Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Осигурена заетост по Програмата за Развитие на човешките ресурси

Петък, 10 Юли 2020г. 18:32ч.

bageraДевет души назначиха в Община Тунджа на длъжност „Работник озеленяване“ по Проект „Осигуряване на заетост чрез обучение на отдалечени от пазара на труда лица", финансиран от Европейския социален фонд чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Двама са назначените съответно в Завой и Кабиле, те ще извършават озеленителни работи, обхващащи изграждането, поддържането и обзавеждането на паркове, градини, лесопаркове, крайпътни насаждения и защитни пояси на територията на съответното населено място.

Продължение...

 
 

Нова възможност за младежка заетост

Вторник, 07 Юли 2020г. 08:05ч.

sgrada-liato-2Община „Тунджа“ подаде нова заявка по Проект „Нова възможност за младежка заетост“, схема „Младежка заетост“, Приоритетна ос 1: „Подобряване достъпа до заетост и качеството на работните места“ на Оперативна програма Развитие на човешките ресурси, по която ще бъдат назначени нови 13 лица на длъжност „Работник-поддръжка“ и 11 наставници в 11 населени места. Младежите ще работят в продължение на 6 месеца, на 8-часово работно време в селата Ботево, Гълъбинци, Голям манастир, Завой, Златари, Каравелово, Коневец, Робово, Сламино, Тенево и Хаджидимитрово.

Продължение...

 
 

Социални услуги в домашна среда

Понеделник, 06 Юли 2020г. 15:31ч.

soc-projeПродължава осигуряването на подкрепа в домашна среда чрез Механизъм за предоставяне на лична помощ за хората с увреждания в Община „Тунджа“ по Закона за лична помощ и Национална програма „Предоставяне на грижи в домашна среда“. Чрез Механизма за лична помощ до момента са назначени 98 асистенти на 98 потребители в 28 населени места. Асистентите предоставят грижи в домашна среда на хора с увреждания, които са с право на чужда помощ с определени 90 и над 90 на сто вид и степен на увреждане или степен на трайно намалена работоспособност; на деца с право на чужда помощ с определени 50 и над 50 на сто вид и степен на увреждане или степен на трайно намалена работоспособност;

Продължение...

 
 

Ансамбъл "Тунджа" се готви за своя 65-и рожден ден

Понеделник, 29 Юни 2020г. 15:11ч.

FA-TJФолклорен ансамбъл „Тунджа“ ще отбележи в началото на есента 65-тата годишнина от създаването на формацията. Честването беше планирано в началото на май, но епидемичната обстановка отложи празника, каза на пресконференция в Община Тунджа директорът на ансамбъла Петър Димитров. Формацията, продължител на създадения през 1954 година Тракийски ансамбъл в Ямбол, е вторият професионален фолклорен състав в страната след Националния ансамбъл за народни песни и танци „Филип Кутев“.

Продължение...

 
 

Откриват жътвената кампания в Търнава

Събота, 13 Юни 2020г. 14:38ч.

JetvariНа 15 юни 2020 година от 11.00 часа в село Търнава, ще бъде открита жътвената кампания в община „Тунджа“. Организатори са Община „Тунджа“, фирма „Пеликан Агро” ЕООД и кметството в село Търнава. След традиционното зажънване, подготвено отново от самодейците в Чарган, ще бъде представена изложба на детски рисунки на тема „Жътва“, както обредни хлябове и жътварски трапези от тунджанските села.
 
 

Страница 1 от 374