Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион

Изнесени приемни на Митко Андонов

Понеделник, 14 Март 2011г. 10:42ч.

Кметът на община Стралджа Митко Андонов продължава обиколката си в селата на общината за срещи с местните жители, информираха от общинския пресцентър. Основните проблеми, които поставиха хората в Саранско и Каменец бяха свързани с предложения за благоустрояване и хигиенизиране на населените места, необходимост от услуги, решаване на лични въпроси, търсене на работа по програми и др. С всеки от кметовете по места Митко Андонов провежда разговори за изпълнение на месечните задачи, свързани с разпределение на общинските мери и пасища, регистрацията на каруците,  изпълнение на културния календар и др. На дневен ред е и въпросът с провеждане на общоселските събрания. Съгласно утвърдения график на 16 март предстоят събранията в Леярово и Войника. За 18 март е планирано събранието в Александрово, за 22 март готви своя отчет кметският наместник на Саранско. На 29 март са събранията в кметствата на Люлин и Лозенец. През тази седмица предстоят изнесени приемни на Митко Андонов в селата Правдино и Първенец.

 
 

Заловиха бракониер със 73 кг риба

Неделя, 13 Март 2011г. 11:27ч.

73 килограма риба иззеха служителите на РУ Полиция Стралджа, съобщиха от Областната дирекция на МВР Ямбол. При специализирана полицейска операция около 02.30 след полунощ на 12 март край село Първенец е спрян за проверка лек автомобил ВАЗ с бургаска регистрация, управляван от неговия собственик - Иван Ж. на 29 години от град средец. При проверката в багажника на автомобила са открити 73,6 кг риба - шаран и толстолоб, рибарски мрежи и гумена надуваема лодка. установено е, че рибата е незаконно уловена от язовир в село Първенец, взет под аренда от 67-годишен жител на същото село. Водачът на автомобила е задържан за 24 часа в РУ Полиция Стралджа.

 
 

Кукери гонят злото в Стралджа в неделя

Петък, 11 Март 2011г. 14:14ч.

На 13 март за пореден път в Стралджа ще се проведе традиционния Общински кукерски празник. Тази година участие в дефилето заявиха  представителни кукерски групи от 13 селища. Между тях са кукерите на Ямбол и Бояново, на сливенските села Глушник, Драгоданово, Блатец. За челно място в класирането ще се борят представителите на Иречеково, Зимница, Чарда, Воденичане. Като домакини Стралджа ще се представят с две групи. Според статута всяка група ще покаже ритуала по „заораването и засяването”. Публиката винаги очаква с интерес и благословията на кукерската булка  за здраве и плодородие. Организаторите от община Стралджа и читалище ”Просвета” потвърдиха, че празникът ще събере не малко гости в града, които искат да станат свидетели на гоненето на злите духове. За най-добре представилите се групи са предвидени награди. Общинският кукерски празник ще започне в 10.00 в неделя с дефиле на съставите от читалището до площада, където всички участници и гости ще бъдат приветствани от кмета на общината Митко Андонов, за да последва и представянето на всяка от групите.

 
 

10 лични асистенти започват работа в Стралджа

Сряда, 09 Март 2011г. 14:22ч.

Десет лични асистенти от община Стралджа получиха договорите си лично от кмета на общината Митко Андонов заедно с пожеланието да изпълняват със сърце работата по обгрижване на потребителите на социалната услуга. Одобрените асистенти бяха запознати с Правилника за вътрешния ред по предоставяне на услугата, който визира освен правата и задълженията на двете страни. Асистентите от Стралджа, Зимница, Иречеково, Люлин, Воденичане и др., които започват работа от утре, са част от изпълнението на проект „Подкрепа за достоен живот”, Схема „Алтернативи”, финансиран от Агенцията за социално подпомагане чрез Оперативна програма ”Развитие на човешките ресурси”. Това е втората група от общината и, както подчерта кметът Митко Андонов, интересът към тази услуга расте непрекъснато, което определя и политиката на общината за участие в повече подобни социални проекти.

 
 

Рецидивист от Елхово задържан за кражба в дома на британец

Сряда, 09 Март 2011г. 09:47ч.

За часове елховските полицаи задържаха извършителя на кражба на множество златни и сребърни накити, диаманти, маркови часовници и парфюми от дома на британски гражданин, съобщи Областната дирекция на МВР. На 8 март 65-годишен гражданин на Великобритания е подал сигнал в РУ Полиция - Елхово за извършена взломна кражба на скъпи накити и аксесоари от дома му в с. Камен връх. След проведени незабавни оперетивно-издирвателни мероприятия е задържан извършителят на посегателството. Той е И.И. на 29 години, криминално проявен, жител на гр. Елхово. Част от откраднатите предмети са намерени и иззети от заложни къщи в Средец и Бургас, където са били заложени от извършителя. Работата по случая продължава в РУ Полиция - Елхово.

 
 

Страница 311 от 327

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза