Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Пети управленски мандат в Община Тунджа за Георги Георгиев

Понеделник, 04 Ноември 2019г. 06:17ч.

g-georgiev-kmet-tundja-2Досегашният кмет Георги Георгиев ще продължи да ръководи община Тунджа и в новия управленски мандат. Той получи подкрепата на 58.07 на сто от избирателите във втория тур на изборите, за неговия опонент от ГЕРБ Атанас Христов са гласували 39.64% от имащите право на глас в Община Тунджа. Съотношението на действителните гласове е 5873 : 4009 в полза на издигнатия отново от „БСП за България“ кмет на Общината. 


 
 

Първи ноември в село Ботево

Петък, 01 Ноември 2019г. 17:26ч.

contaciКои са народните будители? С този въпрос започна честването на Деня на народните будители в Народно читалище „Христо Ботев-1928” в село Ботево, община „Тунджа“. Учениците от Основно училище „Христо Ботев” един през друг изброиха имената на десетки български будители - просветители, книжовници, публицисти, изиграли роля в запазването и поддържането на българския дух и пробуждането на национално самосъзнание. Децата разказаха за всеки по нещо, за техните произведения и живот.

Продължение...

 
 

Братя близнаци от Генерал Тошево честват 90-ти рожден ден

Четвъртък, 31 Октомври 2019г. 16:45ч.

1-bliznaciteДеветдесетгодишният рожден ден на братята-близнаци Кольо и Петър Колеви бе повод за вълнуващо тържество в тунджанското село Генерал Тошево. Братята са родени на 29 октомври 1929 година. Голяма част от достолепните си години са били неразделни и с голяма енергия се включват в обществения живот на селото.

Продължение...

 
 

Четири формации с представители в новия Общински съвет Тунджа

Понеделник, 28 Октомври 2019г. 17:25ч.

sesia-15-1Четири партии и коалиции ще бъдат представени в новия Общински съвет Тунджа, съобщи по време на брифинг след изборите секретарят на общината Андон Кръстев. „БСП за България“ имат пълно мнозинство с 11 мандата, обусловени от 47.01% електорална подкрепа. Седем места са за съветниците от Местна коалиция „ГЕРБ-Атака- ЗС „Ал. Стамболийски“-СДС“ (29.51%).

Продължение...

 
 

Балотаж между Георги Георгиев и Атанас Христов в Община Тунджа

Понеделник, 28 Октомври 2019г. 09:47ч.

sgrada-liato-1Досегашният кмет на Община Тунджа Георги Георгиев и Председателят на Общинския съвет Атанас Христов излизат на втори тур на трети ноември в изборите за кмет на общината. Според официалните резултати (обработени 100% от протоколите на секциите) Георги Георгиев (БСП за България) печели първия тур с 5857 гласа (48.83%) срещу 3320 (27.68 на сто) за Атанас Христов (Местна коалиция ГЕРБ-Атака-ЗС „Стамболийски“-СДС).

Продължение...

 
 

Страница 10 от 368