Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Страната Роднини, служители и техни близки напълниха листите на Марешки

Роднини, служители и техни близки напълниха листите на Марешки

volia-mareshkiЛюбопитни факти от листите на партия "Воля", които показват роднински свързаности, продължават да излизат наяве. Те показват обвързаността на лидера Веселин Марешки с водачите на листи и с хора на избираеми места, огромната част от които са служители в негови фирми. Оказва се обаче, че освен от подчинени на Марешки част от листите на "Воля" се предвождат или в тях фигурират членове на техните семейства и дори роднини по съребрена линия. Особено фрапантен е случаят с водача на листата в Бургас и Сливен Гергана Желязкова Стефанова, която ръководи аптечния бизнес на Марешки в Бургас и региона. Съпругът на Стефанова - Иван Стефанов Стефанов, е под №2 в листата в Благоевград. Стефанов фигурира и в листата на партията в Кърджали, където отново е втори. Бащата на Гергана - Желязко Славов, води в Ямбол и Хасково, а майка й Калинка Райкова Славова е втора във Враца. Сестрата Деяна Желязкова Славова-Велева е втора в Добрич и четвърта в Плевен. А съпругът на Деяна - Деян Пенев Велев, е втори в 25-и МИР-София и четвърти в Стара Загора. 
Предстоящият вот не е първият, в който водачката в Бургас и Сливен Гергана Стефанова ще се опита да влезе в политиката с помощта на шефа си Марешки. Още с фамилия Славова тя бе избрана за общинар във Варна през 2007 г. от името на РЗС, която Марешки тогава подкрепяше. През 2011 г. Стефанова отново стана общински съветник на мястото на шефа си, който се отказа от спечеленото място.
Баща, дъщеря и зет оглавяват листите на "Воля" във Велико Търново, Плевен и Ловеч. В старата столица водач е Цветослав Петров, в Плевен - щерка му Полина Цанкова-Христова, а в Ловеч - съпругът й Пламен Христов. Христов е близък сподвижник на Марешки и оглавява листата и в софийския 24-ти МИР. Той ръководеше комитета, организирал подписката за референдума, иницииран от бизнесмена м.г. Освен това Христов е и бивш управител на фирма "Троянфарма", която сега е в ръцете на съпругата на Марешки - Светлана. 
В 23-и МИР-София и в София-област водач е Албена Найденова, известна като лелята на Марешки. При предишното правителство на ГЕРБ тя бе назначена в Изпълнителната агенция по лекарствата. Втора в София е Боряна Георгиева, която е регионален директор на аптеки "Марешки" във Варна. Според варненски издания Марешки и Георгиева са в много близки отношения. 
Както "Сега" писа, в останалите избирателни райони листите на "Воля" също са пълни с хора, на които варненецът е шеф и които зависят от него. Втори във варненската листа, която се оглавява от самия Марешки, е Андон Дончев. Според Търговския регистър той е собственик и управител на редица фирми с основен предмет на дейност търговия на дребно с лекарствени продукти. Третото място заема близката до бизнесмена Дилбер Вейсалова, съдружник в няколко дружества на сестрата на Марешки - Нина Марешка-Иванова. Вейсалова е участвала в предния политически проект на Марешки - "Либерален алианс", и е бивш общински съветник във Варна. Тя държи и първото място в кърджалийската листа. Начело в Благоевград и Кюстендил е Теменуга Върбанова, управител във фирма, в която съдружници са майката и съпругата на Марешки - Веска и Светлана./SEGABG.COM
rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario