Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион

За богатата история на Зимница

Понеделник, 22 Октомври 2018г. 15:49ч.

z-zimnica-kraevedЕдно запомнящо се културно събитие в Зимница събра в Ритуалната зала представители на музейното дело от Ямбол, Сливен и Карнобат, любители на краезнанието от община Стралджа, историци, читалищни дейци. Сред тях бяха редакторът Теодора Суванкова, издателят Желяз Кондев и кметът на община Стралджа Атанас Киров. С представянето на новоизлязлата от печат книга „Краеведски записки, спомени и публикации за село Зимница“ Атанас Димов не само доказа дълголетния си интерес към историята на родното село, но впечатли със сериозна изследователска дейност в продължение на години.

Продължение...

 
 

Среща с магията на киното

Петък, 19 Октомври 2018г. 15:36ч.

kinosalonКиното не е само забавление, то е изкуство, то е преживяване, то е възпитание и култура. И ако се запознаеш с него навреме, с нужното обяснение, ще останеш негов почитател за цял живот. Водени от тези мисли Община Стралджа и МКБППМН с председател Гроздан Иванов, зам.-кмет на общината, организираха безплатна прожекция на филми в Стралджа.

Продължение...

 
 

Честит празник, лекари!

Петък, 19 Октомври 2018г. 15:23ч.

sarcetoКметът на Община Стралджа Атанас Киров приветства медиците от региона в свое обръщение, което поместваме: "В Деня на българския лекар, 19 октомври, за мен е чест и удоволствие да Ви поздравя сърдечно, уважаеми лекари от нашата община! С благодарност за усилията, всеотдайността и професионализма, с които отстоявате благородната професия в едно трудно време с много изпитания.

Продължение...

 
 

Стралджа е в готовност за посрещане на зимата

Четвъртък, 18 Октомври 2018г. 13:10ч.

straldja-01До края на октомври в Община Стралджа планират да бъде сключен договор с фирма за снегопочистване, пръскане с луга и опесъчаване на основните пътища и улици и принадлежащата ІV-класна пътна мрежа. Със своя заповед кметът е разпоредил стартиране на процедурата за избор на изпълнител на дейност „Зимно поддържане“, което е част от подготовката за посрещане на зимния сезон.

Продължение...

 
 

Над 130 творби в конкурса "Дървото на живота"

Сряда, 17 Октомври 2018г. 12:44ч.

z-stanka-penchewaНяколко дни преди крайния срок за изпращане на творби за участие в Националния литературен конкурс на името на Станка Пенчева под надслов „Дървото на живота“, компетентно жури с председател Христо Карастоянов и членове Димитър Бечев и Станка Парушева вече проверява получените близо 80 стихотворения и още над 50 произведения в проза, пристигнали от всички краища на страната с подписите на млади, прохождащи автори и вече доказали се творци. Крайният срок за участие е 20 октомври.

Продължение...

 
 

Страница 4 от 324

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза

Реклама

vhs-2-dvd_125x125