Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Начало на кукерските празници в Община Тунджа

Понеделник, 03 Февруари 2020г. 16:29ч.

kukove-chargКукерските празници в община „Тунджа“ стартираха в началото на февруари. През почивните дни кукери огласиха селата Калчево, Завой и Хаджидимитрово. В края на тази седмица са празниците във Веселиново и Победа, в средата на месеца (15-16 февруари) предстоят кукерски игри в Чарган и Кабиле, а на 22-23 февруари – в село Челник.

Продължение...

 
 

Даниел Асенов представи "Купа Странджа" в Община Тунджа

Понеделник, 27 Януари 2020г. 12:36ч.

IMG 20200127 104345Даниел Асенов, който в събота бе определен за най-добрият боксьор в 71-то издание на турнира „Странджа“, представи поредния си трофей в Община Тунджа. Асенов печели „Купа Странджа“, най-старият боксов турнир в Европа, за трети път. Състезателят на Боксов клуб „Априлец“ благодари за подкрепата на Община Тунджа и лично на кмета Георги Георгиев, като не скри своите амбиции да донесе за тунджанци отличие и от Олимпиадата в Токио.

Продължение...

 
 

Вълнуващи тържества за Бабинден в тунджанските села

Петък, 24 Януари 2020г. 11:03ч.

babinЗа поредна година тунджанските села отбелязаха по вълнуващ начин Деня на родилната помощ, известен в народния календар като „Бабинден“. На хубавите тържества, организирани от читалища и пенсионерски клубове, бяха пресъздадени обичаи, свързани с празника. Радостен е фактът, че присъстваха много деца и ученици, за да се запознаят с обичая „поливане на ръцете на бабата“, за да я има приемствеността, за да се запазят старите наричания и традиции.

Продължение...

 
 

Диамантена сватба в село Калчево

Вторник, 21 Януари 2020г. 17:27ч.

diamantenaС коси брулени от вятъра двама влюбени отпреди 60 години посрещнаха диамантената си сватба в тунджанското село Калчево. Семейство Дана и Иван Иванови подновиха брачната си клетва за следващите години, като преподписаха свидетелството за брак пред кмета на селото Петрана Георгиева и пред своите дъщери, близки и поканените гости.

Продължение...

 
 

Проект за заетост започва в Община Тунджа

Вторник, 21 Януари 2020г. 14:53ч.

tundja-zima-sgrada2Преди дни беше подписан административният договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ по процедура за подбор на проекти на МИГ Тунджа, BG05M9OP001-1.072 „МИГ Тунджа - Достъп до заетост за търсещите работа и неактивните лица, трайно безработни и лица, отдалечени от пазара на труда чрез местни инициативи за заетост“.

Продължение...

 
 

Страница 10 от 374