Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион

Назначават още лични асистенти в Стралджа

Вторник, 25 Януари 2011г. 17:14ч.

Във връзка с изпълнение на Проект на Агенцията за социално подпомагане ”Подкрепа за достоен живот” по Схемата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „ Алтернативи” община Стралджа като партньор  назначи за периода до 7 март 2012 г. 7 нови лични асистенти, потвърди заместник-кметът Атанаска Кабакова. Те ще се грижат за 7 потребители  в рамките на 840 работни часа. Във втория етап на проекта, когато асистентите ще имат назначение от 10 март 2011 г. до 7 март 2012 г. предвидените часове са 1200.  Проектът е насочен към хора  с 90 и над 90 процента инвалидност, без и с чужда помощ и деца с 50 и над 50 на сто инвалидност.

 
 

116 безработни с договори по ОСПОЗ в Стралджа

Понеделник, 24 Януари 2011г. 15:01ч.

116 работни места  осигурява община Стралджа за 2011 г. по  Националната програма „От социални помощи към трудова заетост”, съобщиха от общинския пресцентър. Те се разпределят по селища като най-много - 66 са работните места в общинския център. В най-голямото село Зимница заповеди по проекта ще получат 14 безработни, а в Лозенец са 8. В останалите селища броят на назначените варира от 1 до 4. От началото на януари по проекта вече работят 42 души. Те са заети в комунално-битова дейност, охрана, ремонт и поддръжка и социални дейности. Такива договори за една година имат 35 безработни от Стралджа, 5 от Зимница и 2 от Лозенец. В периода януари – март назначение по програмата в почти всички села на общината имат 36-ма, които са заети с аварийни дейности при зимни условия. В сравнение с предходните години в  община Стралджа  се наблюдава спад на утвърдените по програмата „От социални помощи към трудова заетост”, което е резултат от намалените средства по програмата в национален мащаб. Така през 2007 г. обхванатите са били 161, през 2009 г. работят вече 159, а през 2010 с прекъсвания са назначавани  до средата на годината- 60, от края на юли – 18. Заетите в аварийни дейности при зимни условия миналата година са били 37.

 
 

Осъдиха двама сливенски сутеньори

Понеделник, 24 Януари 2011г. 14:50ч.

Двама сутеньори от сливенските села Градско и Самуилово бяха осъдени от Районен съд Сливен по обвинение в трафик на хора. Б.Х. на 26 години от село Градско бе осъден на три години  лишаване от свобода, като на основание чл. 66 от Наказателния кодекс изпълнението на присъдата бе отложено за изпитателен срок от пет години. Той бе обвинен, че през месец юли 2010 г. превел през границата на България  с Република Сърбия и транспортирал до гр. Карлсруе, Германия 19-годишно момиче, за да я направи проститутка. За целта използвал принуда. Съдът призна за виновен и 32-годишния М.С. от с. Самуилово, че в гр. Карлсруе е приел от Б.Х. момичето, което е трябвало да проституира в негова полза. М.С. получи присъда от две години и девет месеца лишаване от свобода, чието изпълнение на основание чл. 66 от Наказателния кодекс отлага за изпитателен срок от пет години. Двамата до извършване на престъплението не са осъждани. Присъдата подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок пред Окръжен съд Сливен.

 
 

Общински съвет Сливен гласува нов заем

Понеделник, 24 Януари 2011г. 13:22ч.

sliven-protest-24-01След близо тричасови дебати сливенските общински съветници приеха предложение за теглене на общински заем в размер на 6 136 000 евро. Решението бе взето с положителния вот на 21 от местните парламентаристи, 19 от тях дадоха отрицателен вот, а един общински съветник отсъстваше от заседанието днес.

Преди заседанието около 50 граждани излязоха на мирен протест пред сградата на общината и заявиха несъгласието си с новия общински кредит. Екатерина Щерева, член на инициативния комитет, организирал протеста взе думата преди съветниците да разгледат предложението като прочете декларация, в която обясни позицията им. Сред мотивите й бе посочен липса на прозрачност при разходването на предходния заем. Кметът Йордан Лечков й връчи лично документ за разходването на средствата. Общинският съветник от ГЕРБ Васил Йовчев предложи промяна в параметрите на кредита сред които намаляване на лихвения процент и удължаване гратистиня период. Съветниците включиха новите параметри в предложението.

Заемът е в размер на 6 136 000 евро, с който да бъдат финансирани инвестиционни проекти. Срокът на заема е 10 години

 
 

Съветът в Сливен се събира в понеделник

Събота, 22 Януари 2011г. 12:15ч.

Заседание на Общинския съвет в Сливен предстои на 24 януари. В дневния ред са заложени 29 точки. Първото предложение е относно заявление за изграждане на далекопровод 110 kv. За да се изгради далекопровода е необходимо той да премине през общински имоти от общински горски фонд, намиращи се на територията на ДГС – Сливен. В общинската администрация е постъпило и предложение  относно предоставяне на общински терени за реализиране на инвестиционен проект „Ветроенергиен парк”. На предстоящата сесия предстои гласуване за изменение и допълнение на няколко наредби - Наредба за управление на общинския дълг, Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и предоставени права на територията на Община Сливен, на Наредбата за определяне размера на местните данъци и зменение и допълнение на Наредбата за поддържане и опазване на чистотата и управление на отпадъците на територията на община Сливен. На сесията ще бъде утвърден и списъкът на общинските жилища по предназначение за 2011 год. В него са включени жилищата, предназначени за продажба на настанени граждани по административен ред. Те са 483 броя. 92 жилища ще бъдат предоставени през тази година за настаняване под наем на граждани с доказани жилищни нужди. Ведомствените жилища са 14, а резервните - 20. Очакват се дебати по предложение за искане до Министъра на околната среда и водите за безвъзмездно предоставяне на находище на минерална вода – Сливенски минерални бани с. Мечкарево за ползване и управление от Община Сливен. На заседанието предстои приемане календар на културните прояви на Община Сливен за  2011год. Бурни дебати се очакват и за предложението Община Сливен да изтегли общински заем.

 
 

Страница 310 от 320

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза