Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион

Задържаха пироманка за палеж в Кирилово

Събота, 26 Февруари 2011г. 10:20ч.

25-годишна жена от Кирилово бе задържана за извършен палеж на къща в селото. В 19.30 часа в петък в Районно управление Полиция - Елхово е получен сигнал за възникнал пожар в близкото село Кирилово. Въпреки намесата на РСПАБ напълно изгоряла е къща на улица "Раковски", собственост на Кольо Колев от Ямбол. Причината за пожара е извършен палеж от 25-годишната Руска Славчева. Тя е задържана за 24 часа в полицейското управление за престъпление по чл. 313 от НК. Това не е първият пожар в селото, предизвикан от пироманката, неотдавна тя е запалила и стопанска постройка с пчелни кошери в нея.

 
 

Одобриха проект за Общностен център в Стралджа

Петък, 25 Февруари 2011г. 10:12ч.

След представяне на пълна проектна документация Стралджа стана една от общо 67 общини в страната, преминали успешно етапа на оценка по Проект за социално включване на МТСП- втора фаза. Според изискванията до средата на април общината ще представи в социалното министерство пълния формуляр за кандидатстване. 109 бяха общините, на които след предварително проучване МТСП изпрати покана за кандидатстване по Проект за социално включване. Подготвеният от общината проект „С отговорност и грижа за децата от 0-7 години от община Стралджа”, който по време на общественото обсъждане получи много висока оценка, цели превенция на социалното изключване и намаляване бедността чрез инвестиции в ранно детско развитие, подобряване готовността на децата за включване в образователната система, ограничаване бедността между поколенията чрез подкрепа  за формиране на родителски умения сред уязвими групи родители. Основните целеви групи са деца в риск от 0-7 години и техните родители, както и бъдещи родители от уязвими групи. Предвидено е услугите по проекта да се предоставят в Стралджа в Общностен център за услуги на деца от 0-7 години, както и в селата Лозенец и Зимница.

 
 

"Общински пазари" Сливен оптимизира дейността

Сряда, 23 Февруари 2011г. 14:15ч.

Кметът на Сливен Йордан Лечков заяви, че с преобразуването на дружество „Общински пазари” в общинско предприятие ще се оптимизират дейностите, а действията на работещите там ще бъдат по-прозрачни. Така градоначалникът коментира решението на Общинския съвет, с което дружеството „Общински пазари” ще бъде стопанисвано от Община Сливен. Лечков изрази мнение, че Сливен е град с един от най-добрите пазари, но години наред не се е управляван както трябва и всяка седмица са пристигали в администрацията десетки сигнали за нередности. Според него пазарът е на всички сливналии и той може да се оптимизира. „Там се въртят всички наши пари, а резултатите не ме удовлетворяват. Убеден съм, че в близките месеци ще ви докажем, че пазарът има много по-голям капацитет и възможности за реализиране на по-добри печалби”, посочи кметът. По думите му, ще бъде избран подходящ управител, а сключени договори няма да бъдат разваляни, няма да има и предоговаряне на цифри.

 
 

За промяна в социалната политика настояват в Стралджа

Вторник, 22 Февруари 2011г. 18:30ч.

Правителството води антисоциална политика и най-уязвими от това са  рисковите групи хора- инвалиди, безработни, пенсионери, болните, многодетните. Последиците от икономическата криза се прехвърлят най-вече тъкмо на тази група хора, това заяви на срещата с актива на БСП в Стралджа председателят на парламентарната комисия по социална политика Драгомир Стойнев. Разглеждайки работата на правителството той обърна внимание върху необходимостта от увеличаване активните мерки за пазара на труда, водене на диалог по решаване проблемите на голямата част от населението  у нас, което се задъхва от финансови проблеми. Това е първото правителство, което не води политика за увеличаване доходите на населението, а инфлацията расте, шоково се увеличават цените на потребителските стоки, очакваните реформи така и не се случват и всичко това превръща живота в истинско изпитание, посочиха участниците в срещата. Диалогът продължи с обсъждане на  проблеми, свързани с живота в малките населени места, необходимостта от повече средства за общините, създаване условия за преразглеждане на пенсионната реформа , ликвидиране на феномена „работещи бедни”. Това правителство е изключително безотговорно, то нехае за българските граждани и дори се отнася цинично към проблемите им, не е далеч времето когато ще получи урокът, който заслужава, каза в заключение Атанас Мерджанов, председател на Областното ръководство на социалистическата партия.

 
 

Съветът в Сливен одобри общинския бюджет

Вторник, 22 Февруари 2011г. 18:00ч.

Общинският съвет в Сливен прие бюджета на общината за 2011 година. Той възлиза на 72 368 892 лева. В сравнение с отчета за 2010 г. приходите нарастват с 29,4 на сто. Собствените приходи са в размер на 35 341 119 лв. Данъчните приходи са планирани в размер на 7 000 000 лв. В сравнение с отчета за 2010 г. тези приходи се очаква да се увеличат с 7,2 на сто. Неданъчните приходи са планирани в размер на 28 341 119 лв. Относителният дял на неданъчните приходи е 80,2 на сто от обема на собствените приходи. Взаимоотношенията на Централния бюджет с бюджета на общината, определени по механизъм съгласно Закона за държавния бюджет на Република България за 2011 г., са в размер общо на 36 289 590 лв., които са по-малки, в сравнение с тези за 2010 г. - с 5,6 на сто. Общинските съветници приеха и Отчета за приходите и разходите на бюджета на Общината за 2010 г.

Продължение...

 
 

Страница 311 от 325