Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион

СУ "Яворов" изпрати поредния випуск

Вторник, 15 Май 2018г. 11:56ч.

z-abiturИзлетя от родното училище поредния випуск! Изпратиха го тържествено, с обич, с мили напътствени думи, с увереността за успешен път и... с очакване за завръщане. Грейналите от радост, трепети и надежди младите хора с вълнение приеха приветствията, а на синьото небе птица в полет нарисуваха облаците. „Бъдете уверени в себе си, бъдете усмихнати!“, пожела на порасналите момичета и момчета директорът Валентина Маринова.

Продължение...

 
 

"Мараш пее" - празникът, който пазим и обичаме

Понеделник, 14 Май 2018г. 14:56ч.

marash-2018"Когато Марашът запее и птиците пригласят, когато пендарите зазвънят и буенешки шапки трептят, когато танцът предизвиква млади и стари на хоровод без край… значи народният събор на стралджанци е започнал. Най-хубавият празник. Чакан, обичан, подготвян с огромна любов. Съборът е изпитание за певци, инструменталисти и танцьори. Писне ли гайдата, това е сигналът, магията на началото. Гайдата, любимият народен инструмент на незабравимия Тончо Тончев. Гайдата, без която нито една песен не може и нито едно хоро не е тъй истинско.

Продължение...

 
 

Дарители подкрепят провеждането на празника

Събота, 12 Май 2018г. 11:46ч.

z-momiИ тази година провеждането на народния събор „Мараш пее“ се осъществява с активното участие на дарители. Съгласно Статута, наградният фонд основно осигурява Община Стралджа, която е организатор на празника. С отношение към традициите, с желание за тяхното съхраняване , разпространение и обогатяване финансови средства добавят местни фирми, организации, институти, земеделски производители, еднолични търговци.

Продължение...

 
 

Кметът на Стралджа с пореден дарителски жест

Петък, 11 Май 2018г. 13:24ч.

straldja-liato-3Кметът на Община Стралджа Атанас Киров направи дарение по три кубика дърва на три самотни възрастни жени от Стралджа, като осигури транспорта до домовете им, нарязването и прибирането на дървата. Дарението получиха дългогодишна преподавателка по български език и литература, друга учителка с над 40-годишен стаж, загубила сина си при взривовете край Петолъчката и възрастна самотна жена от града.

Продължение...

 
 

В памет на загинали български войници в Странджа

Петък, 11 Май 2018г. 13:02ч.

oa-proletНа 12 май в местността „Убитите войници“ край село Странджа ще бъде официално открита паметна плоча на лобното място на 19 български войници, загинали в неравна битка с турска конница на 15 юли 1913 година, информираха от Областната управа. Средствата за изграждане на паметната плоча са осигурени от българската държава чрез Министерство на отбраната през 2017г., по искане на областния управител, Областната комисия военни паметници и община Болярово. Имената на убитите войни са изписани за вечна памет на паметната плоча.

Продължение...

 
 

Страница 9 от 311

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза