Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион

Децата на Стралджа в поредна екоакция

Сряда, 16 Март 2011г. 17:30ч.

Пролетна акция „За чист град и чисти паркове” увлече децата от ОУ”Св.св.Кирил и Методий”- Стралджа, които усърдно и с видимо желание почистиха отпадъците в централната част на града и в парк „Младост”, информира Надя Жечева от общинския пресцентър. Поощрявани от педагозите, малките се включиха и в реновиране на детския кът в парка, а когато поставиха и поредната табела с призив за опазване чистотата в града,  с удоволствие позираха пред нея доволни и горди от свършената добра работа.  Пролетната акция е в изпълнение на проекта „Приятели на природата” и планираните дейности за месец март. Финансиран от Центъра за образователна интеграция на деца и ученици от етнически малцинства при МОМН екопроектът не само увлече децата от училището в полезни инициативи, но и предизвиква нови такива, в които се очаква да се включат и родителите.

 
 

Разкриха престъпна група след серия кражби във Воден

Сряда, 16 Март 2011г. 11:45ч.

Задържана е престъпна група извършила множество домови кражби в село Воден, община Болярово, съобщи Областната дирекция на МВР Ямбол. Престъпленията са регистрирани  за времето от 6 до 14 март, като са отнети големи количества медни предмети, ел. кабели и части на селскостопанска техника. В хода на оперативно-издирвателни мероприятия за противодействие на битовата престъпност служители от ПУ – Болярово при ОДМВР - Ямбол установяват, че кражбите са извършени от група мъже, всички жители на село Воден. Четиримата - А.Й. на 33 г., С.Г. на 30 г., Ж.С. на 19 г. и И.Г. на 32 г., осъждани за други кражби, са осъществили престъпната си дейност заедно и в различно съучастие. Работата по документиране престъпната дейност на лицата продължава. Образувани са досъдебни производства.

 
 

Изнесени приемни на Митко Андонов

Понеделник, 14 Март 2011г. 10:42ч.

Кметът на община Стралджа Митко Андонов продължава обиколката си в селата на общината за срещи с местните жители, информираха от общинския пресцентър. Основните проблеми, които поставиха хората в Саранско и Каменец бяха свързани с предложения за благоустрояване и хигиенизиране на населените места, необходимост от услуги, решаване на лични въпроси, търсене на работа по програми и др. С всеки от кметовете по места Митко Андонов провежда разговори за изпълнение на месечните задачи, свързани с разпределение на общинските мери и пасища, регистрацията на каруците,  изпълнение на културния календар и др. На дневен ред е и въпросът с провеждане на общоселските събрания. Съгласно утвърдения график на 16 март предстоят събранията в Леярово и Войника. За 18 март е планирано събранието в Александрово, за 22 март готви своя отчет кметският наместник на Саранско. На 29 март са събранията в кметствата на Люлин и Лозенец. През тази седмица предстоят изнесени приемни на Митко Андонов в селата Правдино и Първенец.

 
 

Заловиха бракониер със 73 кг риба

Неделя, 13 Март 2011г. 11:27ч.

73 килограма риба иззеха служителите на РУ Полиция Стралджа, съобщиха от Областната дирекция на МВР Ямбол. При специализирана полицейска операция около 02.30 след полунощ на 12 март край село Първенец е спрян за проверка лек автомобил ВАЗ с бургаска регистрация, управляван от неговия собственик - Иван Ж. на 29 години от град средец. При проверката в багажника на автомобила са открити 73,6 кг риба - шаран и толстолоб, рибарски мрежи и гумена надуваема лодка. установено е, че рибата е незаконно уловена от язовир в село Първенец, взет под аренда от 67-годишен жител на същото село. Водачът на автомобила е задържан за 24 часа в РУ Полиция Стралджа.

 
 

Кукери гонят злото в Стралджа в неделя

Петък, 11 Март 2011г. 14:14ч.

На 13 март за пореден път в Стралджа ще се проведе традиционния Общински кукерски празник. Тази година участие в дефилето заявиха  представителни кукерски групи от 13 селища. Между тях са кукерите на Ямбол и Бояново, на сливенските села Глушник, Драгоданово, Блатец. За челно място в класирането ще се борят представителите на Иречеково, Зимница, Чарда, Воденичане. Като домакини Стралджа ще се представят с две групи. Според статута всяка група ще покаже ритуала по „заораването и засяването”. Публиката винаги очаква с интерес и благословията на кукерската булка  за здраве и плодородие. Организаторите от община Стралджа и читалище ”Просвета” потвърдиха, че празникът ще събере не малко гости в града, които искат да станат свидетели на гоненето на злите духове. За най-добре представилите се групи са предвидени награди. Общинският кукерски празник ще започне в 10.00 в неделя с дефиле на съставите от читалището до площада, където всички участници и гости ще бъдат приветствани от кмета на общината Митко Андонов, за да последва и представянето на всяка от групите.

 
 

Страница 294 от 311

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза