Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Училището в Роза посреща децата с цветове и усмивки

Петък, 11 Септември 2020г. 14:59ч.

dron-rozaНа забравени забавни игри ще се радват учениците в двора на основно училище „Св. Паисий Хилендарски”, село Роза. Ентусиазирани родители, ученици и учители за поредна година показаха, че  искат да помогнат, за да осигурят максимално добри условия в училищната среда. Идеята беше подкрепена и от други майки, татковци, приятели и бивши възпитаници на училището, а цветната и привлекателна детска площадка вече е факт.

Продължение...

 
 

Подготвят удължаване срока на проект "Топъл обяд"

Сряда, 02 Септември 2020г. 15:29ч.

tundja-sgrada-1Община „Тунджа“ внесе искане за удължаване срока на проект „Топъл обяд в условията на извънредна ситуация в Община „Тунджа“ до 31.10.2020г. Това ще е третото по ред анексиране на Договора между Община „Тунджа“ и Агенцията за социално подпомагане. Капацитетът на проекта е 170 места, но от началото на неговото стартиране през май 2020г. до края на август, топъл обяд и подкрепа в домашна среда са получили 198 лица от рискови общности, живеещи на територията на 16 населени места.

Продължение...

 
 

Заетост и подобрен достъп до социални и здравни услуги

Вторник, 01 Септември 2020г. 14:36ч.

soc-projeНа първи септември стартира изпълнението на Дейност 4 от проект „Социална платформа “Тунджа“– възможности за активно включване в малките населени места от селски тип“, по процедура на МИГ Тунджа „Активно приобщаване с оглед насърчаване на равните възможности, подобряване достъпа до социални и здравни услуги и по-добра пригодност за заетост“ с финансовата подкрепа на ОП РЧР2014-2020. Тя предвижда подобряване на социализиращата среда в клубовете на пенсионера, разкрити на територията на община „Тунджа“, което включва закупуване на еднотипно оборудване за изграждане на кътове за трудотерапия и сключване на трудови договори със „социални сътрудници“ на 4 часова заетост.

Продължение...

 
 

В памет на тракийските бежанци

Петък, 21 Август 2020г. 13:04ч.

inzovo-2020На площад „Тракия“ в село Генерал Инзово бяха отбелязани 15 години от издигането на паметника на тракийските бежанци и 95 години от заселването им в селото. Организатор на събитието е Тракийското дружество „Капитан Петко войвода“ в село Генерал Инзово. На него присъстваха Нели Славова, председател на Общински съвет „Тунджа“, Георги Георгиев, кмет на община „Тунджа“, Станчо Ставрев, заместник-кмет на общината, общински съветници,

Продължение...

 
 

Младежка дискусия в Община Тунджа

Петък, 14 Август 2020г. 14:23ч.

selo-mladoНа 12 август в община „Тунджа“ се проведе дискусия на тема „Младо село“, организирана по случай Международния ден на младежта, както  и  по повод печатното издание на Сдружение „Център за европейски инициативи“ „Младо село“, издадено с финансовата подкрепа на Националната програма за младежта 2016-2020, представящо шест истории на млади хора от община „Тунджа“. В дискусията взеха участие Георги Георгиев, кмет на община „Тунджа“, Станчо Ставрев, заместник-кмет на общината, директори на Дирекции в община „Тунджа“и младежи от различни населени места на нейната територия.

Продължение...

 
 

Страница 2 от 378