Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Кукерски маски оживяват по фасади в Кабиле и Чарган

Понеделник, 25 Септември 2017г. 15:54ч.

tasmaniiciНов облик придобиват обществените пространства в селата Кабиле и Чaрган с реализацията на проекта „Разрастване на фестивалите с иновативни подходи", който се реализира от община „Тунджа“ и Асоциацията за насърчаване и поддържане на Културата на Къркпънар по Програмата за трансгранично сътрудничество България – Турция. На днешната пресконференция в община „Тунджа” кметът Георги Георгиев сърдечно приветства младите художници Николай Димитров и Даниел Дубаров, с чиято помощ, талант и майсторско изкуство фасадите на сгради в две населени места от общината ще се „преродят“ за нов живот.

Продължение...

 
 

Нови десет работни места по Програма "Обучение и заетост"

Понеделник, 25 Септември 2017г. 15:05ч.

sgrada-liato-1Десет трайно безработни до момента лица ще бъдат назначени в девет тунджански училища по Национална програма „Програма за обучение и заетост на продължително безработни лица“. На новоназначените ще бъде осигурена заетост на пълен работен ден в рамките на 12 месеца.

Продължение...

 
 

Над 80 на сто е изпълнението на приходната програма

Понеделник, 25 Септември 2017г. 14:59ч.

danaci-tj168 906 лева са приходите от местни данъци и такси през изминалата седмица в община Тунджа. Това стана ясно от седмичния брифинг на кмета на общината Георги Георгиев. По-голямата част от постъпленията (близо 146 хиляди лева) са от Данък за придобиване на имущество. Изпълнението на този показател в годишната програма вече достига 84%. Над 81 на сто е общото изпълнение на всички приходи от местни данъци и такси седмица преди края на септември.

Продължение...

 
 

Общински съвет Тунджа ще заседава в Ханово

Сряда, 20 Септември 2017г. 10:37ч.

tundja-sgrada-1Ханово ще бъде домакин на поредното заседание на Общински съвет Тунджа. Сесията е насрочена за 28 септември от 10.00 часа и ще се проведе в местното читалище. Актуализация на общинския бюджет е сред основните теми в XXVIII-то редовно заседание на Съвета. Съветниците ще обсъдят информация за изпълнението на бюджета на община „Тунджа“ за първото шестмесечие и сметките за средства от Европейския съюз, ще гласуват и предложението за предоставяне на вътрешен безлихвен заем по проект „Разрастване на фестивалите, чрез иновативни подходи“.

Продължение...

 
 

Отворени врати за архитектурата

Вторник, 19 Септември 2017г. 14:29ч.

sgrada-liato-3По повод предстоящия Международен ден на архитектурата Регионална Колегия Ямбол към Камарата на архитектите в България в партньорство с Община „Тунджа” обявява „Отворени врати за архитектура” в дните от втори до четвърти октомври. Кампанията е насочена към всички граждани от региона, които желаят да получат професионални архитектурни съвети по техни конкретни казуси от устройственото планиране и инвестиционното проектиране.

Продължение...

 
 

Страница 10 от 285