Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Конкурсът "С песните на Бинка Добрева" за трети път

Вторник, 05 Юни 2018г. 10:38ч.

binkadobreva-1868 индивидуални изпълнители и музикални групи от цялата страна, разпределени в пет възрастови групи, се включиха в Третия национален конкурс „С песните на Бинка Добрева“ в село Роза. Участниците в конкурса бяха предимно млади хора - ученици и студенти от учебни заведения с профил фолклор, възпитаници на общински детски комплекси, школи към читалища и самодейци. Най-малките участнички в конкурса бяха Демана Демирева и Ванеса Кючукова – и двете на по 5 години.

Продължение...

 
 

Катастрофа край Межда

Понеделник, 04 Юни 2018г. 13:40ч.

lineika-shevrolet63-годишна жена е настанена в ямболската болница след пътен инцидент в неделя. На 3 юни в 17.10 на тел.112 е получен сигнал, че в близост до село Межда е възникнало пътно-транспортно произшествие с пострадал. На място е установено, че 45-годишна жена - водач на лек автомобил „Опел Вектра“, губи контрол над автомобила, навлиза в лентата за насрещно движение и удря странично движещия се срещу нея „Тойота РАВ 4“, управляван 66-годишен мъж. При инцидента е пострадала 63-годишна пътничка във втория автомобил.

Продължение...

 
 

Неделя с песните на Бинка Добрева в Роза

Четвъртък, 31 Май 2018г. 13:59ч.

spesnitenabinkaTретият национален конкурс „С песните на Бинка Добрева” ще се проведе в края на тази седмица  в село Роза. Конкурсът ще започне от 09.30 часа в неделя в центъра на селото, а от 18.00 часа е предвиден Гала концерт, с участието на всички победители в конкурса. До момента заявки за участие са подали 80 участници от цялата страна. Те ще се състезават в пет възрастови групи в две категории – индивидуални изпълнители и групи.

Продължение...

 
 

Ансамбъл "Тунджа" набира артисти

Вторник, 29 Май 2018г. 09:25ч.

ansambleTJФолклорен ансамбъл „Тунджа“ обявява конкурс за попълване състава на формацията. Обявените три вакантни места са за оркестранти – гъдулка и кавал и певица – сопрано. Документите на кандидатите (заявление за заемане на длъжността, професионална автобиография и копие от документ за завършено образование) се приемат в офиса на ФА „Тунджа” в читалище „Зора“ всеки работен ден от 09.00 до 13.00 часа или в стая 415 на Община „Тунджа” от 09.00 до 16.00 часа. Краен срок за подаване на документите - 15.06.2018г.

Продължение...

 
 

Тунджанските ученици с организиран (и безплатен) летен отдих

Понеделник, 28 Май 2018г. 15:45ч.

letenotdihНад 160 ученици от тунджанските общински училища ще почиват, спортуват, творят и ще се забавляват безплатно през ваканционните месеци в рамките на мащабна програма за организиран детски летен отдих. В началото на месец юни стартира първата анимирана интерактивна ваканционна програма за организиран летен отдих на ученици от община „Тунджа“. В базата на Посетителския туристически център в лесопарк Бакаджик ще  бъдат проведени 10 петдневни лагерни смени – по една за всяко от учебните заведения на общината.

Продължение...

 
 

Страница 2 от 301

abc-02-18