Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион Стралджа Незабравим концерт, спомени, вълнение, радост и гордост

Незабравим концерт, спомени, вълнение, радост и гордост

stralja-pirinПо повод навършването на 50 години от обявяване на Стралджа за град общинското ръководство организира за празника един незабравим концерт, който събра на площада малки и големи, жители и гости на града, информира Надя Жечева. Преди официалното начало хората имаха възможност да разгледат както документалната фотоизложба, така и специалния брой на в. “Стралджански вести“, които чрез богатия снимков материал ги върнаха назад във времето и предизвикаха мили спомени. Като наследници и приемници на най-младата история на Стралджа всеки имаше какво да разказва, което допълнително обогатяваше настроението.
В своето обръщение Атанас Киров, кмет на общината, изрази най-точно всеобщото вълнение. Споделяйки, че сам той е роден през 1969-та, годината когато селището е обявено за град, Киров с радост покани на сцената своите набори - последния роден в село Стралджа – Георги Кабаков и първия роден в град Стралджа - Николай Димитров. Много топло прозвучаха по-нататък думите на Атанас Киров за градивните години по утвърждаването на Стралджа като град, задружността и готовността на хората да бъдат част от съзиданието, развитието напред, за постигнатите успехи във всички направления. Той поднесе своята благодарност към стралджанци за постигнатото и дадените примери за колективен живот добавяйки пожеланието и днес да бъдем достойни наследници на дедите. Да живеем и работим единно, сплотено и в името на родния град: „Горд съм, скъпи съграждани, че съм кмет на Стралджа! Ще дам всичките си сили, за да направим по-красив нашия роден край и да виждам хората усмихнати и щастливи, спокойни за днешния и уверени в утрешния ден“. Поздравявайки своите връсници Николай и Георги той ги определи като символичната връзка между минало и настояще. Всеки от тях се обърна с конкретни пожелания към стралджанци за здраве и успехи, за по-добро бъдеще на града, който обичаме. 
Като специален гост на събитието народният представител и лидер на ПП“Атака“ Волен Сидеров също отправи своето празнично поздравление към стралджанци. Той отдаде заслуженото на всички живели и работили през последните пет десетилетия, благодари на кмета Атанас Киров и неговия екип, които в продължение на четири години успяха да направят видими промени в града, да докажат, че когато се работи с любов и с мисълта да правиш добро за съгражданите, резултатите са налице и те се оценяват от хората. Много мило прозвуча и личния спомен на Сидеров за гостуването му в Стралджа през 70-те години на миналия век като журналист, когато имал възможност да се запознае отблизо с характера и бита на местните хора. Поздравление по повод празника поднесе и областният управител Димитър Иванов, според когото за изминалите 50 години Стралджа може да направи добра равносметка, за да продължи напред със силата и вдъхновението за нов градеж. 
Приятно начало на концерта сложи младата и талантлива стралджанка, ученичка на НУФИ “Ф.Кутев“ Котел Симона Данева, която изпълни три народни песни. От там нататък сцената се изпълни с красота, феерия, танци, песни, костюми. Великолепните майстори на танци, песни и музика от ансамбъл „Пирин“, който бе гост на града по лична покана на кмета Атанас Киров, показаха своето изкуство в пълния му блясък. Многократно публиката ги възнаграждаваше с аплодисменти. Хората истински се наслаждаваха на спектакъла, поднесен с високо професионално майсторство и заразителна всеотдайност, предизвиквайки родолюбие, гордост, самочувствие. „Браво, напълнихте сърцата ни с радост, благодарим ви за усмивките, за настроението, за българщината“, споделяха развълнувани зрителите като мнозина пожелаха да стиснат ръката и на директора на ансамбъла Данислав Кехайов.
Още неотърсили се от вълнението след концерта присъстващите бяха изненадани от зрелищни празнични фойерверки. Вечерта приключи с вито българско хоро, на което се хванаха и малки и големи.
rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario