Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Суматоха
Суматоха

Близо 100 души събра протестът в Ямбол в четвъртък

Четвъртък, 04 Юли 2013г. 18:36ч.

07-04-protestОколо 100 души събра първият по-сериозен протест в Ямбол срещу олигархията и в подкрепа на гражданските действия в столицата. Малко след 19.00 часа площадът пред сградата на общината беше огласен от познатите възгласи "Оставка", "Мафия", "Ямбол, събуди се!". Пъстри и разнопосочни бяха и посланията в ръцете на протестиращите - "Оглушарски, отпуши уши!", "Ямбол подкрепя София', "Мажоритарни избори", "Депуатите без имунитет", "Пряк избор на съдии и прокурори". Сред протестращите бяха и някои кандидати за народни прeдставители от вота на 12 май, както кандидати за общински съветници от предходни местни избори. Четвърт час след началото на акцията протестиращите започнаха шествие, което се отправи по маршрута на февруарските протести в Ямбол. Според предварителните планове на фейсбук-групата "Ямбол се събуди" протести в града предстоят и в следващите дни. Фоторепортаж вижте във фейсбук-приложението на zonayambol.com.
 

Ямбол излиза на протест на четвърти юли

Сряда, 03 Юли 2013г. 14:22ч.

22-10-maikiТри седмици след началото на протестните действия в столицата, към гражданските акции от четвърти юли се включва и Ямбол. Такава информация се появи в социалните мрежи, създадена е и група, наречена "Ямбол, събуди се!". Началото е в четвъртък от 19.00 часа, мястото - пред сградата на община Ямбол. "Протестът цели да изрази възмущението на гражданите на Ямбол от управлението на партийната олигархия в България, която буквално ни унищожава като народ", се казва в разпространената покана към хората от града. "

Продължение...

 
 

"Легион Скитика" превзема античния Кабиле

Събота, 15 Юни 2013г. 06:00ч.

skiti-300В 10.00 часа в събота в археологическия резерват Кабиле започва Четвъртият панаир на туристическите забавления и анимации. Атракцията тази година е участието на добричкия клуб "IV Легион Скитика", който ще се включи с демонстрации на римски бойни техники. Представленията на групата за възстановки, която пристига в пълно бойно снаряжение, са от 10.30 и от 16.30 часа. Предвижда се и неизбежният сблъсък на легионерите с тракийски бойци, след като в демонстрациите се включат и домакините от Клуба за исторически възстановки към ПГХТТ - Ямбол.

Продължение...

 
 

Ямболски ветеринар обменя опит в Обединеното Кралство

Понеделник, 10 Юни 2013г. 14:35ч.

plymouth-yankoБългарски ветеринарен лекар посети град Плимут, за да научи повече за британския опит в лечението на домашни животни, пише в последния си брой вестник „Плимут хералд”. Д-р Янко Георгиев е управител на ветеринарна клиника в град Ямбол, която обслужва голям брой домашни любимци на британски преселници. Преди дни той посети Болницата за домашни животни в Дерифорд, където се срещна с ветеринарния хирург Робърт Нюкомб. Ето какво споделя за изданието д-р Нюкомб: „В България има голям брой британци, които ползват ветеринарни услуги, очаквайки да получат същото лечение както в Англия.

Продължение...

 
 

Построеното от ГЕРБ блокира рокерското шествие

Събота, 27 Април 2013г. 14:07ч.

yambol-27-07-1Рокерското шествие по улиците на града, запазената марка на ямболския рокерски събор, трябваше да промени в последния момент маршрута си. Разположената край Безистена пътуваща изложба със стоте обекта на ГЕРБ се оказа непреодолимо препятствие за кавалкадата с мотори. За да запази безопасността (и построеното от ГЕРБ), полицията пренасочи мотористите и обиколката на Безистена не се случи. В събота бе поставено официалното начало на XIV-ия Национален рокерски събор край Ямбол.

Продължение...

 
 

Страница 25 от 68