Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион Стралджа
Стралджа

Незабравим концерт, спомени, вълнение, радост и гордост

Неделя, 01 Септември 2019г. 10:07ч.

stralja-pirinПо повод навършването на 50 години от обявяване на Стралджа за град общинското ръководство организира за празника един незабравим концерт, който събра на площада малки и големи, жители и гости на града, информира Надя Жечева. Преди официалното начало хората имаха възможност да разгледат както документалната фотоизложба, така и специалния брой на в. “Стралджански вести“, които чрез богатия снимков материал ги върнаха назад във времето и предизвикаха мили спомени.

Продължение...

 

Фолклорен ансамбъл "Пирин" гостува в Стралджа

Четвъртък, 29 Август 2019г. 11:34ч.

pirinПразничен концерт, посветен на 50-годишнината от обявяването на Стралджа за град, ще зарадва жителите и гостите на града в събота вечер. Специални гости ще бъдат изпълнителите от фолклорен ансамбъл "Пирин". Началото е от 20.00 часа на сцената на площад "Демокрация". Кметът на общината Атанас Киров ще произнесе празнично слово. Следва празничен музикален поздрав от младата и талантлива изпълнителка на народни песни Симона Данева, възпитаник на НУФИ “Филип Кутев“ Котел.

Продължение...

 
 

50 години от обявяването на Стралджа за град

Вторник, 27 Август 2019г. 13:53ч.

stralza-50Точно преди 50 години в Стралджа пристига радостната вест, че с Указ на Народното събрание селището е обявено за град. Новината за кратко достига до всички. И радостта е голяма, заслужена. От тогава до днес изминаха пет десетилетия, разказва Надя Жечева. На труд, вдъхновение, реализирани идеи, постижения. И промяна. На 27 август град Стралджа отбелязва своя 50-ти рожден ден. Община Стралджа съвместно с Държавен архив Ямбол подари на гражданите една интересна и богата изложба за изминалите години, с емблематични за времето си сгради, събития, личности, с интересни публикации от тогавашния вестник “Стралджанска трибуна“. Светлана Бъчварова, началник отдел „Държавен архив“ Ямбол, изрази удовлетворението си от добрата съвместна работа и изпълнението на идеята, която жителите на града оценяват високо.

Продължение...

 
 

Бързият влак отнесе катастрофирала кола край Стралджа

Вторник, 27 Август 2019г. 13:45ч.

police-car-3На 26 август в 23.42 от тел. 112 в полицията е получен сигнал за пътно-транспортно произшествие на пътя Стралджа – село Маленово, в близост до „ЗПТ“АД. Установено е, че при управление на лек автомобил, 45-годишният водач губи контрол на ляв завой в посока от с.Маленово към Стралджа и колата попада на релсите на железопътната линия в близост. Впоследствие лекият автомобил е блъснат от бърз влак Бургас-София, при което са причинени материални щети по локомотива и значителна щета на автомобила.

Продължение...

 
 

"50 години град Стралджа" във фотоси и документи

Понеделник, 26 Август 2019г. 12:58ч.

straldzha-50Фотоизложба „50 години град Стралджа“ ще бъде открита на 27 август в центъра на Стралджа. Десетте тематични табла съдържат снимки от последните пет десетилетия в града и общината – сгради, събития, личности. Подготвена от община Стралджа и Държавен архив Ямбол изложбата е във връзка с отбелязване 50 години от обявяване на селището за град.

Продължение...

 
 

Страница 5 от 200


Подробна 5-дневна прогноза

Реклама

vhs-2-dvd_125x125