Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион Стралджа
Стралджа

Стралджа обновява уличната мрежа с евросредства

Петък, 08 Декември 2017г. 15:04ч.

Kstraldja-02метът на Община Стралджа Атанас Киров подписа нов Договор за предоставяне на финансова помощ с Държавен фонд „Земеделие“. Проектът „Реконструкция и рехабилитация на улична мрежа на територията на Община Стралджа“, финансиран отново по ПРСР 2014-2020г., подмярка 7.2. “Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“, ще осигури ремонт на седем улици, които от години са в окаяно състояние.

Продължение...

 

Обезопасяват дерета в Стралджа и Каменец

Петък, 01 Декември 2017г. 14:23ч.

dereStraldjaВ навечерието на зимния сезон две дерета в община Стралджа са почистени и осигуряват спокойствието на жителите на Каменец и Стралджа. Навременното решение е на кмета Атанас Киров, който настоя за  вземането на превантивни мерки по обезопасяването на двете проблемни дерета. Затлачени и обрасли с водна растителност, която спираше движението на водата, години наред те създаваха предпоставки за наводнения на жилищните квартали в близост.

Продължение...

 
 

Мобилни социални услуги за жителите на Община Стралджа

Петък, 24 Ноември 2017г. 15:03ч.

straldzha001Във връзка с постъпило запитване от Ръководството на Община Стралджа, от Дирекция Социално подпомагане Ямбол уведомяват, че жителите на Община Стралджа, клиенти на Дирекция „Социално подпомагане“ Ямбол, могат да депозират своите заявления за отпускане на месечни и целеви социални помощи и добавки както в изнесеното работно място в гр. Стралджа, ул. „П.К.Яворов“ №57, така и за тяхно удобство при мобилната група социални работници, които ще посещават населените места от Община Стралджа по предварително утвърден график, съгласуван с кметовете и кметските наместници по места.

Продължение...

 
 

Зимница и Чарда остават без домашни птици

Четвъртък, 09 Ноември 2017г. 16:13ч.

zimnica-kmetstvoВетеринарните власти започват унищожаването на всички домашни птици в две села от региона. Зимница и Чарда попадат в трикилометровата зона, в която преди седмица бяха установени огнища на птичи грип, а близо 70 хиляди птици в две птицеферми, където беше изолирана заразата, бяха унищожени. Общинските звена и ветеринарите започнаха изпълнение на заповедта на Областната дирекция по Безопасност на храните в Ямбол. Вече се подготвят местата, където ще бъдат загробени животните.

Продължение...

 
 

Автобус с 31 пътници се преобърна на магистралата

Вторник, 31 Октомври 2017г. 01:11ч.

10-31-ptpАвтобус катастрофира на магистрала Тракия край Ямбол късно  в понеделник около 22.00 часа. Няма тежко пострадали в инцидента. Автобусът на "Юнион Ивкони", с 31 пътници, е изпълнявал курс от София за Слънчев бряг, когато около километър 296 в района на Стралджа напуска платното и се преобръща край пътя. 13 души, сред тях и трима чужди граждани, са приети в Спешното приемно отделение на Ямболската болница с леки наранявания.

Продължение...

 
 

Страница 1 от 151


Подробна 5-дневна прогноза