Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион

К.Милев: Следващата година ще бъде година на оцеляванетo

Понеделник, 21 Ноември 2011г. 12:58ч.

sliven-4„Следващата година ще бъде година на оцеляването". Това заяви на брифинг днес кметът на Сливен Кольо Милев. По думите на неговия заместник по финансите Румен Андонов общината дължи близо 40 милиона лева, като спомена и колосалната цифра от 140 млн като поети задължения в задбалансовите пасиви.
10 милиона лева са изискуемите задължения на общината към доставчици. „За такава сума има издадени фактури, обясни Андонов. Тези пари не само, че трябва да бъдат платени, но съществува възможност всеки един момент да бъдат блокирани сметките на общината и кредиторите да търсят задълженията си по съдебен път."

Продължение...

 
 

Драма в село Воден

Събота, 19 Ноември 2011г. 10:28ч.

Половин тон червено вино са задигнали апаши от частен дом в село Воден, съобщи дежурният в Областната дирекция на МВР Ямбол. В Районното полицейско управление в Елхово е постъпило заявление от жител на крайграничното село Воден за извършена кражба в дома му. Тодор Вълков е установил липсата на 500 литра червено вино. Няма следи от нахлуване с взлом, апашите са използвали отсъствието на стопанина през деня в петък. Не се споменават подробности дали виното е било от новата реколта или е включвало отлежала продукция. По случая работят служителите на полицейския участък в Болярово.
 
 

Зимница отваря музейна сбирка през 2012

Събота, 19 Ноември 2011г. 07:32ч.

Всяка от фолклорните формации към читалище „Възраждане” в село Зимница има планове за участие в различни фолклорни прояви през новата година, информира Надя Жечева от пресцентъра на община Стралджа. На този етап все още се обсъжда планът за новия творчески сезон, защото предложенията са твърде много. Според Елка Пейчева, председател на читалищното настоятелство, ще бъдат предпочетени тези, където  местните самодейци най-добре се вписват с фолклора, с носиите, с традициите и обичаите. Освен всичко това читалището ще развива културна дейност, свързана с отбелязване на различни празници, годишнини, юбилеи. Особено внимание ще се обръща на библиотечната дейност и новите информационни услуги чрез проекта „Глобални библиотеки”. През новата година ръководството на читалище”Възраждане” има готовност да разработи и музейното дело. Съществуващият музей в селото е от началото на 90-те,  но по стечение на обстоятелствата вече десетилетие остава затворен. „Събраните експонати са много разнообразни и интересни и трябва да бъдат на показ за младите”, категорична е Елка Пейчева, която планира през 2012 обогатяване с нови експонати и отваряне за посещение.
 
 

Децата на Болярово за безопасността на пътя

Петък, 18 Ноември 2011г. 18:58ч.

Децата от ЦДГ „Здравец” в Болярово се включиха с готовност и подходящи форми за целта в отбелязването на 20 ноември, Световен ден на възпоменание за жертвите в пътно-транспортните произшествия. В петък се проведе тематична беседа по тази тревожна тема, информира Бинка Величкова. В разговора се включи целият педагогически персонал в детското заведение. Изнесени бяха интересни факти и статистически данни. Освен това децата с увлечение рисуваха по темата и беше оформена изложба от техните творби. По този повод бяха организирани също две дидактични, а също и практически подвижни игри. Те спомогнаха за обогатяване на информацията, така полезна за децата- така ще бъдат по-малко жертвите по пътя. Защото едва ли има нещо по-тъжно от рано угаснал детски живот. Нека този ден бъде предупреждение и за водачите на МПС. Защото отговорността е предимно тяхна, а беззащитните върху пътното платно са децата.
 
 

Бридж-страсти в Стралджа

Понеделник, 14 Ноември 2011г. 10:44ч.

Осем отбора мериха сили в традиционния турнир по спортен бридж, който се организира в Стралджа в дните около празника на града. Турнирът се организира от местния бридж-клуб, със съдействието на община Стралджа. И тази есен еднодневната надпревара събра ентусиасти от Югоизточна България, обединени в състави с колоритни имена. От Ямбол дойдоха „TNT”, „Ормана” и „Трета възраст”, честта на Сливен браниха „Хайдуци”, „Убийци” и „Зимница Юнайтед”. Осморката допълниха „Лепа Брена„ от Стара Загора и домакините – „Хемус” – Стралджа. В състезанието всички играчи участваха със своите идентификационни бридж номера на членове на Българската хедерация, а резултатите и класирането ще се зачитат за индивидуалния рейтинг на всеки.  След изиграването на седем кръга първото място грабна отбор „Хайдуци”, втори се класираха представителите на Стара Загора, а трети – отборът на Стралджа. Това е първо класиране в тройката на изцяло стралджански отбор в досегашната кратка история на турнира. Началото на надпреварата бе поставено преди осем години, като оттогава се провежда ежегодно. В няколко издания турнирът бе и начален етап на квалификация за републиканско първенство. Амбициите на бридж клуб Стралджа са турнирът да запази присъствието си и да се утвърди като част от националния календар.

 
 

Страница 296 от 345

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза