Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион

Далновидно решение на Общинския съвет

Вторник, 02 Октомври 2018г. 14:42ч.

yazovir-3От общо 47 язовира на територията на община Стралджа Общинският съвет предлага на държавата да стопанисва 6 от тях. Става дума за язовири с нарушени показатели за технологична сигурност (Маленово, Люлин, Иречеково), нуждаещи се от спешни ремонти (Недялско), разположени на опасно близко разстояние до населени места (Каменец). Само един евентуален ремонт би струвал на общината минимум 200 000 лв., които няма от къде да бъдат осигурени. Справката сочи, че за последните 7 години точно толкова средства са постъпили в касата на общината от наеми на язовири.

Продължение...

 
 

Стралджанските кукери в Попово

Вторник, 02 Октомври 2018г. 14:33ч.

z-kockeri-Звън на стралджански хлопки сложи началото на Националната фолклорна среща „Автентичност и съвремие“ в Попово. Кукерите от НЧ“Стралджа 2016“ създадоха настроение, което се запази през двата дни на фолклорното събитие, събрало индивидуални изпълнители и групи от цялата страна и от чужбина. За красотата на костюмите, за старанието и за атракцията, журито връчи на стралджанци Приза на проф. д-р Николай Ников.

Продължение...

 
 

Тежка катастрофа по пътя към границата

Понеделник, 01 Октомври 2018г. 08:23ч.

police-prolet-3Тежка катастрофа блокира за часове пътя Елхово – ГКПП Лесово в неделя вечер. Сигналът за инцидента е постъпил в полицията около 17.15. Отзовалите се на място полицейски екипи са запазили местопроизшествието. По първоначални данни товарен автомобил, движещ се в посока Лесово, при завой е навлязъл в насрещната лента и е блъснал лек автомобил, движещ се в в посока Елхово.

Продължение...

 
 

Стралджа решава за отпускането на студентски стипендии

Сряда, 26 Септември 2018г. 15:44ч.

straldja-liato-1На своето XXXVI-о редовно заседание, насрочено за 2 октомври, съветниците в Стралджа ще определят стипендиантите по Наредба №23 за отпускане на стипендии на студенти от Община Стралджа. Уточняването на младежите с право на такива стипендии става по критерии и с предложение на Експертно-консултативна комисия, назначена със заповед на кмета на общината.

Продължение...

 
 

На рожден ден в клуб "Дълголетие"

Четвъртък, 13 Септември 2018г. 15:24ч.

z-dlagolettНе, няма и грам съжаление към отдавна отишлата си младост в празниците на клуб „Дълголетие“. Има удовлетворение от добре и смислено преживения градивен живот, има удоволствие от споделянето на богато и приятно колективно съжителстване. Обичаната песен „Младост, пуста младост“ прозвуча в изпълнение на 83-годишната Сирма Тодорова, македонската снаха на Стралджа, която беше една от щастливите рожденици, празнували през септември в клуба.

Продължение...

 
 

Страница 9 от 327

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза