Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион

Защитата на похитителя от Сливен не обжалва постоянния арест

Сряда, 30 Март 2011г. 12:09ч.

Сливенският адвокат Борислав Сяров, служебен защитник на Стефан Петров Стефанов, няма да обжалва постоянната мярка за неотклонение задържане под стража. Това било решението на неговия клиент. На 26 март Сливенската Окръжна прокуратура внесе в съда три обвинения срещу 28-годишния Стефанов - за въоръжен грабеж в особено големи размери, придружен с опит за убийство, за вземане на заложници и за безнадлежно разрешително за носене на боеприпаси. По всяка вероятност на Стефанов ще бъде повдигнато обвинение и за унищоженото имущество в офиса на Инвестбанк – Сливен. В понеделник Окръжният съд в Сливен определи на похитителя постоянна мярка задържане под стража. Междувременно продължават назначените експертизи във връзка с обвиненията.

 
 

Постоянен арест за похитителя в Сливен

Понеделник, 28 Март 2011г. 15:53ч.

28-годишният Стефан Петров Стефанов от село Кортен, който на 23 март направи опит за въоръжен грабеж и държа като заложници служители на Инвестбанк - Сливен, остава в ареста. Това определи предиобед състав на Сливенския Окръжен съд. Три обвинения бяха предявени още в събота срещу Стефанов – за въоръжен грабеж в особено големи размери, придружен с опит за убийство, за вземане на заложници и за носене на боеприпаси без разрешение. Искането на служебната защита на Стефанов за по-лека мярка за неотклонение не беше уважено от съда. Според адвокат Борислав Сяров законът е категоричен в това отношение, тъй като за престъплението, за което е обвинен Стефан Стефанов се предвижда наказание над 10 години лишаване от свобода - мярката за неотклонение задържане под стража е почти задължителна и в този случай съдът нямаше какво друго решение да се вземе. Мярката за неотклонение може да бъде обжалвана в тридневен срок пред Бургаския Апелативен съд. В същото време срещу Стефанов вероятно ще бъде повдигнато обвинение и за унищожаване на чуждо имущество. Първоначалните срокове за разследване са два месеца, има възможност тези срокове да бъдат удължени с 4 месеца, извършват се необходимите действия по разследването, предстои да се назначат експертизи, делото ще бъде внесено в съда едва след като се установят всички обстоятелства, касаещи разкриването на обективната истина, уточни за zonayambol.com говорителят на окръжната прокуратура в Сливен прокурор Виолета Калайджиева. До този момент нападателят в сливенския банков клон не е разпитван пред съдия, но неговият защитник е присъствал на разпитите пред дознанието.

 
 

Повдигнаха три обвинения срещу похитителя

Събота, 26 Март 2011г. 11:08ч.

Окръжна прокуратура-Сливен повдигна три обвинения срещу 28-годишният охранител Стефан Петров Стефанов. Това съобщи говорителят на Окръжната прокуратура прокурор Виолета Калайджиева. Едното е за въоръжен грабеж в особено големи размери, придружен с опит за убийство. Наказанието по това обвинение е от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор. Другото обвинение е за вземане на заложници. Ако Стефан Стефанов бъде признат по това обвинение е заплашен от затвор между една и осем години. Третото обвинение е за безнадлежно разрешително за носене на боеприпаси - патрони от различен калибър. Наказанието за това е от две до осем години лишаване от свобода. Стефанов е задържан с прокурорско постановление за 72 часа. В понеделник пред Окръжен съд-Сливен ще му бъде поискана постоянна мярка „задържане под стража".

 
 

Краят на драмата в Сливен

Петък, 25 Март 2011г. 08:04ч.

След близо 40 часа напрегнато очакване краят на драмата в Сливен вече е факт. Малко след седем часа в петък сутрин 28-годишният Стефан Петров, който преди два дни нахлу с пистолет и държа заложници в сливенския офис на Инвестбанк, се предаде на полицията. Той излезе с вдигнати ръце, с маска на главата и с бронежилетка, същата, която получи в замяна за освобождаването на първата заложничка. Хубавото е, че драмата приключи без жертви. 42-годишният охранител в банковия клон, прострелян от нападателя, вече  е в стабилно състояние, няма опасност за живота му. В последните часове от драмата преговорите с похитителя са били почти без прекъсване. Съдействие са оказали и двама от най-близките приятели на Стефан. Предстои да научим причините, основните мотиви за извършеното престъпление. Повече подробност по случая ще има следобед в насрочената пресконференция в сливенската полиция.

 
 

Драмата със заложниците приключи, екшънът още не е

Четвъртък, 24 Март 2011г. 17:39ч.

korten-kushta-obirДрамата със заложниците в Сливен приключи, предиобед бяха освободени управителката на банковия клон, както и служителка, за която похитителят не знаел, че е заключена в една от стаите. Районът в зона център в Сливен около Инвестбанк остана отцепен през целия ден, полицейските заграждения обхващаха радиус от над 500 метра около трезора. В същото време Състоянието на простреляния вчера охранител на банката Станчо Станев вече е стабилно и животът му е вън от опасност.
28-годишният Стефан Петров, който вчера нахлу с пистолет в банковия клон в Сливен е израсъл и живее в новозагорското село Кортен. Неговите съседи са шокирани от случилото се. Стефан е осиновен като малък, преди години са починали всички негови близки, тих и кротък, така го описват в селото. Улицата, където се намира къщата на похитителя беше отцепена с полицейска лента в ранния следобед. Всички в Кортен се надяват на добра развръзка.

 
 

Страница 319 от 339

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза