Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион Сливен 70% от българските проститутки в Грьонинген са от Сливен

70% от българските проститутки в Грьонинген са от Сливен

police-press-11-07Служители на полицията от холандския град Грьонинген са на посещение в Сливен, заради съвместен проект против трафика на хора. Целта на посещението е обмяна на информация за общи разследвания, както и осъществяването на личен контакт и връзки с българските си партньори.
Във Грьонинген има 250 проституиращи жени, а 70% от българките са от Сливен. Това съобщи пред журналисти Питер Боомсма, служител от полицията в Грьонинген. Освен българките има проституиращи румънки, чехкини. 150 момичета работят на витрина, а останалите – в секс клубове.
Боомсма разказа още, че момичетата, които потърсят помощ от полицията, получават и мидицинска помощ, настаняват ги на таен адрес и им осигуряват безопасност. Той допълни, че целта на полицията е не само да помогне на попадналите там жени, но и да осъществи превенция на трафика на хора.
В рамките на проекта е създаден и филм, който се представя пред момичета в рискова група на възраст от 12 до 18 години. Целта му е да предупреждава и предотвратява трафика на жени с цел сексуална експлоатация.
rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario