Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

"Желани пространства" със серия интерактивни занимания

Петък, 30 Ноември 2018г. 13:41ч.

feata14 интерактивни семейни занимания с деца и родители от населените места на община Тунджа проведе екипът по проект „Желани пространства" - Комплексен модел на интегрирани услуги за ранно детско развитие и социално включване в малките населени места", финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси". Заниманията през последните седмици бяха свързани с популяризирането на грижата и хигиената на зъбите сред подрастващите.

Продължение...

 
 

72-часова мярка за турския тираджия, причинил катастрофата край Елхово

Четвъртък, 29 Ноември 2018г. 14:48ч.

sudebna-palata-yambol-3Окръжната прокуратура в Ямбол задържа за 72 часа турски гражданин, обвинен в непредпазливо причиняване на смърт на мъж при пътно транспортно произшествие. Ердел Ю. Е обвинен за това, че на 28 ноември  при управление на товарен автомобил с прикачено полуремарке на главния път Елхово – ГКПП „Лесово“, е нарушил правилата за движение по пътищата, като изгубил контрол над управлявания от него товарен автомобил,

Продължение...

 
 

"Ние правим добро", благотворителен базар в село Роза

Понеделник, 26 Ноември 2018г. 17:40ч.

dica-rozaОУ „Св. Паисий Хилендарски” в село Роза организира благотворителен базар, наречен „Ние правим добро”. Събраните средства от закупените ръчно изработени сувенири, подаръци и картички, ще подпомогнат деца и младежи в неравностойно положение. Базарът беше посветен на Дните на християнското семейство. Доброто е положителната сила в света, която създава усмивки и топлина в душата на децата - че са успели да зарадват други деца, а за учителите - че са мотивирали децата към добро дело;

Продължение...

 
 

Проф. Томова с благороден жест за Робово

Петък, 23 Ноември 2018г. 10:37ч.

roobovoЕкипът на Общностен център по проект „Желани пространства - комплексен модел от интегрирани услуги за ранно детско развитие и социално включване в малките населени места“ организира интерактивно занимание за потребители на услугите в село Робово. Празникът стартира с беседа за християнското семейство, милосърдието и смирението. Екипът бе подготвил забавни интерактивни игри и други занимания, свързани с Деня на християнското семейство.

Продължение...

 
 

Денят на християнското семейство в Тенево

Четвъртък, 22 Ноември 2018г. 10:35ч.

tenevskidecaДеца, педагози и родители от Детска градина „Кольо Тенев“ в село Тенево, съвместно с екипа на местното читалище „Прсвета“ отпразнуваха Деня на християнското семейство. Това не бе шумен празник, а просто ден, в който припомнихме на децата и на себе си за изконните християнски принципи - да уважаваме родителите си, да не крадем, да искаме прошка и, разбира се, да прощаваме, когато някой до нас сгреши, разказва секретарят на читалището Нели Ройдева. В ценностната система на българина семейството е заемало главно място, затова на празника бяха поканени и родителите на децата.

Продължение...

 
 

Страница 2 от 321

abc-02-18