Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион Сливен
Сливен

Наши автори представят годишната продукция на сливенски творци

Понеделник, 29 Януари 2018г. 11:24ч.

tvorci-slivenНовите творчески постижения на сливенските автори през изминалата година беше представена в Регионалната библиотека „Сава Доброплодни“. Представянето на сливенските автори е традиция, която се провежда за двадесети пореден път, през последните години това е ангажимент на председателя на Дружеството на писателите в Ямбол – поетът Тенко Тенев и литературния критик Димитър Бечев, директор на ямболската библиотека „Георги Раковски“. В обзора на книжната продукция този път бяха включени петдесет и пет книги на автори от Сливен и региона, издадени през 2017 година.

Продължение...

 

НФСБ постави паметна плоча на връх Българка

Понеделник, 08 Януари 2018г. 16:39ч.

2-nfsb-slПаметна плоча на връх Българка в Сливенския балкан, свързана с четата на Панайот Хитов със знаменосец Васил Левски, поставиха членове на НФСБ от Сливен. Инициативата бе на зам. областния управител на Сливен Димитринка Петкова. Зам.-областният управител от квотата на Обединените патриоти Петкова пое ангажимента и спомоществователството за изработката на паметния знак на връх Българка, в района на пребиваване на четата на Хитов, където на 28 май 1867 година е приет „Закон за българското народно въстание, по който да се управлява българската народна войска”, съставен от Раковски във връзка с плановете за освобождаване на България от турско робство.

Продължение...

 
 

Гражданите в Сливен искат намаляване на местните данъци

Четвъртък, 12 Октомври 2017г. 15:34ч.

sliven-1Близо четири хиляди граждани на Сливен се подписаха под искането на Обединените патриоти за намаляване на данъка върху недвижимите имоти от 3.2 на 2.2 на хиляда върху данъчната оценка. В подписката участваха двойно повече граждани, съобщават организаторите на подписката, но подписите без ЕГН или поне рождена дата не бяха внесени в Общинския съвет, заради недостатъчна идентификация.

Продължение...

 
 

"Лесовъд за един ден" в началото на Седмицата на гората

Понеделник, 03 Април 2017г. 12:45ч.

gorataНад 60 ученици от Сливен се включиха в националната инициатива „Лесовъд за един ден”, която се проведе на територията на Природен парк „Сините камъни” в местността „Моллова кория“. Събитието даде начало на седмицата на гората, която ще премине под мотото „Гората е живот”. Най-голямото събитие в горския сектор започва официално на 3 април. Децата, присъстващи на празника, имаха възможност чрез интерактивни игри, разходки и беседи да научат повече за лесовъдската професия и горските екосистеми.

Продължение...

 
 

Литературни срещи в Сливен

Понеделник, 30 Януари 2017г. 18:50ч.

1004Над 45 книги на автори от Сливен и региона, издадени през миналата година, бяха представени в Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ в рамките на първия за годината петъчен Литературен салон. Целта на превърналото се в традиция литературно събитие, седемнадесето по ред, е да се акцентира върху творческите постижения на на литературните творци от Сливен.

Продължение...

 
 

Страница 1 от 43

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза