Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион

Дъждът осуети очакванията за рекорди в Сливен

Неделя, 03 Юли 2011г. 19:02ч.

Лошото време осуети очакванията за високи резултати в стартовете от втория ден на Балканиадата по лека атлетика в Сливен. Заради проливния дъжд и силния вятър две от топатлетките ни – Ивет Лалова и Венелина Венева предпочетоха да не рискуват и не стартираха, съответно в спринта на 200 м и на скок височина. Ваня Стамболова дублира вчерашната си титла на 400 с препятствия, днес и на 400 метра гладко бягане. Под дъжда Ваня записа 53, 33 сек. Още в първия си опит на скок дължина Момчил Караилиев постигна 16, 93 м, но заради попътния вятър над 2 м/сек. той не успя да вземе квота за Олимпиадата догодина. Спас Бухалов се доближи до най-добрия си резултат през сезона, балканската титла той спечели с 5, 20 м. Кристина Дамянова взе злато за България в дисциплината 100 м с препятствия.

 
 

Бойко Борисов ще открие Балканиадата в Сливен

Четвъртък, 30 Юни 2011г. 07:26ч.

boiko_borisov_2Премиерът Бойко Борисов лично ще открие балканиадата по лека атлетика в Сливен тази събота от 17,20 часа на градския стадион, който единствен у нас предлага условия на световно ниво за този спорт. Министър-председателят е почетен патрон на състезанието.
За първи път в България трябва да пристигне и новият треньор на Ивет Лалова от Италия, който води подготовката и на гаджето й Симоне Колио. Самата Лалова ще стартира на стадион „Хаджи Димитър".
Чек за 5000 евро ще получи лекоатлетът, който постигне най-добрия резултат на балканиадата по лека атлетика в Сливен в събота и неделя. Общият награден фонд е 40 000 евро - най-голям в историята на регионалните шампионати в Царицата на спортовете.
Премии ще има за първите 12 постижения, които ще бъдат сравнявани по таблицата на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ). Възможно е дори лекоатлет да присъства в Топ 12 и с два свои резултата от състезанията на ст. "Хаджи Димитър". Арената, която е с перфектна настилка, заедно със съседния стадион за загрявка, засега е единствената у нас, която предлага условия за лекоатлетически състезания от най-висок ранг.
Българският отбор включва 31 състезатели - 17 мъже и 14 жени. В състава са всички най-добри наши атлети начело със звездите Ивет Лалова (100 и 200 м) и Ваня Стамболова (400 м и 400 м с препятствия), които правят страхотен сезон. Липсват само контузените Тезджан Наимова и Петя Дачева.
Очаква се атлетите да са над 400, а общо с треньорите и официалните лица участниците да са над 700.
 
 

Митко Андонов номиниран за 3-ти мандат

Сряда, 29 Юни 2011г. 15:33ч.

straldja-socialistiСоциалистите от Стралджа издигнаха кандидатурата на досегашния кмет на общината Митко Андонов. Това е и единствената кандидатура, издигната от БСП и единодушно одобрена от общинската партийна конференция, съобщават от пресцентъра на общината. В 28-те партийни организации за Митко Андонов са гласували 387 партийни членове , всички присъстващи на събранията.
С явно гласуване делегатите на конференцията определиха и листата на кандидат-съветниците, избрани предварително на събранията след провеждане на откровени разговори и оценки. С най-много предложения за общински съветник/11/ Иван Георгиев е водач на листата, следват го Мария Толева, Иван Иванов, Петър Йовчев, Валентина Маринова, Георги Иванов/Каменец/, д-р Георги Атанасов, Митко Андонов, Николай Николов, Цветелина Тончева и т.н.
 
 

Заседава Общински съвет Стралджа

Вторник, 28 Юни 2011г. 08:11ч.

В 10.30 в Стралджа трябва да започне 47-то редовно заседание на местния Общински съвет. Подкрепа за ползване на временен безлихвен заем от бюджета на общината за проект „Реконструкция и благоустрояване на паркове в гр.Стралджа” ще поиска кметът на общината Митко Андонов. Очаква се одобрение кандидатстването на общината с проект „Социално предприятие за озеленяване и благоустройство”. Съветниците ще обсъдят докладна записка за закупуване недвижими имоти – земи, необходими за проект „Изграждане на регионална система за управление на отпадъците – регион Ямбол”. Предстои обсъждане необходимостта от функциониране на паралелките от І-VІІІ клас в ОУ ”Св.св.Кирил и Методий” в село Зимница под минималния брой на учениците и паралелките за учебната 2011/2012 г. Съветът трябва да се произнесе и по предложението на кмета Митко Андонов за награждаване на известния стралджански хореограф Тончо Тончев  с „Плакет с образа на Яворов”.

 
 

BMW потрошено в среднощен скандал

Неделя, 26 Юни 2011г. 09:54ч.

Около 23.00 часа в събота край село Голямо Крушево в посока към Бургас е възникнал скандал между криминално проявените А.Д. на 30 години от Ямбол, В.Д. на 31 години, 48-годишният Т.Б., също от Ямбол с други пет непознати лица. В резултат на скандала е потрошен лек автомобил ВМW, начупени са стъклата на автомобила, изкривени са калниците. Колата е ползвана от В.Д. Тримата от Ямбол са многократно задържани и съдени за кражби и противозаконно отнемане на автомобили. Щетите по леката кола са в процес на изясняване. Установяват се другите петима участници в скандала. По случая в Районно управлвние Полиция Елхово е образувано досъдебно производство.

 
 

Страница 294 от 326

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза