Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион

Съветът в Болярово гласува промени в бюджета

Сряда, 13 Юли 2011г. 13:46ч.

Общински съвет - Болярово проведе в сряда своето четиридесет и осмото си заседание, информира Лора Величкова от общинския пресцентър. Съветниците обсъдиха и гласуваха промяна на бюджета и инвестиционната програма на Община Болярово за 2011 година. Съветът одобри отдаване под аренда на земеделска земя за срок от 30 години в землището на село Попово. Подкрепена бе продажбата на недвижими имоти - частна общинска собственост в селата Мамарчево и Малко Шарково, както и преминаването на общински имоти в Стефан Караджово, Попово и Голямо Крушево от публична в частна общинска собственост и продажбата им.

 
 

Болярово разпределя хранителни помощи от БЧК

Вторник, 12 Юли 2011г. 12:08ч.

В община Болярово започна разпределението на пакети с хранителни продукти от БЧК по програма „Разпределение на храни от интервенционни запаси на ЕС” на социалнослаби лица - първи транш. Вече четвърта година по програмата на Червения кръст се подпомагат социалнослаби лица, получили помощи за отопление през последния отоплителен сезон. В селищата от община Болярово това са общо 230 души. Списъците са предоставени от Агенцията за социално подпомагане. Хранителните пакети съдържат 5 кг ориз, сарми- 1.700 кг, спагети- 1.500 кг, нишесте- 0.420 кг, грис- 1 кг, вафли- 1.500 кг. Периодът за раздаване на продуктите от първи транш е до 29 юли, вторият транш ще е в периода 15 август- 2 септември, а третият 1-22 ноември 2011 година.

 
 

70% от българските проститутки в Грьонинген са от Сливен

Вторник, 12 Юли 2011г. 10:38ч.

police-press-11-07Служители на полицията от холандския град Грьонинген са на посещение в Сливен, заради съвместен проект против трафика на хора. Целта на посещението е обмяна на информация за общи разследвания, както и осъществяването на личен контакт и връзки с българските си партньори.
Във Грьонинген има 250 проституиращи жени, а 70% от българките са от Сливен. Това съобщи пред журналисти Питер Боомсма, служител от полицията в Грьонинген. Освен българките има проституиращи румънки, чехкини. 150 момичета работят на витрина, а останалите – в секс клубове.

Продължение...

 
 

Г. Първанов коментира закона за конфискацията

Събота, 09 Юли 2011г. 13:47ч.

Трябва да бъде направен нов закон за конфискацията, след като този беше отхвърлен. Това заяви президентът Георги Първанов по време на съботната си визита в Болярово. От гледна точка на качеството на самия законопроект споделям изразеното в рамките на парламентарното обсъждане, каза президентът Първанов. Винаги съм подкрепял идеята за конфискация на имуществото, но това е помощно, спомагателно средство в борбата срещу престъпността и не бива да бъде основно. От гледна точка на качествата на самия законопроект, това беше един слаб закон и съвсем основателно е бил върнат за преработка. Президентът Първанов отказа да коментира кандидатурата на Алексей Петров и Душана Здравкова за президентска двойка и допълни, че се надява следващият президент на страната да продължи да надгражда всичко, постигнато до сега. В град Болярово президентът откри кооперативен пазар, в който са вложени 240 000 лева средства от общинския бюджет. Преди това той бе гост на честването на 170-та годишнина на църковното дело и 117 години читалищна дейност в крайграничното село Воден.

 
 

Стралджа ще модернизира градския стадион

Петък, 08 Юли 2011г. 10:11ч.

Община Стралджа подготвя цялостно обновление на полуразрушената база на градския стадион. Със собствени средства от общинския бюджет, общо 240 хиляди лева, за две години поетапно предстои обновление, което ще осигури преобразяване на сградата. Според разработения проект, в първия етап съществуващите руини ще се преобразят в специално спортно помещение в две части за двата футболни отбора, с подход към стадиона, стаи за съдиите, съблекални, санитарни помещения. Тенденцията е строителството на този етап да приключи до есента, когато обектът ще се въведен в експлоатация. Във втория етап се планира ремонт на покрива, изграждане на места за седалки за ВИП посетители, кабина за радиоводещ, стълбище и санитарни възли. Търгът за избор на фирмата–изпълнител на проекта е проведен. Предстои сключването на договора, потвърждават от отдел ТСУ в Община Стралджа.

 
 

Страница 300 от 333

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза