Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Суматоха
Суматоха

Гигантски маски от Кукерландия тръгнаха за "Сурва"

Четвъртък, 24 Януари 2019г. 15:19ч.

zz-giantsМаските – гиганти от ямболския фестивал „Кукерландия“ и тази година ще бъдат една от атракциите на започващия в петък Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва“ в Перник. Осем триметрови маски ще оформят експозицията на открито до Двореца на културата в Перник. Артистичните инсталации представят в стилизиран вид характерни за региона на Ямбол кукерски маски. Те са част от общо 20-те подобни съоръжения, оформящи Алеята на гигантските маски на ямболския фестивал.

Продължение...

 

Новородените, сватбите, разводите през изминалата година

Четвъртък, 10 Януари 2019г. 12:32ч.

bolnica-agПо данни на Дирекция „Регистрация и гражданско състояние“ през изминалата 2018 година в община Ямбол са родени 605 деца. Те са с 92 по-малко в сравнение с 2017 година. Част от новородените носят традиционни български имена, някои от родителите обаче залагат и на нестандартни. Ето кои са най-често срещаните от тях сред момчетата - Тео, Габриел, Леон, Антоан, Тенислав, Йован, Пресиан, Макс, Зак. На челни позиции за женски нетипични за България имена в община Ямбол се нареждат Рея, Мишел, Крисия, Ванеса, Дафне, Ангела, Ясемин, Тифани, Евангелия, Медине, Таная и Ингрид. Общо 368 са издадените актове за сключен граждански брак през миналата година.

Продължение...

 
 

Буенекът на Коледа на четири сцени в града

Понеделник, 24 Декември 2018г. 07:07ч.

koledari-perkataРитмите на неповторимия коледарски буенек отново ще завладеят града навръх Рождество Христово. На 25 декември предстои поредният фестивал „Ямболски коледарския буенек `2018“. Новото тази година е, че освен централното събитие в Градския парк, атмосферата на празника ще се пренесе на още три места в града. Горещите точки ще бъдат площадните пространства пред Народно читалище „Пробуда – 1909“ в кв. „Каргон“, пред НЧ „Зора“ в район „Баира“ и в ж.к. „Диана“ пред „Югоагент“.

Продължение...

 
 

"Коледа за всички" в благородна инициатива

Сряда, 19 Декември 2018г. 12:39ч.

sarcetoПод мотото „Коледа за всички“ група от петима ентусиасти с различни професии организират благородна инициатива, с която да зарадват потребители на социални услуги в община „Тунджа“. Както заяви Георги Тодоров, един от организаторите, тяхната цел е инициативата да има резултат, а именно да зарадват хората в неравностойно положение.

Продължение...

 
 

Над 3000 подписа в допитването и немалко опити за сплашване

Вторник, 18 Декември 2018г. 15:06ч.

IK22Над три хиляди са вече жителите на града, които са се включили в подписката за провеждане на местен референдум по повод намерението на градската управа да поеме дългосрочен общински дълг в размер на девет милиона евро. Това съобщиха от Инциативния комитет за организиране на допитването. Всеки, който не е безразличен, може да се включи в подписката, гражданите заслужават да имат информиран избор как ще се харчат техните пари, посочиха от инициативата. В същото време организаторите съобщиха и за опити за насаждане на страх и посичане на инициативата.

Продължение...

 
 

Страница 6 от 68


Подробна 5-дневна прогноза