 л/кв.м.
 
 

Аварирали тежки камиони блокират ГКПП Лесово

Понеделник, 17 Октомври 2011г. 12:05ч.

Затруднено е преминаването през ГКПП – Лесово. Два тира, идващи от Турция, са блокирали входа на пункта на влизане за товарни автомобили. Най-вероятната причина е използване на летни гуми, несъобразени с метеорологичните условия. Това съобщиха от пресцентъра на Гранична полиция. Спряно е движението в направлението Елхово – ГКПП Лесово. На около 5 км преди пункта 7 тира са заседнали и са препречили пътя. Автомобили няма да бъдат пропускани, докато не бъдат изтеглени авариралите товарни автомобила. Обилен снеговалеж, навявания и паднали дървета има и на пътя Бургас – ГКПП Малко Търново. Самият пункт е проходим, но пътят към него практически е затворен. Екипи на областните пътни управления в Бургас и Ямбол работят за разчистване на пътищата към двата гранични пункта.
 
 

Хореографът Тончо Тончев номиниран за държавна награда

Понеделник, 17 Октомври 2011г. 11:56ч.

Община Стралджа направи предложение до Министерството на културата за удостояване на изявения хореограф Тончо Тончев с годишната държавна награда „Св. Паисий Хилендарски”. Писмото до Министъра на културата Вежди Рашидов е подписано за кмет на община Стралджа от Иван Иванов. В него обстойно се представя дългогодишната творческа дейност на Тончев като хореограф, музикант, художествен ръководител, безбройните отличия и награди. През годините на активна творческа дейност той публикува в списание ”Танцово изкуство” 35 свои разработки, а композираните и поставени от него танци в различни състави у нас и чужбина са над 300. Община Стралджа определя като безценен богатия творчески опит на Тончев, както и приноса му за съхраняване, разпространение и обогатяване на българския фолклор и възпитание на младите хора в любов към местните традиции и настоява за удостояването му с високото държавно отличие. Тази година Тончо Тончев отбеляза своя 70-ти рожден ден с поредния богат концерт на ансамбъл „Въжички” и всички танцови формации към читалище”Просвета”- Стралджа. По решение на Общинския съвет и със заповед на кмета Митко Андонов той е първият носител на званието „Почетен гражданин на Стралджа”.
 
 

Страница 293 от 338

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза