Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион

Консултации по общинския бюджет в Стралджа

Четвъртък, 20 Януари 2011г. 12:43ч.

На среща с кмета на община Стралджа Митко Андонов и финансистите в администрацията кметове и кметски наместници защитиха исканията си за средства в бюджета за новата година, съобщи общинският пресцентър. По време на обсъждането под лупа бе поставено всяко предложение, за да се вземе решение кои ще бъдат неотложните за изпълнение задачи по селата през 2011 година, какви идеи ще бъдат подкрепени и има ли други начини за привличане на средства. В предварително подадените предложения от кметове и кметски наместници доминират исканията за финансиране ремонти на улици, обновяване на читалища и сгради на кметства, поддържане на здравни служби, възстановяване на чешми  и др. Консултациите се предхождат и от обиколка на кмета Митко Андонов по селата, срещи с хората и обсъждане на място на необходимостта от ремонти. Консултациите по Бюджет`2011 в Стралджа продължават.

 
 

7 хиляди лева по-малко за стралджанските читалища

Сряда, 19 Януари 2011г. 11:58ч.

179 056 лева е размерът на общата субсидия, която ще получат читалищата в община Стралджа през новата година. Разпределението на средствата беше обсъдено на заседание на комисия с председател зам. кметът Атанаска Кабакова. През 2011 година  субсидиите се разпределят за определените 31 читалищни бройки, при 29 за миналата година.  Допълнителните бройки се предоставят на читалището в Стралджа и по половин за тези в Зимница и Тамарино, като аргументът за Зимница е разширяването на дейността, а за Тамарино и Стралджа - включването на читалищата в инициативата „Глобални библиотеки”. Средствата в сравнение с предходния период са намалени от 186 093 лв. на 179 056 лв.

Продължение...

 
 

Без заем проектът за водния цикъл в Сливен не може да продължи

Вторник, 18 Януари 2011г. 10:02ч.

Кметът на Сливен Йордан Лечков заяви, че ако не бъде изтеглен заем, работата по водния цикъл на града не би могла да продължи. Пред журналисти той обясни, че проектът е в размер на 52 милиона лева, от които 39 милиона лева са безвъзмездна финансова помощ от Европейския съюз. Останалите 13 милиона лева, които включват собствения принос на Общината и Данък добавена стойност, трябва да ги осигури администрацията. Според него, тегленето на заем е изключително необходимо, а Община Сливен няма да бъде единствената, която взема заем. По думите му, с общински дългове са и много други администрации. В отговор на журналистически въпрос, кметът Йордан Лечков заяви, че готвения протест срещу тегленето на кредит на 24 януари не би повлияло на гласуването за отпускане на заем на предстоящата сесия. Намерението на Община Сливен да изтегли банков заем е внесено като предложение на заседанието на Общинския съвет на 24 януари 2011г.. Администрацията заяви желание да изтегли заем в размер на 6 136 000 евро, с който да бъдат финансирани инвестиционни проекти в полза на местната общност. Срокът на заема е 10 години. Както стана ясно, съветници от града готвят протест срещу намерението на общината да тегли заем в размер на 12 милиона лева. На 24 януари, денят в който заемът трябва да бъде гласуван на сесията на Общинския съвет, ще бъде организиран протест пред сградата на кметството. Според запознати в подготвения митинг ще се включат структури на БСП и активисти на десни партии.

 
 

Дарение за църквата в Стралджа

Вторник, 18 Януари 2011г. 09:47ч.

Литийна икона на Св. Архангел Михаил подари на стралджанската църква бизнесменът Михаил Михалев. Иконата е великолепно произведение на художника-иконописец от австрийски произход Йордан Опиц. Дарителят  Михаил Михалев, чиито корени са от Стралджа, я закупува от Опиц преди около 40 години, когато заминава да работи във Франция с мисълта тя да му напомня за България и за Стралджа,а като именник да има покровителството на Св.Архангел Михаил. През годините Михаил Михалев успява да създаде във Франция първия завод за лети джанти по технология на БАН, разработена от акад. Ангел Балевски. След приключване на успешната кариера и пенсионирането си Михаил Михалев се завръща в България и решава да подари иконата на църквата „Св. Архангел Михаил” в Стралджа. Родолюбецът често „прескача” до родното място, споделя, че се чувства най-добре тук и истински си отпочива. Пред близките си е доверил, че възнамерява да дари на храма и камбана.

 
 

Контрабанден внос на цигари осуетен на митницата

Понеделник, 17 Януари 2011г. 16:22ч.

Три опита за контрабанден внос на цигари от Турция пресякоха митническите служители на Митнически пункт Лесово през последното денонощие, съобщи пресцентърът на Агенция Митници. Иззети са общо 265 кутии цигари без акцизен бандерол с търговски марки „L&M”, „EVE” и „Golden Gate”, като всички кутии са с надписи „Duty free”. 1 100 къса от контрабандните цигари са открити в тавана на лек автомобил „Опел Вектра” с българска регистрация. Съставен е акт за митническо нарушение срещу 27-годишна българска гражданка с инициали С. Д. от гр. Ямбол.

Продължение...

 
 

Страница 320 от 329

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза