Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион

Дарение за църквата в Стралджа

Вторник, 18 Януари 2011г. 09:47ч.

Литийна икона на Св. Архангел Михаил подари на стралджанската църква бизнесменът Михаил Михалев. Иконата е великолепно произведение на художника-иконописец от австрийски произход Йордан Опиц. Дарителят  Михаил Михалев, чиито корени са от Стралджа, я закупува от Опиц преди около 40 години, когато заминава да работи във Франция с мисълта тя да му напомня за България и за Стралджа,а като именник да има покровителството на Св.Архангел Михаил. През годините Михаил Михалев успява да създаде във Франция първия завод за лети джанти по технология на БАН, разработена от акад. Ангел Балевски. След приключване на успешната кариера и пенсионирането си Михаил Михалев се завръща в България и решава да подари иконата на църквата „Св. Архангел Михаил” в Стралджа. Родолюбецът често „прескача” до родното място, споделя, че се чувства най-добре тук и истински си отпочива. Пред близките си е доверил, че възнамерява да дари на храма и камбана.

 
 

Контрабанден внос на цигари осуетен на митницата

Понеделник, 17 Януари 2011г. 16:22ч.

Три опита за контрабанден внос на цигари от Турция пресякоха митническите служители на Митнически пункт Лесово през последното денонощие, съобщи пресцентърът на Агенция Митници. Иззети са общо 265 кутии цигари без акцизен бандерол с търговски марки „L&M”, „EVE” и „Golden Gate”, като всички кутии са с надписи „Duty free”. 1 100 къса от контрабандните цигари са открити в тавана на лек автомобил „Опел Вектра” с българска регистрация. Съставен е акт за митническо нарушение срещу 27-годишна българска гражданка с инициали С. Д. от гр. Ямбол.

Продължение...

 
 

Ромски набези в стралджанско

Събота, 15 Януари 2011г. 14:54ч.

Четирима криминално проявени от ромския квартал в Стралджа бяха задържани в местото РПУ за извържени кражби в региона. В периода от октомври миналата година до средата на януари петимата откраднали седем метални спирателни крана от различни землища на територията на общината, собственост на "Напоителни системи" ЕАД. Щетите се оценяват на обща стойност 10 хиляди лева, срещу групата е образувано досъдебно прозводство. Други петима са заловени след кражба на 25 метра меден проводник, собственост на БТК. Кражбата е извършена край село Палаузово.

 
 

Стралджанската полиция отчете успешна 2010г.

Събота, 15 Януари 2011г. 13:44ч.

Сложна и многообразна бе оперативната обстановка в община Стралджа през изминалата 2010г. според отчета на началника на Районното полицейско управление Делчо Делчев. 63 процента разкриваемост на криминалните деяния сочи статистиката, от 266 кражби, разкритите са 151. През миналата година управлението регистрира и най-сериозните си удари. Разкрити са  организирани престъпни групи за кражба на черни и цветни метали в района на общината и областта, за кражби на кабели от БТК в Лозенец и Атолово, за  кражби във Войника и Александрово. Разкрити са извършителите на кражби на домашни животни в Лозенец и Стралджа, извършителите на кражби от безстопанствени къщи в района и др. Сериозно постижение е разкриване извършителя на лихварската дейност в Зимница.

Продължение...

 
 

Контрабанден внос на цигари осуетен на митницата

Петък, 14 Януари 2011г. 16:31ч.

cigari-kontrabanda3Пет опита за контрабанден внос на цигари от Турция са пресечени на Митнически пункт Лесово през последното денонощие при съвместни действия на митническите служители и служители на Гранична полиция, съобщи пресцентърът на Агенция „Митници”. Задържани са 911 кутии цигари без акцизен бандерол от различни търговски марки. Всички иззети контрабандни цигари са открити в тайници на леки автомобили с българска регистрация при извършени щателни митнически проверки. Съставени са пет акта за нарушение на Закона за митниците. И петимата нарушители са български граждани с адресни регистрации в гр. Ямбол.

 
 

Страница 311 от 320

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза