Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион

"Традиции, личности, памет" в Литературен клуб Стралджа

Неделя, 20 Октомври 2019г. 10:10ч.

kniga-je4evaЛитературен клуб Стралджа е организатор на едно очаквано културно събитие. Представянето на книгата „Традиции, личности, памет“ на 22 октомври от 17.30 в Клуб на пенсионера е предвидено като истински спектакъл. Авторите на книгата Мара Загорчева и Надя Жечева са поканили за участие Дарина Славчева, солист на ансамбъл „Тракия“, Стоян Варналиев, носител на специалната награда от Конкурса надпяване „С песните на Вълкана Стоянова“, ансамбъл „Въжички“, местни музиканти, творци, майстори на художественото слово и др.

Продължение...

 
 

Безплатен WiFi за жители и гости на Община Стралджа

Сряда, 16 Октомври 2019г. 19:14ч.

straljja-300Община Стралджа изпълни проект на Европейската комисия за изграждане на безжична интернет мрежа, която ще осигурява на жителите и гостите на общината безплатна високоскоростна връзка. Ваучерът, който общината получи, е на стойност 15 000 €. Местата на територията на Община Стралджа с осигурена свободна WiFi мрежа са - площадка за стрийт-фитнес,

Продължение...

 
 

В петък е последното заседание на Общински съвет Стралджа

Четвъртък, 26 Септември 2019г. 13:06ч.

straljja-300На 27 септември от 10.00 в Клуб на пенсионера – Стралджа ще се проведе 48-то заседание на ОбС – Стралджа. Иван Иванов, за кмет на община Стралджа, ще внесе докладна записка относно компенсирани промени между показатели на капиталови разходи между отделни обекти, финансирани със средства от целевата субсидия, определена със Закона за държавния бюджет 2019г., обекти, финансирани със собствени средства и компенсирани промени в разходите за местни дейности.

Продължение...

 
 

Обявиха статута на конкурса "С музиката на Матьо Добрев"

Четвъртък, 19 Септември 2019г. 15:34ч.

matio-dobrevОбщина Стралджа обяви Статута на предстоящия Първи конкурс за изпълнители на кавал от цялата страна „С музиката на Матьо Добрев“. Конкурсът има няколко цели - отдаване на заслужена почит и признателност към кавалджията на народа от град Стралджа Матьо Добрев, популяризиране на музикалното наследство на виртуозния инструменталист, така че неговата музика да живее и вдъхновява; предоставяне възможност за изява на изпълнители на кавал от цялата страна и представяне на най-добра интерпретация на музиката на Матьо Добрев, откриване и стимулиране на млади дарования.

Продължение...

 
 

Воден пее и танцува с певиците от Тамарино и Саранско

Сряда, 18 Септември 2019г. 16:09ч.

tamaRinoМногобройните почитатели на българското народно творчество, които аплодираха участниците в тазгодишния фолклорен празник „Воден пее и танцува“ отдадоха заслужено внимание и на фолклорната певческа група от Тамарино и Саранско. С много желание и ентусиазъм самодейците в този смесен родолюбив колектив изучават местни народни песни, за да ги представят на различни събори и фестивали като доказателство, че пазят и обичат всичко наследено от дедите. Особено интересни са народните носии, с които излизат на сцената.

Продължение...

 
 

Страница 7 от 352