Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион

"Мараш пее" - празникът, който пазим и обичаме

Понеделник, 14 Май 2018г. 14:56ч.

marash-2018"Когато Марашът запее и птиците пригласят, когато пендарите зазвънят и буенешки шапки трептят, когато танцът предизвиква млади и стари на хоровод без край… значи народният събор на стралджанци е започнал. Най-хубавият празник. Чакан, обичан, подготвян с огромна любов. Съборът е изпитание за певци, инструменталисти и танцьори. Писне ли гайдата, това е сигналът, магията на началото. Гайдата, любимият народен инструмент на незабравимия Тончо Тончев. Гайдата, без която нито една песен не може и нито едно хоро не е тъй истинско.

Продължение...

 
 

Дарители подкрепят провеждането на празника

Събота, 12 Май 2018г. 11:46ч.

z-momiИ тази година провеждането на народния събор „Мараш пее“ се осъществява с активното участие на дарители. Съгласно Статута, наградният фонд основно осигурява Община Стралджа, която е организатор на празника. С отношение към традициите, с желание за тяхното съхраняване , разпространение и обогатяване финансови средства добавят местни фирми, организации, институти, земеделски производители, еднолични търговци.

Продължение...

 
 

Кметът на Стралджа с пореден дарителски жест

Петък, 11 Май 2018г. 13:24ч.

straldja-liato-3Кметът на Община Стралджа Атанас Киров направи дарение по три кубика дърва на три самотни възрастни жени от Стралджа, като осигури транспорта до домовете им, нарязването и прибирането на дървата. Дарението получиха дългогодишна преподавателка по български език и литература, друга учителка с над 40-годишен стаж, загубила сина си при взривовете край Петолъчката и възрастна самотна жена от града.

Продължение...

 
 

В памет на загинали български войници в Странджа

Петък, 11 Май 2018г. 13:02ч.

oa-proletНа 12 май в местността „Убитите войници“ край село Странджа ще бъде официално открита паметна плоча на лобното място на 19 български войници, загинали в неравна битка с турска конница на 15 юли 1913 година, информираха от Областната управа. Средствата за изграждане на паметната плоча са осигурени от българската държава чрез Министерство на отбраната през 2017г., по искане на областния управител, Областната комисия военни паметници и община Болярово. Имената на убитите войни са изписани за вечна памет на паметната плоча.

Продължение...

 
 

"Розите на България"

Петък, 11 Май 2018г. 11:52ч.

z-horoВсички училища и ДГ “Здравец“ от община Стралджа се включиха в инициативата на МОН „Розите на България“. Деца, ученици и учители играха право хоро под звуците на „Празнична сюита“. Така не само отбелязаха 11 май – празника на Светите братя Кирил и Методий, но доказаха любовта си към всичко българско и родно. В СУ “П.Яворов“ дворът се изпълни с шарено вито хоро, от което никой не искаше да се пусне. В ОУ “Св.Св.Кирил и Методий“ Стралджа ученици и учители танцуваха в народни носии, в Зимница и Войника учители и ученици истински се забавляваха, изразявайки готовността да прилагат инициативата всеки ден.

Продължение...

 
 

Страница 5 от 307

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза