Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Общински съвет Тунджа ще заседава в Ханово

Сряда, 20 Септември 2017г. 10:37ч.

tundja-sgrada-1Ханово ще бъде домакин на поредното заседание на Общински съвет Тунджа. Сесията е насрочена за 28 септември от 10.00 часа и ще се проведе в местното читалище. Актуализация на общинския бюджет е сред основните теми в XXVIII-то редовно заседание на Съвета. Съветниците ще обсъдят информация за изпълнението на бюджета на община „Тунджа“ за първото шестмесечие и сметките за средства от Европейския съюз, ще гласуват и предложението за предоставяне на вътрешен безлихвен заем по проект „Разрастване на фестивалите, чрез иновативни подходи“.

Продължение...

 
 

Отворени врати за архитектурата

Вторник, 19 Септември 2017г. 14:29ч.

sgrada-liato-3По повод предстоящия Международен ден на архитектурата Регионална Колегия Ямбол към Камарата на архитектите в България в партньорство с Община „Тунджа” обявява „Отворени врати за архитектура” в дните от втори до четвърти октомври. Кампанията е насочена към всички граждани от региона, които желаят да получат професионални архитектурни съвети по техни конкретни казуси от устройственото планиране и инвестиционното проектиране.

Продължение...

 
 

Четирима пострадаха в пътни инциденти в региона

Понеделник, 18 Септември 2017г. 11:04ч.

police-prolet-3На 18 септември в 01.30 след полунощ в село Ботево е настъпил пътен инцидент с тежко пострадал. При управление на трактор 51-годишен водач е паднал от кабината под движещата се машина, която е преминала през тялото му, след което e ударила товарен автомобил „Форд Транзит“ и ограда. Вследствие на произшествието 51-годишният мъж е настанен за лечение в МБАЛ Ямбол, с множество контузни рани по тялото, фрактури и нараняване на вътрешни органи, с опасност за живота. Взета му е кръвна проба за изследване.

Продължение...

 
 

Тържествено начало на учебната година в тунджанските училища

Петък, 15 Септември 2017г. 18:31ч.

DSC06620Първият учебен ден е специален празник за всички тунджанци, опазили за цял живот почитта към знанието и носталгията по ученическите години. На официалното откриване на новата учебна година в СУ „Св. Паисий Хилендарски“, с. Скалица, присъства кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев. „Днес, 15 септември, отново сме на прага на новата учебна година. Днешният ден е празник за всеки, който вярва, че знанието е дълбока човешка потребност и, че лишен от него, човек остава без способността да управлява живота си.

Продължение...

 
 

Кукорево в Световния ден на първата помощ

Четвъртък, 14 Септември 2017г. 11:58ч.

41Обучение по първа помощ, демонстрации и евакуация на деца, засегнати от инцидент с пожар, възникнал на територията на детска градина „Щурче“ в село Кукорево. Това бяха инициативите, организирани от Ямболската червенокръстка организация по повод отбелязването на Световния ден на първата помощ. По време на обучението, под формата на игра, децата бяха запознати със значението на първата помощ за предпазване от травматизъм и спасяване на човешки живот, с материалите, които се използват, за да помагат на своите връстници, как да измерят пулс и да проверят дишането на пострадали.

Продължение...

 
 

Страница 1 от 276