Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Мартенски базар в Община Тунджа

Четвъртък, 01 Март 2018г. 14:53ч.

baza-artБазар на мартеници и тематични сувенири с логото на Българското председателство e организиран във фоайето на Община „Тунджа“. Всички изделия са изработени от сръчните ръце на потребителите, под ръководството на трудотерапевтите в арт-ателиетата на социалните услуги, разкрити на територията на общината. На базара се предлагат традиционни и съвременни мартеници, картички, пана, сувенири и накити, които предизвикват голям интерес сред служители на общината и гражданите.

Продължение...

 
 

Ден на розовата фланелка във Веселиново

Четвъртък, 01 Март 2018г. 14:46ч.

rozavoС поредица от инициативи, които изразяват отношение към проблемите и взаимоотношенията между децата в училище и извън него, Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий”, с. Веселиново, отбеляза 28 февруари - Деня на розовата фланелка и Световен ден за борба с тормоза в училище. И тази година бяхме заедно с нашите приятели от Дневен център за възрастни хора с увреждания „Св. Франциск”, разказва екипът в училището.

Продължение...

 
 

Deja vu: Пиян тираджия катастрофира край бензиностанция Окоп

Сряда, 28 Февруари 2018г. 08:15ч.

police-car-2На 27 февруари около 11.00 часа в оперативна дежурна част на ОДМВР Ямбол е получен сигнал, че на бензиностанция до път I-7 в село Окоп е настъпило пътно-транспортно произшествие с материални щети. Изпратеният на място полицейски екип установява, че 46-годишен чужд гражданин, при управление на товарен автомобил „Мерцедес Актрос“ с прикачено към него ремарке, навлиза със скорост, несъобразена с пътните и метеорологични условия в района на бензиностанцията и се удря в бетонен бордюр.

Продължение...

 
 

Престижни награди от "Кукерландия '2018"

Понеделник, 26 Февруари 2018г. 11:30ч.

kabile-kabileОтшумя ехото от многогласните чанове, хлопки и шумът на ритмичните стъпки от магическите танци на кукерите. „Кукерландия 2018” отмина. Фестивалът тази година се проведе от 22 до 25 февруари. В тазгодишното му издание участваха 77 състава. Наред с гостуващите състави, участие взеха и 10 групи от селата на община „Тунджа“ - Калчево, Хаджидимитрово, Чарган, Челник, Могила, Веселиново, Маломир, Победа, Търнава и Кабиле.

Продължение...

 
 

Затварят детски градини заради проблеми с електрозахранването

Понеделник, 26 Февруари 2018г. 11:25ч.

evnЗаради проблеми с електрозахранването няколко детски градини в Община Тунджа затварят врати. Това са детските заведения в селата Победа, Хаджидимитрово, Кабиле и Дражево. Без ток, след аварии в електропреносната мрежа за часове от 02.00 след полунощ, са останали и жителите на селата Козарево и Стара река.

Продължение...

 
 

Страница 10 от 299

abc-02-18