Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион

Търг за продажба на дървесина в Стралджа

Четвъртък, 17 Март 2011г. 08:35ч.

Три фирми взеха участие в проведения публичен търг с явно наддаване за продажба на иглолистна дървесина в Стралджа, който се организира съгласно одобрен годишен план за ползване на дървесина през 2011г. в горски фонд Войника. Общото количество иглолистна дървесина от сеч за прореждане  е 1055 плътен кубик. Обявената начална тръжна цена от 26 375 лв. след наддаването стигна до 37 575 лв. Според заповедта на кмета на общината Митко Андонов, срокът за добиване на дървесината, считано от датата на издаване на позволителното за сеч, е три месеца. Съгласно изискването за контрол, след извършване на дейността представители на общината и Горско стопанство ще приемат сечището с протокол.

 
 

Децата на Стралджа в поредна екоакция

Сряда, 16 Март 2011г. 17:30ч.

Пролетна акция „За чист град и чисти паркове” увлече децата от ОУ”Св.св.Кирил и Методий”- Стралджа, които усърдно и с видимо желание почистиха отпадъците в централната част на града и в парк „Младост”, информира Надя Жечева от общинския пресцентър. Поощрявани от педагозите, малките се включиха и в реновиране на детския кът в парка, а когато поставиха и поредната табела с призив за опазване чистотата в града,  с удоволствие позираха пред нея доволни и горди от свършената добра работа.  Пролетната акция е в изпълнение на проекта „Приятели на природата” и планираните дейности за месец март. Финансиран от Центъра за образователна интеграция на деца и ученици от етнически малцинства при МОМН екопроектът не само увлече децата от училището в полезни инициативи, но и предизвиква нови такива, в които се очаква да се включат и родителите.

 
 

Разкриха престъпна група след серия кражби във Воден

Сряда, 16 Март 2011г. 11:45ч.

Задържана е престъпна група извършила множество домови кражби в село Воден, община Болярово, съобщи Областната дирекция на МВР Ямбол. Престъпленията са регистрирани  за времето от 6 до 14 март, като са отнети големи количества медни предмети, ел. кабели и части на селскостопанска техника. В хода на оперативно-издирвателни мероприятия за противодействие на битовата престъпност служители от ПУ – Болярово при ОДМВР - Ямбол установяват, че кражбите са извършени от група мъже, всички жители на село Воден. Четиримата - А.Й. на 33 г., С.Г. на 30 г., Ж.С. на 19 г. и И.Г. на 32 г., осъждани за други кражби, са осъществили престъпната си дейност заедно и в различно съучастие. Работата по документиране престъпната дейност на лицата продължава. Образувани са досъдебни производства.

 
 

Изнесени приемни на Митко Андонов

Понеделник, 14 Март 2011г. 10:42ч.

Кметът на община Стралджа Митко Андонов продължава обиколката си в селата на общината за срещи с местните жители, информираха от общинския пресцентър. Основните проблеми, които поставиха хората в Саранско и Каменец бяха свързани с предложения за благоустрояване и хигиенизиране на населените места, необходимост от услуги, решаване на лични въпроси, търсене на работа по програми и др. С всеки от кметовете по места Митко Андонов провежда разговори за изпълнение на месечните задачи, свързани с разпределение на общинските мери и пасища, регистрацията на каруците,  изпълнение на културния календар и др. На дневен ред е и въпросът с провеждане на общоселските събрания. Съгласно утвърдения график на 16 март предстоят събранията в Леярово и Войника. За 18 март е планирано събранието в Александрово, за 22 март готви своя отчет кметският наместник на Саранско. На 29 март са събранията в кметствата на Люлин и Лозенец. През тази седмица предстоят изнесени приемни на Митко Андонов в селата Правдино и Първенец.

 
 

Заловиха бракониер със 73 кг риба

Неделя, 13 Март 2011г. 11:27ч.

73 килограма риба иззеха служителите на РУ Полиция Стралджа, съобщиха от Областната дирекция на МВР Ямбол. При специализирана полицейска операция около 02.30 след полунощ на 12 март край село Първенец е спрян за проверка лек автомобил ВАЗ с бургаска регистрация, управляван от неговия собственик - Иван Ж. на 29 години от град средец. При проверката в багажника на автомобила са открити 73,6 кг риба - шаран и толстолоб, рибарски мрежи и гумена надуваема лодка. установено е, че рибата е незаконно уловена от язовир в село Първенец, взет под аренда от 67-годишен жител на същото село. Водачът на автомобила е задържан за 24 часа в РУ Полиция Стралджа.

 
 

Страница 310 от 327

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза