Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион

Награда от Узунджово

Четвъртък, 11 Октомври 2018г. 14:56ч.

z-palauzovoФолклорната група при НЧ “Пеньо Енчев 1928“ от село Палаузово обогати своята колекция от награди. С представяне на обичая „Седянка“ на Националния фолклорен фестивал в Узунджово, самодейците спечелиха бронзов медал в направление „Автентичен обичай“. Журито оцени високо уменията на жените да покажат как се събира седянката, какво е общуването, какви шеги и гатанки си разменят.

Продължение...

 
 

Изключително признание за Стралджа

Понеделник, 08 Октомври 2018г. 11:13ч.

straldzha001Град Стралджа и кметът на Община Стралджа Атанас Киров са сред финалистите за Наградите „Иновации в политиката“, организирани от Институт за иновации в политиката в Австрия. Номинацията е за проекта „Оползотворяване на местния потенциал от хидротермална енергия в отоплителни инсталации на училища, ОДЗ и ЦДГ в град Стралджа“, реализиран с финансовата помощ по Програма “Енергийна ефективност и възобновяема енергия“ към Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014г. Стралджа е с най-високи резултати в категория „Екология“, състезавайки се с над 600 други проекти, журирани от 1054 независими европейски граждани.

Продължение...

 
 

Гостува "адмиралът на думите"

Петък, 05 Октомври 2018г. 14:49ч.

z-hristo-stoianovВъзхваляван и анатемосван, чешит и романтик, бохем и ценител на живописта, скандалният писател Христо Стоянов гостува в Стралджа. При срещата си с Гроздан Иванов, зам.-кмет на общината, той подари книги с автограф. С адмирации за предстоящото четърто издание на Националния литературен конкурс „Дървото на живота“ обеща отново да посети града с участие в творческа среща. Христо Стоянов е роден през 1956г. в Габрово. През последните 20 години той е един от най-нашумелите у нас писатели.

Продължение...

 
 

Ново отклонение от автомагистрала Тракия към Стралджа и Воденичане

Сряда, 03 Октомври 2018г. 17:32ч.

AMM 01200Нов пътен възел на автомагистрала Тракия ще бъде изграден в района на град Стралджа. Местният общински съвет взе решение да бъдат отчуждени имотите по бъдещото трасе на отсечката.

Продължение...

 
 

Стипендии за студенти от Стралджа

Сряда, 03 Октомври 2018г. 09:28ч.

straldja-liato-3Община Стралджа определи първите студенти от региона, които ще получават стипендии от общинския бюджет. Целта е насърчаване на учащите се за постигане на по-високи резултати в обучението им, завръщане в родното място, подпомагане развитието чрез квалифицирани млади специалисти. Камелия Тенева от Зимница, студентка трета година, специалност „Публична администрация“ в Икономически университет Варна и Жанет Добрева от Стралджа, студентка трета година, специалност „Предучилищна и начална училищна педагогика“ в ПУ “П.Хилендарски“ Пловдив, са първите студенти, които с решение на ОбС, ще получават месечни стипендии.

Продължение...

 
 

Страница 8 от 327

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза