Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион

Бързият влак отнесе катастрофирала кола край Стралджа

Вторник, 27 Август 2019г. 13:45ч.

police-car-3На 26 август в 23.42 от тел. 112 в полицията е получен сигнал за пътно-транспортно произшествие на пътя Стралджа – село Маленово, в близост до „ЗПТ“АД. Установено е, че при управление на лек автомобил, 45-годишният водач губи контрол на ляв завой в посока от с.Маленово към Стралджа и колата попада на релсите на железопътната линия в близост. Впоследствие лекият автомобил е блъснат от бърз влак Бургас-София, при което са причинени материални щети по локомотива и значителна щета на автомобила.

Продължение...

 
 

"50 години град Стралджа" във фотоси и документи

Понеделник, 26 Август 2019г. 12:58ч.

straldzha-50Фотоизложба „50 години град Стралджа“ ще бъде открита на 27 август в центъра на Стралджа. Десетте тематични табла съдържат снимки от последните пет десетилетия в града и общината – сгради, събития, личности. Подготвена от община Стралджа и Държавен архив Ямбол изложбата е във връзка с отбелязване 50 години от обявяване на селището за град.

Продължение...

 
 

Кукерите от Стралджа се превърнаха в атракция край морето

Сряда, 21 Август 2019г. 20:03ч.

kukeri-straldzhaКукерската група при Народно читалище “Стралджа 2016“ се превърна в атракцията на Фестивалния празник в Китен. Красивите, зрелищни кукерски костюми, танцът на маскираните мъже предизвикаха жив интерес сред многобройните гости на курорта. Групата беше поканена да вземе участие и в дефилето, когато малки и големи имаха възможност да се снимат с кукерите, да се докоснат до богатството и красотата на стралджанското народно изкуство.

Продължение...

 
 

Движението по пътя Ямбол - Сливен през Крушаре е възстановено

Четвъртък, 15 Август 2019г. 10:47ч.

kroshariДвижението по главния път Сливен – Ямбол е възстановено, съобщи областният управител на Сливен Чавдар Божурски, цитиран от пресцентъра на Областната администрация. Блокадата, организирана от протестиращи против мерките срещу разпространението на африканската чума по свинете, е вдигната. „Извинявам се на гражданите за търпението, което се наложи да проявят, въпреки сериозните за тях затруднения заради блокадата. Изказвам благодарност за съдействието на кмета на Община Сливен Стефан Радев, на директора на ОДМВР ст. комисар Димитър Величков, на началника на РУ на МВР Сливен гл. инспектор Димитър Кикьов, както и на служителите на реда, които бяха на терен”, заяви Чавдар Божурски. Главният път Сливен – Ямбол в участъка на село Крушаре бе блокиран на 2 август от протестиращи срещу предприетите мерки в 20-километровите зони около промишлените свинекомплекси. Областният управител бе инициатор на редица срещи с тях, информира за исканията им земеделския министър Десислава Танева и многократно ги призова да спазват законите, като преместят протеста встрани от главния път и освободят движението. Със съдействието на институциите в Сливен не бяха допуснати инциденти по време на протеста.
 
 

Пенко Пенков завладя читателите в Стралджа с дебютната си книга

Вторник, 13 Август 2019г. 11:28ч.

penko-penkovНад 80 почитатели на хубавата българска книга от Стралджа, Ямбол, София, Варна, Воденичане, Зимница си дадоха среща в Стралджа, където местният Литературен клуб организира своята първа творческа вечер, с посвещение на първата книга на земляка Пенко Пенков „Тополи по пътя“. В приятна и задушевна атмосфера, след представяне на автора, водещата Надя Жечева сподели своите мисли за тази „ фантастична и толкова човешка книга, която деликатно докосва най-тънките струни на човешката душа“.

Продължение...

 
 

Страница 8 от 350


Подробна 5-дневна прогноза