Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

"Заедно можем", Лятно училище в Дражево и Веселиново

Сряда, 14 Август 2019г. 08:57ч.

letni-ushtaПрез месеците юли и август в основните училища в Дражево и Веселиново се проведе „Лятно училище” в рамките на проект „Заедно можем. Осъществяване на ефективен механизъм на образователната интеграция на децата и учениците. Взаимодействие между семейство и училище”, финансиран от ЦОИДУЕМ. Заниманията включваха дейности с образователни елементи, комбинирани с интерактивни методи и игри, състезания и други творчески и познавателни дейности. Общо 20 деца на възраст 6 и 7 години, на които им предстои да бъдат ученици през септември тази година, се обучаваха от педагог.

Продължение...

 
 

Иновативни социални услуги в Община Тунджа

Понеделник, 12 Август 2019г. 19:51ч.

trapezaria01200На територията на община „Тунджа” стартира пилотно в страната доставянето на безплатна Детска млечна кухня за 94 деца на възраст от 6 месеца до 2 години заедно с патронажна и медицинска грижа. Реализирането на тази нова интегрирана социална услуга е насочена към най-малките жители на общината и техните семейства и се осъществява по Дейност 6 на Проект „Компас - Интегрирани мерки за социално включване в община „Тунджа“ - Договор за БФП № BG05M9OP001-2.018-0013 Договор за Безвъзмездна финансова помощ №BG05M9OP001-2.018-0013-2014BG05M2OP001.

Продължение...

 
 

Протест и в Безмер срещу евтаназията на домашните прасета

Четвъртък, 08 Август 2019г. 08:59ч.

kroshariЖители на село Безмер излязоха на протест срещу унищожаването на домашните прасета заради африканската чума по свинете. Те затвориха за повече от час пътя към Авиобаза Безмер. Според кмета на селото Росен Русев до преди седмица в личните стопанства са отглеждани 260 прасета, не всички от стопаните са ги заклали до втори август, каквито бяха предписанията на ветеринарите като превантивна мярка за недопускане на заболяването в 20-километров периметър от големите свинекомплекси.

Продължение...

 
 

Нова инвестиция в тунджанските Клубове на пенсионера

Понеделник, 05 Август 2019г. 14:04ч.

01rozaОбщина „Тунджа“ депозира проектно предложение „Социална платформа „Тунджа“ - възможности за активно включване в малките населени места от селски тип“ по обявената процедура за подбор на проекти на МИГ Тунджа, по процедура „Активно приобщаване с оглед насърчаване на равните възможности, подобряване достъпа до социални и здравни услуги и по-добра пригодност за заетост“, финансиран по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020. По проекта е предвидено да бъде закупено ново обзавеждане и оборудване в клубовете на пенсионера и осигурена среда, близка  до социалните услуги в общността.

Продължение...

 
 

Сто петдесет и четири години традиция

Петък, 02 Август 2019г. 15:17ч.

2За 154-та година Илинденският събор събра жители и гости на село Дряново. В покрайнините на селището в чест на закрилника на селото - пророк Свети Илия, е издигнат параклис, възстановен по инициатива на кметския наместник Мариана Василева през 2004г. Организатори на събора са община „Тунджа“, кметството в Дряново и Народно читалище „Светлина 2004“. Гости на празника бяха Георги Георгиев, кмет на община „Тунджа“, Ели Василева, заместник-кмет, Андон Кръстев, секретар на община „Тунджа“, общински съветници, кметове и читалищни секретари на съседни села.

Продължение...

 
 

Страница 1 от 350