Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион

Приключи строежът на новия мост по пътя Елхово - Скалица

Сряда, 04 Декември 2019г. 15:25ч.

mosta-elhovoНад 700 хил. лв. бяха инвестирани в изграждането на нов мост в град Елхово на третокласния път Елхово – Скалица, съобщиха от Агенция Пътна инфраструктура. По отсечката преминава трафикът към ТЕЦ „Марица Изток“. За съоръжението има подписан Акт 16 и предстои издаване на разрешението за ползване. Новият стоманобетонов мост, с дължина 21 метра, преминава над дере в близост до река Тунджа. Той е с две ленти за движение, тротоари за пешеходци, предпазни парапети, мантинели и нова хоризонтална маркировка.

Продължение...

 
 

С грижа за младите в Община Стралджа

Петък, 15 Ноември 2019г. 10:38ч.

mitev-kirovОбщина Стралджа ще отпуска стипендии на студенти, обучаващи се в редовна форма по бакалавърски и магистърски програми във висшите училища по специалностите педагогика, социални дейности, медицина, журналистика, икономика , архитектура и строителство. Такова решение взе Общински съвет Стралджа. Целта е не само насърчаване на учащите се за постигане на по-високи резултати в обучението, но и завръщане в родното място, подпомагане развитието чрез квалифицирани и млади специалисти, които са нужни за просперитета на родния край.

Продължение...

 
 

Съветът в Стралджа се събира на второ заседание

Сряда, 13 Ноември 2019г. 11:54ч.

ivan-mitevВторото заседание от новия мандат на Общинския съвет в Стралджа е насрочено за четвъртък. Според дневния ред, определен от председателя инж. Иван Митев, съветниците ще започнат с избор на състава на Постоянните комисии в съвета. Митев е вносител и на следващите три докладни записки - за създаване на постоянна комисия за противодействие и за отнемане на незаконно придобито имущество, за определяне размер на основна месечна заплата на кмета на общината, за определяне възнаграждения на председателя на ОбС и на общинските съветници.

Продължение...

 
 

Постоянен арест за молдовец, превел иракчани през границата край Лесово

Четвъртък, 07 Ноември 2019г. 17:14ч.

NKПо искане на Районна прокуратура Елхово съдът задържа под стража гражданин на Република Молдова, обвинен в противозаконно превеждане на чужди граждани през българската граница. Молдовецът е обвинен за това, че на трети ноември в района на ГКПП Лесово е превел петима граждани на Ирак с автомобил „Мерцедес“. Престъплението е по чл.280, ал.2, т.3 и т.4, предл.1, вр.ал.1 от НК. Според прокуратурата, налице е обосновано предположение за това, че Константин Т. е извършил престъплението, в което е обвинен.

Продължение...

 
 

Установиха незаконна сеч на дърва в резервата "Долна Топчия"

Петък, 01 Ноември 2019г. 15:16ч.

darva-sechСлужители на полицията в Елхово установиха незаконен добив на дървесина. През нощта срещу 31 октомври, в хода на полицейска операция съвместно с представител на РИОСВ Стара Загора, е проверен сигнал за незаконна сеч на територията на резерват „Долна Топчия“ в близост до Елхово. На място са установени петима жители на града, които използвайки моторен трион и брадви са отсекли около 7.5 куб. метра дърва.

Продължение...

 
 

Страница 5 от 352