Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

"Априлец" приема Държавния шампионат през февруари

Понеделник, 22 Януари 2018г. 16:27ч.

box-momicheta-1Боксов клуб „Априлец“ – Бояджик ще бъде домакин на първото голямо състезание от календара на боксовата федерация през 2018 година. Това съобщиха по време на брифинг в Община Тунджа треньорът в клуба  – легендата Димитър Мутафов и членът на Управителния съвет на БФБ Атанас Николов. Държавният лично-отборен шампионат за мъже и жени ще се проведе в периода от седми до 11 февруари в спортна зала „Диана“ в Ямбол.

Продължение...

 
 

Гласуват новия бюджет на Община Тунджа на 30 януари

Понеделник, 22 Януари 2018г. 12:23ч.

obshtina-zima-2Общинските съветници ще обсъждат и гласуват новия бюджет на Община Тунджа на 30 януари. За тогава е насрочено XXXIV-то редовно заседание на съвета, с включени до момента 21-а точки в предварителния дневен ред. Основната тема на дискусия ще бъде най-важния документ за общината през годината. Общественото обсъждане премина в ползотворен диалог, бяха изказани много мнения и предложения в различни аспекти на подготовката на бюджета, посочи кметът на Общината Георги Георгиев.

Продължение...

 
 

Подкрепа за младите спортни таланти

Понеделник, 22 Януари 2018г. 11:23ч.

01-22-t-ja-triboecУчредяване на Спортен клуб по силов трибой обмислят в Община Тунджа. Идеята е на вицешампиона от републиканското първенство по силов трибой Господин Ангелов от село Генерал Тошево и неговия спонсор Васил Василев. Клубът може да бъде сформиран в село Чарган, където преди две години с подкрепата на кампанията „С Тунджа в сърцето“ беше оборудвана фитнес зала. Необходимо е залата да се допълни с още уреди, а вече има заявено желание от младежи да тренират в клуба.

Продължение...

 
 

Кристиан Добрев по пътя към победите

Понеделник, 15 Януари 2018г. 17:25ч.

karatekataИскрени благодарности за подкрепата на Община „Тунджа“ и лично към кмета Георги Георгиев отправи Кристиан Добрев, един безспорно талантлив младеж, родом от село Дражево, който през 2017 година извоюва няколко престижни спортни награди. След множество високи отличия в своята спортна кариера като състезател от ямболският Спортен клуб "КиуКуШин" с треньор сенсей Георги Георгиев, от месец май Кристиан Добрев вече е част от българския национален отбор по карате.

Продължение...

 
 

Цялостна система за видеонаблюдение ще изгражда Община Тунджа

Понеделник, 15 Януари 2018г. 15:25ч.

TJ-ZIMAОбщина Тунджа започва процедура по изграждането на цялостна система за видеонаблюдение, сигурност и охрана на обществения ред, която в двугодишен период може да обхване всички 44 населени места на територията на общината. Целта е да се повиши сигурността на хората в малките населени места, да се противодейства и на битовата престъпност. В първия етап – през 2018 година, се предвижда видеонаблюдението да обхване първите 20 селища.

Продължение...

 
 

Страница 1 от 285