Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Суматоха
Суматоха

Ямболската гроздова вече е със защитено наименование в еврорегистрите

Петък, 11 Октомври 2019г. 08:39ч.

grozdovaЯмболската гроздова ракия вече е продукт със защитено наименование за географско указание, след като Европейската комисия одобри вписването й в официалния регистър eambrosia. Това означава, че наименованията "Ямболска гроздова ракия", "Гроздова ракия от Ямбол", както и еквивалентите им на латиница, могат да бъдат носени само от ракия, при която поне един от процесите на производство се извършва в определен район.

Продължение...

 

От редакционната поща: Да търсим ли агент Мълдър?

Вторник, 01 Октомври 2019г. 10:11ч.

osvetlenie-ulicaИзпращам ви снимки, от улицата на която живея, а именно ул. „Пети Януари“ и ъгъла й с ул. „Стефан Караджа“, пише до zonayambol.com Джени Караджова.

Продължение...

 
 

Силен земен трус край Истанбул, усетен и в Ямбол

Четвъртък, 26 Септември 2019г. 14:19ч.

trusСилен земен трус с магнитуд 5.7 по Рихтер беше регистриран в 13.59 българско време в акваторията на Мраморно море на 70 км западно от Истанбул. Земетресението беше усетено и по високите места в Ямбол. Съобщението е на Геофизичната обсерватория в Истанбул, цитирано от Европейския Средиземноморски сеизмологичен център.

Продължение...

 
 

"Мъртви души" в избирателните списъци в Община Ямбол?

Сряда, 11 Септември 2019г. 17:03ч.

kr.stoichevСигнал до институциите за проверка на присъствието на „мъртви души“ в избирателните списъци в община Ямбол за изборите за Кмет и Общински съветници за мандат 2019-2023г. изпрати известният ямболски фотограф и галерист Красимир Стойчев, в качеството си на Председател на Инициативен комитет за провеждане на местен референдум. Сигналът, разпространен и до медиите, е адресиран до Главния прокурор, до Министър-председателя, Министъра на регионалното развитие, Председателите на ЦИК и ОИК Ямбол, до Специализираната прокуратура и Окръжна прокуратура Ямбол. Поместваме пълния текст на сигнала:

Продължение...

 
 

Инициативен комитет с Отворено писмо до ръководството на ГЕРБ

Четвъртък, 22 Август 2019г. 09:50ч.

2018-obshtina-2Гражданската инициатива „Да спасим град Ямбол от Кмета“ разпространи отворено писмо до Председателя на на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, неговите заместници Йорданка Фандъкова и Димитър Николов и до Етичната комисия на партията по повод поредната номинация на Георги Славов за кмет на Ямбол. Поместваме пълния текст на писмото, изпратено и до регионалните медии. „След разкритията на разследващите журналисти от „Свободна Европа“ за извършени злоупотреби и нарушаване законите на Р България от висши държавни и партийни величия при закупуване на жилища, къщи за гости и други корупционни практики, Вие декларирахте пред българската общественост, че ще отстраните извършителите от заеманите постове и няма да допуснете участието им в предстоящата предизборна надпревара.

Продължение...

 
 

Страница 2 от 68


Подробна 5-дневна прогноза