Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Старт на образователния проект "Заедно с родителите"

Понеделник, 25 Март 2019г. 13:38ч.

CDG012300В края на седмицата, на 29 март от 10.00 часа, в Детска градина „Щурче“ в село Кукорево ще се проведе интерактивна инициатива „Водим бъдещето за ръка“, която е част от дейностите по Проект „Заедно с родителите” – иновации в образователната система на община „Тунджа“. Проектът се финансира от Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства и в изпълнение на Дейност 7

Продължение...

 
 

Ден на щастието в село Роза

Четвъртък, 21 Март 2019г. 12:22ч.

roza-shtastieШарени балони, много усмивки и позитивни послания съпътстваха Световния ден на щастието - 20 март, в Основно училище „Св. Паисий Хилендарски“ в село Роза. Децата търсиха отговор на фундаменталния въпрос "Какво е щастието" и поставиха своите идеи в специална Кутия на щастието, разказва училищният психолог Иван Ангелов.

Продължение...

 
 

Пролетно надиграване "Ромбана" подготвят в Генерал Инзово

Вторник, 19 Март 2019г. 13:07ч.

P-5Ромбана – така се наричат обичаят и моминските пролетни игри по Лазаровден в тунджанското село Генерал Инзово. Този колоритен празник, пълен с много красота, завладява с богатството и пъстротата на носията, на обредността, на лазарския буенек. Провокирани от тази специфична и уникална за региона традиция, община „Тунджа“ кани почитателите на фолклора на Пролетното надиграване „Ромбана“ – неповторимо преживяване, което да споделим заедно.

Продължение...

 
 

Кандидатстване за стипендиите на Община Тунджа до пети април

Вторник, 19 Март 2019г. 12:58ч.

tundja-mladeji-20-01Община „Тунджа” обяви началото на Първа за 2019 година сесия за кандидатстване и отпускане на стипендии на ученици и студенти с отличен успех и адресна регистрация в селищата от общината. Документите за кандидатстване са формуляр по образец, анкета, удостоверяваща социалното положение по образец, документ, удостоверяващ учебното заведение, в което кандидатът учи, както и документ или заверено копие, удостоверяващ успеха за последния завършен срок, семестър или година,

Продължение...

 
 

Президентът Радев пристига за Деня на Община Тунджа

Понеделник, 18 Март 2019г. 12:49ч.

presidentstvoПрезидентът Румен Радев ще бъде гост на тържествата, посветени на Деня на Община Тунджа. От прес-секретариата на „Дондуков“ №2 са потвърдили неговата визита на 22 април, в отговор на поканата на ръководството на Общината. Президентът Радев и неговата съпруга ще се включат в част от проявите, посветени на празника.

Продължение...

 
 

Страница 1 от 333

abc-02-18