Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион Стралджа
Стралджа

Стралджа е в готовност за посрещане на зимата

Четвъртък, 18 Октомври 2018г. 13:10ч.

straldja-01До края на октомври в Община Стралджа планират да бъде сключен договор с фирма за снегопочистване, пръскане с луга и опесъчаване на основните пътища и улици и принадлежащата ІV-класна пътна мрежа. Със своя заповед кметът е разпоредил стартиране на процедурата за избор на изпълнител на дейност „Зимно поддържане“, което е част от подготовката за посрещане на зимния сезон.

Продължение...

 

Над 130 творби в конкурса "Дървото на живота"

Сряда, 17 Октомври 2018г. 12:44ч.

z-stanka-penchewaНяколко дни преди крайния срок за изпращане на творби за участие в Националния литературен конкурс на името на Станка Пенчева под надслов „Дървото на живота“, компетентно жури с председател Христо Карастоянов и членове Димитър Бечев и Станка Парушева вече проверява получените близо 80 стихотворения и още над 50 произведения в проза, пристигнали от всички краища на страната с подписите на млади, прохождащи автори и вече доказали се творци. Крайният срок за участие е 20 октомври.

Продължение...

 
 

Изключително признание за Стралджа

Понеделник, 08 Октомври 2018г. 11:13ч.

straldzha001Град Стралджа и кметът на Община Стралджа Атанас Киров са сред финалистите за Наградите „Иновации в политиката“, организирани от Институт за иновации в политиката в Австрия. Номинацията е за проекта „Оползотворяване на местния потенциал от хидротермална енергия в отоплителни инсталации на училища, ОДЗ и ЦДГ в град Стралджа“, реализиран с финансовата помощ по Програма “Енергийна ефективност и възобновяема енергия“ към Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014г. Стралджа е с най-високи резултати в категория „Екология“, състезавайки се с над 600 други проекти, журирани от 1054 независими европейски граждани.

Продължение...

 
 

Ново отклонение от автомагистрала Тракия към Стралджа и Воденичане

Сряда, 03 Октомври 2018г. 17:32ч.

AMM 01200Нов пътен възел на автомагистрала Тракия ще бъде изграден в района на град Стралджа. Местният общински съвет взе решение да бъдат отчуждени имотите по бъдещото трасе на отсечката.

Продължение...

 
 

Стипендии за студенти от Стралджа

Сряда, 03 Октомври 2018г. 09:28ч.

straldja-liato-3Община Стралджа определи първите студенти от региона, които ще получават стипендии от общинския бюджет. Целта е насърчаване на учащите се за постигане на по-високи резултати в обучението им, завръщане в родното място, подпомагане развитието чрез квалифицирани млади специалисти. Камелия Тенева от Зимница, студентка трета година, специалност „Публична администрация“ в Икономически университет Варна и Жанет Добрева от Стралджа, студентка трета година, специалност „Предучилищна и начална училищна педагогика“ в ПУ “П.Хилендарски“ Пловдив, са първите студенти, които с решение на ОбС, ще получават месечни стипендии.

Продължение...

 
 

Страница 1 от 176