Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион Стралджа
Стралджа

Община Стралджа събори незаконни постройки в циганската махала

Петък, 20 Октомври 2017г. 13:04ч.

10-20-sabaryane-romskiОбщина Стралджа предприе ефективни действия по събарянето на незаконно построени жилищни постройки в циганската махала на града. Това стана след процедура по установяване на незаконното строителство, каквито са предписанията на Закона за устройство на територията, и покана за доброволното премахване на постройките. Сред обитателите  на незаконнните жилищни площи се оказаха  криминално проявени лица, съобщават от Общината.

Продължение...

 

В Европейския ден за борба с трафика на хора

Сряда, 18 Октомври 2017г. 11:39ч.

P1010296Какво представлява трафикът на хора и как да се предпазим, защо се разрастват този вид престъпления, как да ограничим посегателството върху волята си, по какви схеми работят трафикантите, кои са вай-честите им жертви. Отговор на всички тези въпроси получиха децата от Центъра за обществена подкрепа в Стралджа, които участваха в среща  по темата за трафика на хора. Предложената от психолога Марияна Пенева презентация осигури максимална информация  на подрастващите, събуди любопитството им и прерасна в оживена дискусия.

Продължение...

 
 

Гроздоберът край Стралджа - от 30 септември

Понеделник, 18 Септември 2017г. 15:30ч.

GROZDE000200Община Стралджа определи брането на гроздето в лозовите масиви в землището на града да започне от 30 септември. Изборът на датата е въз основа на проведените  неколкократни проверки от специалисти и консултации с местните земеделски кооперации. Констатациите на традиционните винопроизводители са, че на този етап мискетът все още не е напълно узрял, гроздето няма необходимата захарност. Общината продължава поддържането на охраната в района на лозята и няма да се допуска безконтролно влизане или предварително бране на гроздето.

Продължение...

 
 

Започват ремонт на жп линията край Стралджа

Сряда, 30 Август 2017г. 15:11ч.

01jepe QVgaБДЖ започва ремонт на железопътния участък Стралджа – Церковски, съобщи пресцентърът на транспортното министерство. Участъкът е с дължина 2 км и е част от проект „Рехабилитация на железопътната инфраструктура по жп линията Пловдив – Бургас, фаза 2“. За рехабилитацията на отсечката ще бъдат инвестирани 4,2 млн. лева по линия на Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020.

Продължение...

 
 

Актуализация на бюджета и в Стралджа

Сряда, 02 Август 2017г. 11:52ч.

straldja-liato-3Общинският съвет в Стралджа ще обсъжда актуализация на бюджета на общината в насроченото за трети август заседание на местния парламент. По предложение на кмета Атанас Киров съветниците ще гласуват временен безлихвен заем на Местната инициативна група в Стралджа. Очаква се дебат по разрешението за функциониране на паралелките първи - седми клас в Основното училище в Зимница и 9 - 12 клас в СУ "П.Яворов" за новата учебна година под минималния брой на учениците.

Продължение...

 
 

Страница 1 от 150


Подробна 5-дневна прогноза