Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Страната

Скандалът с подслушването стигна до Европарламента

Вторник, 18 Януари 2011г. 11:29ч.

europarliament416_afpСкандалът с подслушванията се пренесе и в Европейския парламент. Късно снощи, при откриването на месечната му сесия в Страсбург, наши евродепутати представиха в пленарната зала своите гледни точки към събитията от последните дни, съобщи БНР.
Станимир Илчев от НДСВ поиска помощ от европейските институции за преструктуриране на българските спецслужби, а Илиана Иванова от ГЕРБ обяви, че в основата на скандала са хора, които имат интерес от срастването на престъпността с държавата. В България расте тревогата от увеличаващото се използване на специални разузнавателни средства, назрява и страхова психоза от подслушване, обяви Станимир Илчев. Усещането на българските граждани е, че институциите не работят добре и че брутално се нарушават човешки права - без борбата с престъпността да е станала по-ефективна. Илчев разказа пред евродепутатите, че и министър-председателят на България вече е сред участниците в подслушан разговор с компрометиращо съдържание и заключи, че като нова страна членка на Евросъюза, България се нуждае от съдействие, за да преструктурира специалните си служби.
/БГНЕС/
 
 

Проверяват мъж с над 1000 СИМ-карти, ползвани в престъпления

Понеделник, 17 Януари 2011г. 17:17ч.

simcards-gsmПолицията в Пазарджик проверява случай с купени над 1000 предплатени СИМ-карти на името на 46-годишния Събко Мулешков от Панагюрище, съобщи директорът на Районното управление комисар Стоян Стоянов.
Установено е, че с три от картите са извършени два обира и едно отвличане.
СИМ-картите, купени от мъжа, се разпространяват от други лица в интернет с условието, че името на новия купувач няма да фигурира в регистрите на мобилните оператори.
Засега не е потвърдено дали човекът от Панагюрище е дал доброволно личните си данни, продавайки самоличността си, или става въпрос за друго престъпление и схема на черен пазар с предплатени мобилни карти.
Цената на една анонимна СИМ-карта варира между 10 и 50 лева.
Според комисар Стоянов със закупените бройки не е извършвано престъпление на територията на област Пазарджик.
46-годишният Събко Мулешков обаче е криминално проявен и е с присъда за измами. Проверката се извършва на територията на няколко полицейски управления в страната.

Продължение...

 
 

Къде крият доходи най-много

Понеделник, 17 Януари 2011г. 17:11ч.

levoveЧетири бранша са особено рискови за укриване на доходи - търговията на едро, консултантските и рекламните бизнес услуги, строителството и търговията на дребно.

Това е съобщила за "Класа" Йорданка Кондарева, заместник-директор на дирекция "Управление на риска" в НАП.

През 2011 г. редица рискови браншове ще бъдат разглеждани под лупа от приходното ведомство.

Сред тях например са групите алпинисти, които санират сгради. Сега те масово не издават касови бележки за извършена дейност. Данъчните са установили, че през 2010 г. около 88% от автомобилните инструктори имат нарушения по данъчното законодателство.

Относителният дял на укритите приходи възлиза на 65%, като потенциалната щета за бюджета през 2010 г. е 3,61 млн. лв.

Търговците на златна и сребърна бижутерия пък ощетяват хазната средно с 3,3 млн. лв. за година. Това сочат данните от анализа на данъчните, направен след проверки в сектора в периода 2006 г. до 2010 г. /БТА/

 
 

Шап и в Резово

Понеделник, 17 Януари 2011г. 13:51ч.

shap-burgaskoВзетите проби за шап от животни в бургаското село Резово са положителни, съобщи генералният директор на Националната ветеринарна служба Йордан Войнов, цитиран от БНР. Изолиран е живият вирус на шап."Ние го очаквахме. Следващата стъпка ще бъде веднага да издам незабавно заповед за умъртвяване на животните, които са на територията на Резово. Инфекцията е съвсем прясна, тъй като преди няколко дни пробите, които бяха от Резово, бяха отрицателни," обясни Войнов.

Във вторник директорът на Националната ветеринарна служба заминава за Брюксел, където ще настоява страната ни да получи европейско финансиране за възстановяване на огражденията по границата с Турция. Без тези ограждения влизането на животни от южната ни съседка, където има хиляди огнища на шап, не може да бъде спряно.

Войнов съобщи, че огнището на шап в Кости е потушено, като приложените там мерки за справяне със заболяването ще бъдат приложени и в село Резово. Днес у нас пристигат експерти от ЕК заради ситуацията с появата на тежкия вирус по животните в България. /Агенция КРОСС/

 
 

Галъп: Над една трета от българите се притесняват за работните си места

Понеделник, 17 Януари 2011г. 09:51ч.

hora-esen-2Над една трета от работещите у нас се опасяват, че може да загубят работата си през 2011 г.
Данните са от традиционното световно изследване "В края на годината" на Асоциация Галъп Интернешънъл, проведено сред 64 000 души по целия свят. 37% от работещото население на страната се притесняват от загуба на работата, въпреки лекия спад в притесненията спрямо миналата година. Спокойни и уверени в сигурността на работното си място са 35% от българите. /БГНЕС
 
 

Страница 154 от 155

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза