Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Суматоха "Вила Ямбол" донесе пет медала за България на Vinalies Internationales

"Вила Ямбол" донесе пет медала за България на Vinalies Internationales

vila-yambol-1Избата спечели единственото златно отличие за наше вино на международния конкурс

18 български вина бяха отличени с медали на тазгодишния конкурс Vinalies Internationales в Париж. От тях само един е златен, останалите 17 са сребърни.

Най-добре се представи „Вила Ямбол“. Най-старата изба в Южна България спечели единственото златно отличие на виненото състезание и още четири сребърни. Големият приз е за тяхното тероарното вино от микрорайона Болярово Каберне Совиньон 2015 г. Сребърни медали получиха Kabile Резерва Каберне Совиньон 2014, Kabile розе от Сира 2017, Kabile Мерло и Каберне Совиньон и ракия от сорта Мускат.

Vinalies Internationales се организира от Съюза на френските енолози и в тазгодишното му издание участваха над 3500 вина от целия свят. Те бяха оценявани пет дни от 150 винени експерти от 40 националности. В комисиите, всяка съставена от пет до седем професионалисти, задължително има двама французи. След края на индивидуалните слепи дегустации председателят на журито обобщава направените коментари и при нужда поставя началото на дебат, за да се постигне консенсус.

От родните изби на Vinalies Internationales най-добри оценки заслужиха New Bloom Winery с три медала (за едноименното New Bloom Регент, за Face-to-Face Совиньон блан 2017 и за Face-to-Face от Каберне Совиньон и Сира), Domaine Boyar с три медала, Katarzyna с два и Midalidare с два.

„Tова е голямо признание за качеството на нашите вина и показва, че работата ни отговаря на най-високите международни стандарти“, коментира изпълнителният директор на „Вила Ямбол“ Красимир Аврамов.

Много рядко се случва чуждо розе да получи медал на конкурс във Франция. Интересен е фактът, че със сребро се прибира и млада ракия, произведена от „Вила Ямбол“, без отлежаване в бъчви, от сорта „Мускат”.

Тероарното вино със златен медал е произведено от лозя до Болярово. Там избата разполага с близо 500 дка от френския сорт „Каберне Совиньон”. Една част от масива е по-стара, засадена през 2004 г., другата е от 2007 г. Гроздето се бере на ръка при контролиран добив.

Награденото вино е отлежало 18 месеца във френски бъчви – 1/3 нови, 1/3 на първо зареждане и 1/3 рециклирани.

В момента „Вила Ямбол“ бутилира бутикова партида от Болярово и се очаква да пусне виното на пазара през септември заедно с още две тероарни вина от микрорайони – от Тополица и от Тенево.

Тероарът е ключова характеристика за високия клас вина. Представлява комбинацията от почвите и климатът, които определят специфичния вкус и узряването на гроздето в определен район, микрорайон или отделен парцел. От значение е също ориентацията и наклона на лозето./24chasa.bg


Argent
Villa Yambol Jsc KABILE Merlo/Cabernet Sauvignon 2015 Merlot, Cabernet-sauvignon Rouge 2015 Bulgarie Région de Thrace

Argent
Villa Yambol Jsc KABILE Rose 2017 Syrah Rosé 2017 Bulgarie Région de Thrace

Or
Villa Yambol Jsc BOLYAROVO Cabernet Sauvignon 2015 Cabernet-sauvignon Rouge 2015 Bulgarie Région de Thrace

Argent
Villa Yambol Jsc Muscat Grape Brandy Muscat Blanc 2017 Bulgarie Région de Thrace

Argent
Villa Yambol Jsc KABILE Cabernet Sauvignon Reserve 2014 Cabernet-sauvignon Rouge 2014 Bulgarie Région de Thrace
rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario