Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион

Задържаха лихвар в Елхово

Четвъртък, 19 Май 2011г. 11:02ч.

На 18 май служители ОД МВР - Ямблол и РУ “Полиция” - Елхово действали незабавно по сигнал за  незаконна банкова и финансова дейност, осъществявана от 54-годишен мъж. В хода на извършените издирвателни и процесуално-следствени действия в дома и офиса на А.С. са намерени и иззети голямо количество записи на заповед, нотариални актове за покупко-продажба на имоти, списъци на лица от региона с дължими парични суми и други документи. По първоначални данни елховлията е раздал около 160 000 лева. Работата по случая продължа съвместно с Окръжна прокуратура – Ямбол.  А.С. е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. В РУ “Полиция” - Елхово е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 252 от НК.

 
 

Поредното обвинение срещу Лечков

Сряда, 18 Май 2011г. 16:53ч.

Окръжна прокуратура - Сливен внесе в Окръжен съд - Сливен обвинителен акт срещу Кмета на Община Сливен Йордан Лечков, срещу Директора на отдел "Правно-нормативно и експертно техническо обслужване" в Община Сливен Елеонора Христова и срещу Стефко Шевкенов - представител на Община Сливен, извършващ инвеститорски контрол на строеж на обект "Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа в кв.Дружба Сливен". Йордан Лечков е обвинен за това, че на 14.09.2007 г. в гр.Сливен, в качеството му на длъжностно лице – Кмет на гр.Сливен, съзнателно сключил неизгодна сделка – двустранен договор между Община Сливен, като възложител и ГД "Стройинвест" – Сливен представлявано от инж. Георги Иванов Славов като изпълнител на строително-монтажни работи на обект "Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа в кв.Дружба – Сливен" и от това е произлязла значителна вреда за Община Сливен в размер на 571 783,46 лв., като случаят е особено тежък – престъпление по чл.220 ал.2 вр. ал.1 от НК.

Продължение...

 
 

Елховските полицаи задържаха гастрольор от Градец

Сряда, 11 Май 2011г. 09:03ч.

След проведени оперативно-издирвателни дейности за разкриване автора на магазинна кражба, в РУ “Полиция” - Елхово е задържан А.В. на 22 години от с. Градец, общ. Котел, осъждан за взломна кражба. В хода на работа е изяснено, че в малките часове на 7 май той и 16-годишен негов съселянин са разбили входната врата на смесен магазин в с. Голям Дервент, общ. Елхово, след което откраднали бира, малотрайни колбаси и бутилка ракия. При извършената справка е установено, че 22-годишният мъж е обявен за общодържавно издирване по разследвания в други региони. За сега той ще остане в елховския арест за 72 часа с прокурорска мярка. По случая е образувано досъдебно производство в РУ “Полиция” – Елхово.
 
 

Сливен отбеляза годишнина от рождението на Хаджи Димитър

Вторник, 10 Май 2011г. 11:27ч.

Ритуал-поклонение по повод 171-та годишнина от рождението на Хаджи Димитър се състоя в Сливен. С едноминутно мълчание беше отдадена почит към паметта на легендарния войвода. Венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър бяха поднесени от името на кмета Йордан Лечков, председателя на общинския съвет Мария Григорова, областния управител Марин Кавръков, читалище „Хаджи Димитър”, представители на различни организации и партии. Сред официалните гости на площад „Хаджи Димитър” бяха областният управител Марин Кавръков, зам.-кметът Радост Костова, началникът на отдел „Култура и вероизповедания” Дора Ескидарова, началникът на отдел „Образование и младежки дейности” Йордан Берберов” и общински съветници. В памет на войводата в къщата-музей „Хаджи Димитър” се проведоха различни мероприятия по съвместен проект на Регионален исторически музей, 2 ОУ „Христо Ботев” и читалище „Хаджи Димитър – 1937”. Проявата премина под мотото „Децата на Сливен се прекланят пред подвига на войводата Хаджи Димитър”. Проявите са включени в програмата за отбелязване на майските празници на културата „Сливенски огньове”.

 
 

Сливен се включва с 5 млн. лева в депото

Понеделник, 09 Май 2011г. 13:13ч.

Около 5 милиона лева са нужни на община Сливен, за да участва в проекта за изграждане на Регионален център за управление на отпадъците в Хаджидимитрово. Кметът Йордан Лечков заяви, че това е важен въпрос, към решаването, на който ще се пристъпи в най-скоро време. „Всяка община, която участва в проекта, трябва да се включи със собствени средства. За община Сливен сумата е около 5 милиона лева”, посочи Лечков. Той информира, че сметището ще се изгражда с европейски пари и първите му две клетки ще са за около 30 милиона лева. Всяка община трябва да посочи от къде ще осигури собствените средства по проекта, за да се кандидатства за изграждане на депото. Възможен вариант като източник на средства за община Сливен е продажбата на имущество. Кметът Йордан Лечков информира, че има много въпроси по изграждането на депото, които трябва да бъдат изчистени.

 
 

Страница 300 от 326

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза