Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Страната

Стажът и възрастта за пенсиониране растат

Сряда, 01 Януари 2020г. 12:38ч.

babiОт първи януари 2020 година продължава увеличението на възрастта и осигурителния стаж за пенсиониране. За жените от най-масовата, трета категория труд, възрастта се увеличава с два месеца спрямо 2019г. и вече е 61 години и 6 месеца. За мъжете увеличението е с един месец и става 64 години и 3 месеца. За да се пенсионират, жените вече трябва да има 35 години и 10 месеца осигурителен стаж.

Продължение...

 
 

Минималната работна заплата вече е 610 лева

Сряда, 01 Януари 2020г. 10:49ч.

pari-3Минималната работна заплата за страната вече е 610 лева. От първи януари тя се повишава с 50 лева спрямо 2019г. Едновременно с това нараства и приравненият към нея минимален месечен размер на осигурителния доход за самоосигуряващите се - също 610 лв. Запазва се максималният месечен размер на осигурителния доход на 3000 лв. Минималните заплати на учителите ще бъдат увеличени с над 17% от 1 януари 2020г.

Продължение...

 
 

Инфлацията продължава да расте

Сряда, 13 Ноември 2019г. 07:18ч.

hrani-2Цените на стоките и услугите през септември са поскъпнали с 0.8 на сто спрямо август. В сравнение с миналия септември обаче те са нараснали с 2.4 на сто, сочат обобщените данни на Националния статистически институт. На практика през месеца поскъпва почти всичко, като най-видимо е това при цените на дрехите и обувките - с 9%, в сектора на развлеченията и културата поскъпването е с 4.9%, с по половин процент се повишават цените на храните, алкохола, безалкохолните напитки и тютюневите изделия.

Продължение...

 
 

Как да навлезете в дълбините на тенис прогнозите с помощта на BgBets

Понеделник, 04 Ноември 2019г. 17:28ч.

djokovichТенисът е любим спорт на милиони хора по целия свят. Хиляди българи също обичат играта на корта, и то доста преди да изгрее звездата на Григор Димитров. А бурното развитие на индустрията на онлайн залозите изстреля в съвсем различна орбита тениса, тъй като благодарение на доста букмейкъри той стана по-достъпен за по-широка публика. И въпреки че с бума на интернет бетинга да се увеличи и популярността на спорта, то не са малко потребителите, които не са напълно наясно какви са особеностите при прогнозите. За тези, които се интересуват от залозите в тениса, bgbets.com дава интересни и важни насоки.
Както във всеки един спорт, основното предвиждане е свързано с определяне на победителя в дадена среща. Там не може да има вариации, тъй като нито един мач не може да завърши наравно – вариант 1 или вариант 2. Когато обаче се навлезе по-надълбоко, става ясно, че опциите за залагане в играта на корта могат да бъдат значително по-широки и разнообразни. В рамките на конкретен двубой могат да се търсят какви ли не вариации, които да го направят още по-интересен. Залог също с ограничен брой на възможностите е прогноза за броя на сетовете, които ще бъдат изиграни в срещата – там вариантите са 2 (при мач по системата 2 от 3 сета) или 3 (при мач по системата 3 от 5 сета). “Ветрилото” на вариантите все пак се разтваря доста по-осезаемо, ако залагащият се опита да предвиди колко гейма ще се изиграят в целия мач, а защо не и в рамките на определен сет. Възможно ли е да се задълбае дори по-надълбоко – например да се поставят пари на това колко гейма ще се играят в рамките на конкретен сет. Може, разбира се, и то да се прогнозира както точен брой, така и диапазон на принципа под/над. 
Такива детайлни предвиждания обикновено излизат на преден план в двубои, в които единият тенисист (или двойка) е подчертан фаворит. Там коефициентът за победител не е интересен, освен ако не се търси изненадата. Но защо пък да не се заложи на сензация? Виждали сме неведнъж неочаквани победители, така че търсенето на високите ставки е оправдана стратегия. За съжаление, има доста хора, които в последно играят успешно с прогнози срещу нашия Григор Димитров в първите кръгове на турнирите от сериите ATP 500 или Мастърс 1000. 
Непостоянството на Гришо, което той редува с бляскави изяви като тази на последния US Open, все пак не са единствените възможности за търсачите на изненади. Оказва се, че голяма част от тенисистите, които понастоящем заемат място в челната на десетка на световната ранглиста, са записали поне половин дузина ранни отпадания (срещу първия или втория съперник) от турнирите, в които са участвали през 2019 г. Единични са такива сензации само при суперзвездите Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер. Но да се залага срещу Даниил Медведев, Доминик Тийм или Стефанос Циципас в ранните етапи на надпреварите от веригата на АТР не е лоша стратегия. А познавачите на тенис материята от BgBets могат да ви дадат добри насоки къде да потърсите изненадата, когато на корта е фаворит срещу нископоставен противник.
 
 

Димитровден и като ден за размисъл

Събота, 26 Октомври 2019г. 09:55ч.

2018-hora-226 октомври е денят за размисъл преди изборите за кметове и общински съветници в неделя. Изборният кодекс забранява агитацията от полунощ на 26 октомври до приключване на изборния ден. Не е разрешено и обявяването "под каквато и да е форма" на резултати от допитвания до общественото мнение по повод на изборите. В събота продължават последни приготовления по обособяването на т.нар. тъмни стаички за гласуване в секциите, които са разположени в училищата.

Продължение...

 
 

Страница 3 от 162


Подробна 5-дневна прогноза