Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Страната

"Не подкрепям никого" няма да влияе на резултата в балотажа

Петък, 11 Ноември 2016г. 14:59ч.

30-10-1Възможността да се гласува с "Не подкрепям никого" остава в бюлетината за балотажа на президентските избори в неделя, но това реално няма да влияе на крайния резултат. За втория тур на президентските избори няма конституционно изискване за избирателна активност, т.е. за президент е избран претендентът, който е получил повече гласове, независимо колко граждани са участвали в гласуването.

Продължение...

 
 

Плевнелиев не може да разпуска парламента до края на мандата си

Понеделник, 07 Ноември 2016г. 05:14ч.

presidentstvoПри евентуална оставка на втория кабинет на Бойко Борисов след балотажа на президентския вот, държавният глава Росен Плевнелиев е длъжен да следва конституционната процедура с връчване на мандат за съставяне на правителство в рамките на 43-ия парламент. Според резултатите от парламентарните избори на 5 октомври 2014г. мандатът отива първо при ГЕРБ - партията с най-голяма подкрепа, после при БСП, а при неуспех - при трета партия, избрана от Пленелиев. Срокът за връчване и връщане на "неизпълнен" мандат е седем дни за всяка партия.

Продължение...

 
 

Как ще се гласува на 6 ноември

Четвъртък, 03 Ноември 2016г. 12:10ч.

izbori-2Бюлетината за избор на държавен глава ще се откъсва от кочан от член на Секционната избирателна комисия пред очите на гласоподавателя. Той може сам да реши дали да получи първо бюлетината за президентския вот или за референдума. Ако забрави да вземе някоя от тях в тъмната стаичка, следва член на СИК да му напомни, че има такава опция.

Продължение...

 
 

Пътна полиция започва Акция "Зима"

Понеделник, 31 Октомври 2016г. 09:04ч.

BD 2 QVgaПътна полиция започва Акция „Зима” с масови проверки на пътя. Както всяка година проверките ще са на три етапа. През първата седмица ще се следят велосипедисти и водачи на каруци. По време на втория етап на фокус ще бъде безопасността на пешеходците, а по време на третия - ще се проверява дали автомобилите са подготвени за движение при зимни условия.

Продължение...

 
 

Нови стимули за насърчаване на заетостта

Четвъртък, 27 Октомври 2016г. 14:19ч.

rabota-cehБезработни, които започнат работа на повече от 50 км от настоящия си адрес, ще могат да получават средства за покриване на разходи за такси за ясли, детски градини, наем и интернет. Това предвиждат приетите окончателно от Народното събрание промени в Закона за насърчаване на заетостта. Условието е безработният да бъде насочен към новата си месторабота от бюрото по труда. Месечната помощ ще се изплаща не повече от 12 месеца.

Продължение...

 
 

Страница 11 от 158

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза