Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Суматоха Инициативен комитет с Отворено писмо до ръководството на ГЕРБ

Инициативен комитет с Отворено писмо до ръководството на ГЕРБ

2018-obshtina-2Гражданската инициатива „Да спасим град Ямбол от Кмета“ разпространи отворено писмо до Председателя на на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, неговите заместници Йорданка Фандъкова и Димитър Николов и до Етичната комисия на партията по повод поредната номинация на Георги Славов за кмет на Ямбол. Поместваме пълния текст на писмото, изпратено и до регионалните медии. „След разкритията на разследващите журналисти от „Свободна Европа“ за извършени злоупотреби и нарушаване законите на Р България от висши държавни и партийни величия при закупуване на жилища, къщи за гости и други корупционни практики, Вие декларирахте пред българската общественост, че ще отстраните извършителите от заеманите постове и няма да допуснете участието им в предстоящата предизборна надпревара. Между „номинираните“ няколкократно споменахте името на Георги Славов. Име, добре известно на правораздавателните органи, като организатор и изпълнител на крупни финансови престъпление по време на тримандатното му управление.
Вероятно и Вие сте запознат с обемистото криминално досие на кмета Г. Славов. Изпратили сме данни на разследващи органи за хиперболичното увеличаване на финансовото му състояние, изразяващо се в придобиване на многобройни апартаменти в градовете Ямбол, София, Виена, голяма жилищна сграда в идеалния център на гр. Ямбол, собственост на имоти в курортни селища, офиси, магазини и др. Прави впечатление, че за изпратените сигнали, придружени с уличаващи документи, на разследващите органи нямат действие по тях. Как да си обясним поведението на същите освен с изразена съпричастност към Г. Славов. На какво се дължи дежурният им отговор „няма достатъчно доказателства“, въпреки предоставените им документи, анализи и видео материали, уличаващи кмета Славов в престъпление. Същите тези специализирани органи проявиха изключетелно старание по отношение на двете дами от к-с „Младост“ в София и намериха „доказателства“ за някакви си 70 000лв. въпреки многобройните въпросителни. При Г. Славов тези обвинители се превъплащават в ролята на адвокати. Със същата завидна жар на обвенители те бранят Славов от получените сигнали за злоупотреби вместо да проведат нужните разследвания. Да не би разликата в отношенията на следствените органи да се дължи на партийната принадлежност на споменатите или съществува финансов стимул. Допускаме, че с част от откраднатите средства се обезвъзмездяват високо поставени партийни и прокурорски величия под формата на широко разпространения в страната „данък спокойствие“. С част от тези пари ли са закупени апартаменти, асансьори, тераси, къщи и др. Ако се върнем към едно от знаковите дела на кмета Славов за строителство на водопровод по ул. “Граф Игнатиев“ в Ямбол, и си припомним: щетата нанесена на гр. Ямбол е в размер на 2 мил. лева доказани от експерти, назначени от съда на две инстанции. По странен за юристите начин Славов е оправдан. Това дело, имащо характер на юридически прецедент, бе плод на недопустимата намеса на властта върху съдебната система на най-високо ниво. В случая цитираме „всемогъщият“ Цветан Цветанов. В резултат на тази намеса държавният обвинител прокурор Димитринка Георгиева престана с кариерното си развитие, а кметът Славов умножи злоупотребите си. Образно казано размерът на злоупотребите станаха функция от „съвестта“ на извършителя. За Славов законите престанаха да съществуват.
Не е ли странно, че журналисти и обикновени граждани разполагат с повече документи, уличаващи партийните и стопански ръководители в кражба и злоупотреби, отколкото разследващите органи. Как да си обясним факта, че на фона на многобройните разнообразни криминални деяния, Славов е класиран от Вас, като „успешен“ кмет. Или просто за Вас това е критерий за „успешен кмет“. Очакваме парадоксите в нашата страна да стигнат до там, че да се гласува закон в Народното събрание, който да разрешава на управляващите извършване на финансови злоупотреби. Разбира се, трябва да подчертаем факта, че част от придобитите криминални средства се използват, като партийни субсидии. Чрез тях се печелят следващите избори. Вероятно затова Вие намирате тези управници за успешни. Налага се изводът, че освен покачване на личното благосъстояние тези пари служат и на управляващата партия за възпроизвеждане на властта. Чрез тях се разширяват сферите на влияние и в съдебната система, контролни органи и др. Тези порочни явления водят държавата ни към авторитарен модел на управление. Пътят за постигането му е кратък. Потъпква се свободата на словото (111-то място в световната класация), разрастване на огромната ненужна държавна и общинска администрация, превръщане на политиката в най-успешен бизнес и …терминал 2. За оставащите - безобразно здравеопазване, в следствие на което ненадмината в ЕС смъртност, висока степен на необразованост и налагане на послушание към управляващите подобно на това при управлението на Т. Живков.  
Ако потърсите доказателства на нашите твърдения, погледнете статистиката. Град Ямбол е единственият град в страната с прогресивно намаляващо градско население. 6 хил. граждани са напуснали безвъзвратно нашия град, въпреки „успешното“ управление на Славов. Дори Видин и Монтана според същата статистика са увеличили жителите си. Да не дава Бог това „успешно“ управление да се запази, че тогава какво ще остане от нашият град. Убедени сме, че все още имате шанс да промените тази гнусна ситуация и според нас тези промени трябва да започнат с реорганизация на съдебната система. Нека заглавието на великолепния филм „Справедливост за всички“ с Дъстин Хофман се превърне в знаме на съдебната реформа. Редно е да Ви предупредим, че в Ямбол сте на път да загубите изборите за четвърти път. Причините са ясни: с номинацията си за Г. Славов Вие обединявате срещу ГЕРБ голяма част от гражданите в изборите за местно самоуправление. Фактът, че го номинирате отново, е обиден за нас гражданите. В настоящата надпревара няма да Ви помогнат планираните от Славов фалшификации за пореден път, както и парите, плод на множество кражби и злоупотреби. Спрямо Славов съществува чувство на ненавист и омраза. И ако не се разграничите от него, тези чувства ще се пренесат и към Вас. Затова Ви призоваваме да бъдете честни спрямо гражданите на Ямбол. И не забравяйте, че след Вас идват БСП, а Вие, за съжаление, неминуемо ги тласкате към властта.Опомнете се!“ Писмото е подписано от Каньо Канев, Александър Петров,  Стойка Желязкова, Жул Калдерон, Иван Николов, Ламбо Георгиев и Димитър Колев.
rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario