Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Страната Чести грешки при дамското облекло

Чести грешки при дамското облекло

damsko-oblekloС течение на времето дамите значително подобряват личния си стил, но независимо от това, те често допускат грешки при избора на облекло и цялостното съчетание на дрехите и аксесоарите. Има и жени, които изпитват безразличие към модата или просто не им се получават успешни комбинации. Съществуват няколко специфични правила относно облеклото, аксесоарите и навиците, които могат да покажат Вашите силни страни и да поправят несъвършенствата във визията Ви. Ето кои са най-често допусканите грешки и как да ги избегнете:

Възраст

Най-важното условие за добрия външен вид е винаги да съобразявате дрехите си с Вашата възраст. Дрехите с прекалено подмладяващ ефект, носени от дами на средна възраст, изглеждат като отчаян опит да върнат времето назад, но в никакъв случай не будят възхищение. Дори най-съвършеното тяло не прави много късите панталонки и поли, голите рамене или пък големите деколтета секси, ако се носят от дами на 40+, например. Правилно подбраната дължина е от голямо значение. Важно е също така да се съобразите с професията си. Всяка дама поддържа определен стил, който съответства на нейния образ и начин на живот. Ако предпочитате да носите ретро модели дрехи, то всичко останало във визията Ви трябва да е по-съвременно, а ако харесвате винтидж елементи, нека е само един. Погрешните комбинации с по-ретро дрехи могат да състарят младите момичета. Например, ако изберете копринена риза, напомняща за младините на Вашата майка, не я съчетавайте с перлено колие и консервативна пола с миди дължина. Заложете на модерна прическа и дънки. Дамското облекло в грешен размер също ни прави да изглеждаме по-възрастни, а от друга страна демонстрира и безразличие към визията. Идеалното решение на този проблем са дрехите, които ни носят комфорт и удобство. Носенето на едни и същи дрехи също състарява.

Размер

Често се срещат грешки при пропорциите. Размерът на дрехите има огромно значение – те не трябва да бъдат нито твърде тесни, нито широки. Важно е да се спазва правилото, че когато, например, носите по-широк панталон, то блузата трябва да бъде прилепнала към тялото и обратното. В противен случай фигурата Ви ще изглежда обезформена, а облеклото – комично.

Материи

Внимавайте със съчетаването на материи. Тук правилото е да се комбинират или само леки материи, или по-плътни. Ако облечете шифонена пола, не я съчетавайте със сако от плътна материя, а изберете лека кашмирена жилетка, например, или сменете полата с такава от по-дебел плат. Също така е добре да не прекалявате със смесването на различни текстури и тъкани.

Аксесоари

Може да пренебрегнете правилото, че обувките и чантата трябва да бъдат в един и същ цвят, но задължително подберете такива, които са в еднакъв стил и материя – лачените обувки подхождат на лачена чанта, това се отнася и до другите тъкани. Не претрупвайте визията си с прекалено много аксесоари, за да не стане твърде кичозна. Използвайте аксесоарите разумно. Например, добавете един колан на талията си, когато носите много широка блуза, така че да подчертаете предимствата на тялото и да постигнете стилен външен вид.

Цветове

Основното правило е да не сте облечени в един и същи цвят от главата до петите. Ако харесвате по-ярките цветове, нека само един елемент от облеклото Ви да е такъв, а останалото подберете в по-неутрални нюанси. Още едно важно правило е, че в цялостното Ви облекло не трябва да има повече от три внимателно подбрани цвята и само един изпъкващ нюанс. Ако спазвате тези правила, значи със сигурност ще постигнете елегантен и зашеметяващ външен вид.

Обувки

Сред най-честите грешки в подбора на подходящо дамско облекло е изборът на обувки. Запомнете, че не трябва да носите тъмни обувки на боси крака в комбинация със светли дрехи. Първо, това изглежда безвкусно, и второ – по този начин визуално се скъсяват краката. Изберете светли обувки, например, бежови. Класическите спортни маратонки са предназначени само и единствено за фитнеса. В ежедневието си носете по-скоро изчистени бели кецове. Поддържайте обувките си винаги чисти.
rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario