Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион

Стралджа ще си партнира с Мангуалде и Понтеведра

Четвъртък, 03 Февруари 2011г. 11:13ч.

„Община Стралджа – за по-добро транснационално и междурегионално сътрудничество” е темата на новото проектно предложение, което внесе кметът на Стралджа Митко Андонов в Министерството на финансите, съобщиха от общинския пресцентър. Общата стойност на проекта по Оперативна програма Административен капацитет е близо 190 хиляди лева. По изпълнението на проекта община Стралджа ще работи в партньорство с община Мангуалде, Португалия и испанската община Понтеведра. Основната цел е  подобряване капацитета на община Стралджа чрез използване на опит и добри практики от други държави-членки на Европейския съюз в областта на доброто управление. Междувременно ще се постигне създаване на дългосрочно партньорство между трите общини за реализиране на съвместни инициативи в областта на доброто управление. Очаква се повишаване капацитета и осигуряване ефективност на местните политики чрез прилагане принципите на добро управление с особено внимание към гражданското участие и мониторинг на политиките.

 
 

49-годишен британец предизвика катастрофа край Ружица

Събота, 29 Януари 2011г. 10:45ч.

Двама шофьори пострадаха при катастрофа в петък следобед на пътя Ружица - Болярово, инцидентът бе предизвикан от неправоспособен 49-годишен британец, съобщиха от Областната дирекция на МВР Ямбол. Около 16.00 часа на 28 януари на 500 метра от село Ружица в посока Болярово, движейки се с несъобразена скорост на десен завой водачът на Форд Фиеста губи контрол над колата и се блъска челно в движещия се срещу него Форд Мондео. Зад волана на фиестата е бил 49-годишният Найджъл Сандерсън, живущ в село Горска поляна, лишен от правоуправление заради извършено административно нарушение. Сандерсън и водачът на Мондеото Стоян Михов, също от Горска поляна, са настанени в ямболската болница с охлузни рани, пробите са алкохол са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

 
 

Съветът в Стралджа се събира на първа за годината сесия

Сряда, 26 Януари 2011г. 18:17ч.

Първото за годината заседание на Общински съвет Стралджа е насрочено за 10.00часа на 27 януари. Кметът Митко Андонов ще представи изпълнението на Програмата за управление на община Стралджа за мандат 2007-2011г. На обсъждане ще бъде подложена годишна Програма за развитие на читалищната дейност в общината, както и предложението за кандидатстване за финансиране на обекти през 2011г. по проект „Красива България”. Валентина Маринова, председател на ОбС, е включила в дневния ред докладни записки  относно сключване на допълнителни споразумения с концесионерите на общински язовири, ликвидиране на съсобственост, актуализация на Наредба №5 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и Наредба №12 за определяне размера на местните данъци. Интерес предизвиква предложението на кмета Андонов за безвъзмездно предоставяне от страна на държавата на находище на минерални води „Стралджа”, изключителна държавна собственост, за управление и ползване от общината. Със своя докладна записка кметът ще поиска одобрение за поемане  общински дълг по реда на чл.17 от Закона за общинския дълг, ползване на временен безлихвен заем от бюджета на общината по реда на чл.24, т.3 от Закона за общинския бюджет, което е във връзка  с проектите „Подготовка на интегриран инвестиционен проект за изграждане на ПСОВ, разделна канализация и водопроводна мрежа в гр.Стралджа” и „Подготовка на интегриран  инвестиционен проект за обследване и доизграждане на смесена канализация и водопроводна мрежа в с.Зимница”. На заседанието повторно ще бъдат внесени материалите  относно одобряване и приемане на заключение за оценка на непарична вноска в капитала на „Дива роза дивелъпмънт” ООД, както и обявяване на два общински имота в землището на с. Александрово от публична в частна общинска собственост.

 
 

Назначават още лични асистенти в Стралджа

Вторник, 25 Януари 2011г. 17:14ч.

Във връзка с изпълнение на Проект на Агенцията за социално подпомагане ”Подкрепа за достоен живот” по Схемата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „ Алтернативи” община Стралджа като партньор  назначи за периода до 7 март 2012 г. 7 нови лични асистенти, потвърди заместник-кметът Атанаска Кабакова. Те ще се грижат за 7 потребители  в рамките на 840 работни часа. Във втория етап на проекта, когато асистентите ще имат назначение от 10 март 2011 г. до 7 март 2012 г. предвидените часове са 1200.  Проектът е насочен към хора  с 90 и над 90 процента инвалидност, без и с чужда помощ и деца с 50 и над 50 на сто инвалидност.

 
 

116 безработни с договори по ОСПОЗ в Стралджа

Понеделник, 24 Януари 2011г. 15:01ч.

116 работни места  осигурява община Стралджа за 2011 г. по  Националната програма „От социални помощи към трудова заетост”, съобщиха от общинския пресцентър. Те се разпределят по селища като най-много - 66 са работните места в общинския център. В най-голямото село Зимница заповеди по проекта ще получат 14 безработни, а в Лозенец са 8. В останалите селища броят на назначените варира от 1 до 4. От началото на януари по проекта вече работят 42 души. Те са заети в комунално-битова дейност, охрана, ремонт и поддръжка и социални дейности. Такива договори за една година имат 35 безработни от Стралджа, 5 от Зимница и 2 от Лозенец. В периода януари – март назначение по програмата в почти всички села на общината имат 36-ма, които са заети с аварийни дейности при зимни условия. В сравнение с предходните години в  община Стралджа  се наблюдава спад на утвърдените по програмата „От социални помощи към трудова заетост”, което е резултат от намалените средства по програмата в национален мащаб. Така през 2007 г. обхванатите са били 161, през 2009 г. работят вече 159, а през 2010 с прекъсвания са назначавани  до средата на годината- 60, от края на юли – 18. Заетите в аварийни дейности при зимни условия миналата година са били 37.

 
 

Страница 300 от 311

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза