Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион

Фолклорен ансамбъл "Пирин" гостува в Стралджа

Четвъртък, 29 Август 2019г. 11:34ч.

pirinПразничен концерт, посветен на 50-годишнината от обявяването на Стралджа за град, ще зарадва жителите и гостите на града в събота вечер. Специални гости ще бъдат изпълнителите от фолклорен ансамбъл "Пирин". Началото е от 20.00 часа на сцената на площад "Демокрация". Кметът на общината Атанас Киров ще произнесе празнично слово. Следва празничен музикален поздрав от младата и талантлива изпълнителка на народни песни Симона Данева, възпитаник на НУФИ “Филип Кутев“ Котел.

Продължение...

 
 

ЦИК назначи комисиите в Болярово и Елхово

Вторник, 27 Август 2019г. 15:29ч.

23-10-06Централната избирателна комисия оповести своите решения за формиране на Общински избирателни комисии в общините Болярово и Елхово във връзка с предстоящите местни избори. И в двете общини комисиите са с по 13 членове. За председател на ОИК Болярово е назначена Tаня Стоева със заместници Геновева Петкова и Драгомир Димов и секретар на комисията – Стоянка Николова. ОИК Елхово ще работи под председателството на Василка Атанасова Джондрова-Иванова, нейни заместници са Виолета Желева и Иван Димитров Иванов, секретар е Георги Дженков.

Продължение...

 
 

50 години от обявяването на Стралджа за град

Вторник, 27 Август 2019г. 13:53ч.

stralza-50Точно преди 50 години в Стралджа пристига радостната вест, че с Указ на Народното събрание селището е обявено за град. Новината за кратко достига до всички. И радостта е голяма, заслужена. От тогава до днес изминаха пет десетилетия, разказва Надя Жечева. На труд, вдъхновение, реализирани идеи, постижения. И промяна. На 27 август град Стралджа отбелязва своя 50-ти рожден ден. Община Стралджа съвместно с Държавен архив Ямбол подари на гражданите една интересна и богата изложба за изминалите години, с емблематични за времето си сгради, събития, личности, с интересни публикации от тогавашния вестник “Стралджанска трибуна“. Светлана Бъчварова, началник отдел „Държавен архив“ Ямбол, изрази удовлетворението си от добрата съвместна работа и изпълнението на идеята, която жителите на града оценяват високо.

Продължение...

 
 

Бързият влак отнесе катастрофирала кола край Стралджа

Вторник, 27 Август 2019г. 13:45ч.

police-car-3На 26 август в 23.42 от тел. 112 в полицията е получен сигнал за пътно-транспортно произшествие на пътя Стралджа – село Маленово, в близост до „ЗПТ“АД. Установено е, че при управление на лек автомобил, 45-годишният водач губи контрол на ляв завой в посока от с.Маленово към Стралджа и колата попада на релсите на железопътната линия в близост. Впоследствие лекият автомобил е блъснат от бърз влак Бургас-София, при което са причинени материални щети по локомотива и значителна щета на автомобила.

Продължение...

 
 

"50 години град Стралджа" във фотоси и документи

Понеделник, 26 Август 2019г. 12:58ч.

straldzha-50Фотоизложба „50 години град Стралджа“ ще бъде открита на 27 август в центъра на Стралджа. Десетте тематични табла съдържат снимки от последните пет десетилетия в града и общината – сгради, събития, личности. Подготвена от община Стралджа и Държавен архив Ямбол изложбата е във връзка с отбелязване 50 години от обявяване на селището за град.

Продължение...

 
 

Страница 9 от 352