Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Общински съвет Тунджа заседава на 26 юни

Сряда, 19 Юни 2019г. 15:33ч.

sgrada-liato-2Шест теми са включени в предварителния дневен ред на насроченото за 26 юни редовно заседание на Общински съвет Тунджа. Сесията започва с решение за упълномощаване на кмета на общината за издаване запис на заповед в полза на Министерството на труда и социалната политика за обезпечаване авансово плащане във връзка с изпълнението на проект по процедура „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 2“ в община „Тунджа“.

Продължение...

 
 

Награди и престиж за фолклористите от Генерал Тошево

Понеделник, 17 Юни 2019г. 15:40ч.

tallashmanlii19Самодейната певческа група „Талашманлийски напеви“ с ръководител Донка Стоянова и детската танцова група „Талашманлийски божурчета“ с ръководител Таня Георгиева участваха в VIII-ия Международен фолклорен фестивал „Атлиманска огърлица“ в град Китен. Двете групи се завърнаха със сертификати за отлично представяне и дипломи „Лауреат първа степен за опазване на традиционната култура“.

Продължение...

 
 

В събота е поредният празник на традициите в Генерал Инзово

Понеделник, 17 Юни 2019г. 15:21ч.

inzovo-FestНа 22 юни, в събота, от 10.00 часа в живописния парк на Генерал Инзово предстои поредният Общински празник на традициите „Модата се мени, фолклорът остава“. Празникът представя богатството и колорита на тунджанските традиции, като селата от територията на общината се представят както с автентични носии, така и с характерни традиционни ястия.

Продължение...

 
 

Първа награда за самодейците от Победа в "Балкан Фолк Фест"

Понеделник, 17 Юни 2019г. 14:56ч.

horistki-pobedaФолклорната певческа група при читалище „Васил Левски“ от тунджанското село Победа спечели Първа награда в XXV-то издание на международния фестивал „Балкан фолк фест‘ 2019“, което се проведе във Варна. Със своите изпълнения на песните „У Недини равни двори“, „Загорка бяла червена“ и „В Ямбол града голяма“ групата заплени журито и публиката и заслужено беше отличена с Първо място, Златен плакет и Диплом от фестивала.

Продължение...

 
 

Бесарабски българи тръгват от Ботево по пътя на дедите си

Сряда, 12 Юни 2019г. 12:38ч.

selobotevo-2019Бесарабски българи тръгват по пътя на предците си, съобщиха от Държавен архив Ямбол като се позовават на писмо от молдовската фондация "Български дух". Групата тръгва на 27 юни от тунджанското село Ботево към Нова и Стара Загора, ще се поклонят на паметника Шипка, ще посетят Габрово, Велико Търново, Дряновския и Преображенския манастир.

Продължение...

 
 

Страница 1 от 344

abc-02-18