Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион Сливен
Сливен

Движението по пътя Ямбол - Сливен през Крушаре е възстановено

Четвъртък, 15 Август 2019г. 10:47ч.

kroshariДвижението по главния път Сливен – Ямбол е възстановено, съобщи областният управител на Сливен Чавдар Божурски, цитиран от пресцентъра на Областната администрация. Блокадата, организирана от протестиращи против мерките срещу разпространението на африканската чума по свинете, е вдигната. „Извинявам се на гражданите за търпението, което се наложи да проявят, въпреки сериозните за тях затруднения заради блокадата. Изказвам благодарност за съдействието на кмета на Община Сливен Стефан Радев, на директора на ОДМВР ст. комисар Димитър Величков, на началника на РУ на МВР Сливен гл. инспектор Димитър Кикьов, както и на служителите на реда, които бяха на терен”, заяви Чавдар Божурски. Главният път Сливен – Ямбол в участъка на село Крушаре бе блокиран на 2 август от протестиращи срещу предприетите мерки в 20-километровите зони около промишлените свинекомплекси. Областният управител бе инициатор на редица срещи с тях, информира за исканията им земеделския министър Десислава Танева и многократно ги призова да спазват законите, като преместят протеста встрани от главния път и освободят движението. Със съдействието на институциите в Сливен не бяха допуснати инциденти по време на протеста.
 

Призив за прекратяване на блокадата в Крушаре

Вторник, 06 Август 2019г. 12:34ч.

oblastnauprava-slivenОбластният управител на Сливен Чавдар Божурски призова протестиращите при село Крушаре да прекратят блокадата на пътя и да изпълнят препоръките на ветеринарните власти за ограничаване разпространението на африканската чума по свинете. Обръщението си към тях той направи на извънреден брифинг в Областната управа. „Не мога да се съглася с протеста на 20 човека срещу правото на свободно, нормално придвижване на хиляди други граждани“, коментира Божурски.

Продължение...

 
 

Пасхално (Великденско) послание на Митрополит Йоаникий

Събота, 27 Април 2019г. 10:23ч.

ded-joanikiiИ тази година тържествен камбанен звън възвести празника на преславното Христово Възкресение. И тази година се поздравихме със Спасителния поздрав: Христос Воскресе! - Воистину Воскресе! И тази година в храмовете е светло от благодатния огън, който слезе върху гроба Господен в светия град Йерусалим. Ето, "сега всичко се изпълни със светлина: небето и земята, и адът; цялото творение да празнува Христовото Възкресение, чрез което се утвърждава." /Канон на Пасха, 3 песен, първи стих/

Продължение...

 
 

Великденска изложба на сливенски художници

Четвъртък, 25 Април 2019г. 13:07ч.

kartini-straaaВ навечерието на празника Възкресение Христово Сливенски художници представиха в Стралджа изложба „Великден“. В Ритуалната зала на града са изложени платна на Атанас Белев, Борис Дамянов, Веселин Дамянов, Галина Янкова, Христо Тотев, Бурхан Капсъзов, Петър Янков. Свое място намериха и представители на изкуството от Стралджа - Йордан Дамянов с интарзия, Снежана Илиева с гоблени и творби на Денка Иванова.

Продължение...

 
 

Тежка катастрофа затвори пътя Сливен - Петолъчката

Петък, 19 Април 2019г. 14:34ч.

PTP-10-40059-годишен шофьор загина, други двама са ранени в тежка катастрофа с три автомобила на пътя Сливен – Бургас близо до пътен възел Петолъчката. Инцидентът стана малко преди девет часа тази сутрин. Сигналът за катастрофата в отсечката между сливенските села Трапоклово и Горно Александрово е подаден в полицията в 08.50.

Продължение...

 
 

Страница 1 от 45