Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Кукери превзеха Хаджидимитрово

Понеделник, 05 Февруари 2018г. 17:44ч.

kuk-h.dim-oКукерите от Хаджидимитрово разлюляха хлoпки, за да прогонят злите сили от къщите на своите съселяни. Гости на празника бяха кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев и заместник-кметът Станчо Ставрев. На смрачаване след обиколката на къщите, жители и гости се събраха на центъра на селото, където групата изпълни обичая „Заораване и засяване”, както и наричания за здраве, берекет и плодородие.

Продължение...

 
 

Скалица подготвя поредния Празник на виното

Понеделник, 05 Февруари 2018г. 12:34ч.

skalica-zima-10В ход е подготовката на тринадесетото издание на общинския Празник на виното „Скалица’ 2018”, който ще се проведе на 10 февруари от 10.00 на площада в селото. Организатори са община „Тунджа”, кметството и читалището на село Скалица. И през тази година ще се проведат традиционните конкурси за най-добър майстор на червено и бяло вино, както и за най-добър производител на гроздова ракия.

Продължение...

 
 

Стартира новата данъчна кампания

Понеделник, 05 Февруари 2018г. 12:01ч.

tundja-sgrada-1Новата кампания по събиране на текущите задължения за местни данъци и такси в Община Тунджа стартира от първи февруари. Налозите могат да бъдат платени в брой - в кметствата на  всички населени места на община „Тунджа”, на касата в Центъра за административни услуги в сградата на общината, по банков път или чрез пощенски запис. Задълженията се плащат на две равни вноски в сроковете до 30 юни и до 31 октомври на годината, за която са дължими. На предплатилите до 30.04.2018г. за цялата година се прави отстъпка 5 на сто.

Продължение...

 
 

Две социални услуги с продължение и през настоящата година

Четвъртък, 01 Февруари 2018г. 15:26ч.

soc-projeУслугите „Личен асистент“ и „Домашен помощник“ в Община Тунджа продължават и през 2018 година. В края на декември миналата година Общината подписа с Агенция за социално подпомагане споразумение за финансиране, с което до ще бъдат осигурени работните заплати на личните асистенти и домашните помощници до 31 декември на настоящата година. Общият размер на очакваното финансиране е в размер до 373 442 лв.

Продължение...

 
 

Проекти за "Обществена трапезария" очакват финансиране

Понеделник, 29 Януари 2018г. 17:15ч.

babiЧетири проектни предложения за предоставяне на социалната услуга „Обществена трапезария” на територията на община Тунджа по процедура за финансиране на социалното министерство са внесени в деловодството на Фонд „Социална закрила”. Предвижда се, при одобрение на внесените проекти, от първи март 2018г. в социалната услуга да бъдат обхванати 595 лица и семейства в неравностойно положение от населените места на община „Тунджа“.

Продължение...

 
 

Страница 10 от 296

abc-02-18

Реклама

vhs-2-dvd_125x125