Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион Стралджа
Стралджа

Пенко Пенков завладя читателите в Стралджа с дебютната си книга

Вторник, 13 Август 2019г. 10:28ч.

penko-penkovНад 80 почитатели на хубавата българска книга от Стралджа, Ямбол, София, Варна, Воденичане, Зимница си дадоха среща в Стралджа, където местният Литературен клуб организира своята първа творческа вечер, с посвещение на първата книга на земляка Пенко Пенков „Тополи по пътя“. В приятна и задушевна атмосфера, след представяне на автора, водещата Надя Жечева сподели своите мисли за тази „ фантастична и толкова човешка книга, която деликатно докосва най-тънките струни на човешката душа“.

Продължение...

 

"Захари Стоянови четения" в Медвен

Понеделник, 12 Август 2019г. 09:41ч.

medvenПредставителна група от наскоро учредения литературен клуб в Стралджа взе участие в организираните за първи път „Захари Стоянови четения" в село Медвен. Проведени под надслов „От медвенските поля до Народното събрание“ и посветени на родения в Медвен летописец на Априлското въстание, както и във връзка със 130 годишнината от неговата кончина, четенията събраха множество гости.

Продължение...

 
 

Поредна престижна награда за ансамбъл "Въжички"

Понеделник, 12 Август 2019г. 09:22ч.

vazhicnkiЧестита поредна награда на Фолклорен ансамбъл „Въжички“ при Народно читалище “Стралджа 2016“! Участието на прекрасните ни танцьорки на празника в Свищов „Фолклорен извор“ се увенча с успех. Журито удостои стралджанки с една от най-големите и престижни награди, тази на Съюза на българските музикални и танцови дейци.

Продължение...

 
 

Лятна академия в Центъра за обществена подкрепа

Неделя, 11 Август 2019г. 09:36ч.

02decaboiadjikИнтересни, забавни, пълни с настроение са летните дни за децата от Стралджа. Всеки ден в Центъра за обществена подкрепа желаещите могат да се събират, където заедно със специалистите, участват в разнообразни занимания, разказва Надя Жечева. Дали ще рисуват или пеят, дали ще моделират, ще четат заедно книги, ще се забавляват, всичко зависи от желанието на малките.

Продължение...

 
 

Ефектен надпис посреща жители и гости на Стралджа

Събота, 10 Август 2019г. 09:29ч.

nadpis-straljaВсички, които пристигат в Стралджа от южния вход на града, през подлеза, отдалече забелязват новопоставения и изключително ефектен надпис „Стралджа“. Нощем той е светещ и приятно ориентира пътуващите, създава и самочувствие на хората от Стралджа.

Продължение...

 
 

Страница 1 от 195