Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион Стралджа
Стралджа

Кукерите от Стралджа се превърнаха в атракция край морето

Сряда, 21 Август 2019г. 20:03ч.

kukeri-straldzhaКукерската група при Народно читалище “Стралджа 2016“ се превърна в атракцията на Фестивалния празник в Китен. Красивите, зрелищни кукерски костюми, танцът на маскираните мъже предизвикаха жив интерес сред многобройните гости на курорта. Групата беше поканена да вземе участие и в дефилето, когато малки и големи имаха възможност да се снимат с кукерите, да се докоснат до богатството и красотата на стралджанското народно изкуство.

Продължение...

 

Пенко Пенков завладя читателите в Стралджа с дебютната си книга

Вторник, 13 Август 2019г. 11:28ч.

penko-penkovНад 80 почитатели на хубавата българска книга от Стралджа, Ямбол, София, Варна, Воденичане, Зимница си дадоха среща в Стралджа, където местният Литературен клуб организира своята първа творческа вечер, с посвещение на първата книга на земляка Пенко Пенков „Тополи по пътя“. В приятна и задушевна атмосфера, след представяне на автора, водещата Надя Жечева сподели своите мисли за тази „ фантастична и толкова човешка книга, която деликатно докосва най-тънките струни на човешката душа“.

Продължение...

 
 

"Захари Стоянови четения" в Медвен

Понеделник, 12 Август 2019г. 10:41ч.

medvenПредставителна група от наскоро учредения литературен клуб в Стралджа взе участие в организираните за първи път „Захари Стоянови четения" в село Медвен. Проведени под надслов „От медвенските поля до Народното събрание“ и посветени на родения в Медвен летописец на Априлското въстание, както и във връзка със 130 годишнината от неговата кончина, четенията събраха множество гости.

Продължение...

 
 

Поредна престижна награда за ансамбъл "Въжички"

Понеделник, 12 Август 2019г. 10:22ч.

vazhicnkiЧестита поредна награда на Фолклорен ансамбъл „Въжички“ при Народно читалище “Стралджа 2016“! Участието на прекрасните ни танцьорки на празника в Свищов „Фолклорен извор“ се увенча с успех. Журито удостои стралджанки с една от най-големите и престижни награди, тази на Съюза на българските музикални и танцови дейци.

Продължение...

 
 

Лятна академия в Центъра за обществена подкрепа

Неделя, 11 Август 2019г. 10:36ч.

02decaboiadjikИнтересни, забавни, пълни с настроение са летните дни за децата от Стралджа. Всеки ден в Центъра за обществена подкрепа желаещите могат да се събират, където заедно със специалистите, участват в разнообразни занимания, разказва Надя Жечева. Дали ще рисуват или пеят, дали ще моделират, ще четат заедно книги, ще се забавляват, всичко зависи от желанието на малките.

Продължение...

 
 

Страница 6 от 200


Подробна 5-дневна прогноза

Реклама

vhs-2-dvd_125x125