Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион

Без такси за детските ясли в Стралджа

Петък, 17 Август 2018г. 11:55ч.

CDG012300Решението на Общинския съвет в Стралджа за освобождаване от такса ползването на детска ясла влезе в сила от 15 август. На последното си заседание съветниците единодушно подкрепиха предложението на кмета Атанас Киров за изменение на Наредба №5 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги в частта за ползване на детска ясла.

Продължение...

 
 

Още една добра инициатива в Стралджа

Вторник, 07 Август 2018г. 12:29ч.

straldja-02В Стралджа стартира кампанията „Капачки за бъдеще“. И увлича все повече деца и възрастни. За първи път поканата за събиране на капачки се появи в магазина на ЕТ “Йоанна“ и само за дни са събрани 5 туби по 11 литра. На път е да се напълни и още един чувал. Станала доста популярна у нас, инициативата набира скорост в Стралджа. С надежда да помогнат, малки и големи оставят своите капачки в определените съдове. Обединили усилията си, хората знаят, че със своя малък жест участват в сериозна кампания, помагат за закупуване на специализирана медицинска апаратура.

Продължение...

 
 

Стралджански творци в новия алманах "Думите"

Петък, 03 Август 2018г. 12:20ч.

z-dumitiЧетирима творци от община Стралджа се представят в новия Алманах „Думите“ на Конфедерацията на българските писатели в Бургас, който излиза под мотото „Думите са единственото нещо, което ще живее вечно”. Съставител на прекрасния сборник от близо 400 страници с раздели „Белетристика", „Поезия“, „Критика и есеистика“, "Публицистика“, „Краезнание“, „Хумор и сатира“, „Пътеписи“, „Интервю“ както и „Преводи“, „Рускоезична литература“, „Културни новини“ е  Станислав Марашки, председател на КБП.

Продължение...

 
 

Сдружение "Диабет" в подкрепа на сираците от Нови хан

Четвъртък, 02 Август 2018г. 19:57ч.

z-nowihanЕдно добро дело, организирано от Сдружение „Диабет“ в Стралджа, доказа, че за стралджанци благотворителността е част от живота. Възникнала съвсем спонтанно идеята завладя за кратко време всички членове на организацията. Само за три седмици в клуба бяха събрани над 50 чувала с дрехи, кашони с обувки, спално бельо, одеяла, посуда.

Продължение...

 
 

Кукерите от Джинот на мегдана в Карнобат

Четвъртък, 02 Август 2018г. 11:51ч.

z-djinotskitiС красиви маски, богат костюм и интересен ритуал изпъкнаха джинотските кукери на събора „Песни и танци на мегдана“ в Карнобат. Спечелиха любовта на публиката и вниманието на журито. Заслужено получиха Голямата награда. Първо място беше отредено и за самодейците от певческата група. Браво! Над 1500 участници от всички краища на България, над 60 деца, над 40 представени обичая, над 1000 изпети народни песни, това е равносметката от изминалия събор „Песни и танци на мегдана”.

Продължение...

 
 

Страница 7 от 319

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза