Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Страната 44-ото НС - със заявки за прозрачно управление, единение и повече морал

44-ото НС - със заявки за прозрачно управление, единение и повече морал

parlament-glavchev44-ото Народно събрание започна своята работа днес. То бе открито от Тома Томов. Новите 240 народни представители положиха клетва, след което председателите на парламентарните групи прочетоха своите политически декларации. Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че ГЕРБ ще се стреми към отговорно и прозрачно управление. ГЕРБ влиза в този парламент със заявката да изкара пълен 4-годишен мандат. Не искаме да правим ефектни политики, които да се харесват само заради своя популистки заряд. Коалиционната формула да се надяваме, че ще ни доведе до национално съгласие по важните приоритети. В ГЕРБ ще се стремим към отговорно и прозрачно управление. ГЕРБ ще настоява за прозрачност и ясни принципи в управлението, за да не бъдем жертва на интриги. Направихме нелек избор и платихме цената на този избор, но отново спечелихме вота на избирателите. За нас управлението не е самоцел. Ние получаваме силна управленска енергия единствено от развитието и успехите на държавата. Не е етично най-малкото да се управлява напук и на всяка цена, добави още Цветанов. Управлението е синоним на развитие и приоритет, а не на безскрупулно задържане на властта. Програмата на ГЕРБ залага на реални решения за развитието на България.
Лидерът на ПГ „БСП за България" Корнелия Нинова подчерта, че БСП е политическа и управленска алтернатива на ГЕРБ. Нека се обединим за съществуването ни като народ, за националния ни суверенитет и за европейското ни бъдеще, категорична е Нинова. Близо 1 млн. българи вярват, че БСП носи промяната – няма да ви разочароваме. Поемаме отговорност за вземаме решения за бъдещето на нашите сънародници в момент, когато в света текат сложни геополитически въпроси, подчерта лидерът на БСП. Тя подчерта, че в дебата за бъдещето на Европа „нашата позиция е, че искаме обединена Европа, да бъде съхранен ЕС". Сред приоритетите Нинова посочи и външна и вътрешна сигурност на страната ни, промяна на Дъблинското споразумение, създаване на устойчивост, политика на доходите. Изключително е важно да защитим интересите на българите в Обединеното кралство.
Съпредседателят на ПГ „Обединени патриоти" Валери Симеонов заяви, че България има нужда от добре работещ парламент. „Ще продължим реформите в енергетиката - с удължаване живота на 5 и 6 блок на АЕЦ „Козлодуй", с контрол върху разходите на държавните и енергийни предприятия. Нова социална политика - увеличаване на минималната пенсия от 1 юли на 180 лв. и от 1 октомври на 200 лева. Индексиране на останалите пенсии. Устойчиво нарастване на доходите е постоянна цел на ОП", каза Симеонов. Той добави, че други важни приоритети за ОП са недопускане на бежанци и мигранти на територията на страната, полицейско присъствие във всяко населено място. В сферата на образованието, Симеонов посочи промяна в системата на делегираните бюджети, подкрепа на българските училища в чужбина, повече спорт и патриотизъм в учебните програми. Обединени патриоти ще работят за отстраняването от властта на антибългарската партия ДПС и другите нейни клонинги, заяви още Симеонов.
Председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ отбеляза, че политиката на омраза, както създаване на мнозинства без идеологическа основа нямат бъдеще. Тезата за обединението беше в основата на нашата предизборна програма. Това не са само думи – по границата има голямо напрежение, в региона има напрежение. Нашите послания са продиктувани от геополитическите процеси, уточни той.
Лидерът на партия ВОЛЯ Веселин Марешки заяви от своя страна, че трябва да се направи стабилно правителство. „Трябва да направим едно стабилно правителство, което с пъти да работи по-ефективно от тези, които имахме досега. Крайната цел е да направим страната по-ефективна. Можем да заявим, че ще надградим оградата по границата, че ще замразим депутатските заплати преди да ги намалим. Но какъв е смисълът от този театър, от този цирк, ако нищо добро не се случва за българския народ и държава", каза лидерът на ВОЛЯ. Марешки призова своите колеги за повече морал, за да върнем достойнството на българското Народно събрание и народни представители. /БГНЕС
rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario