Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Ботево се поклони пред паметта на загиналите във войните

Вторник, 02 Октомври 2018г. 13:08ч.

sarakysСъс заупокойна молитва за загиналите във войните ботевци, отслужена от отец Жельо и с почетен караул в село Ботево отбелязаха сто години от края на Първата световна война пред възстановения паметник на загиналите във войните. На честването в местността Саръкъс край селото присъстваха Георги Георгиев, кмет на община „Тунджа“, заместник-кметовете Ели Василева, Станчо Ставрев и Георги Чалъков, както и секретарят на общината Андон Кръстев, Волен Дичев, заместник-областен управител, майор Иванов, заместник-командир на 42-ри механизиран батальон Ямбол, признателни жители от селото.

Продължение...

 
 

Детско Полицейско управление в село Роза

Понеделник, 01 Октомври 2018г. 18:58ч.

det-polic„Детско полицейско управление“ беше открито тържествено в OУ „Св. Паисий Хилендарски“ в село Роза. Учениците от V клас ще участват в различни занятия и извънкласни форми, свързани с превенция и опазване здравето и живота на децата, справяне с трудни ситуации в дома, на училище и на улицата. Занятията ще се ръководят от класния ръководител, инспектори от Детска педагогическа стая, полицейски служители и представители на партньорски организации.

Продължение...

 
 

Престижна номинация за Европейска награда

Понеделник, 01 Октомври 2018г. 18:49ч.

tundja-sgrada-1Инициативата „С Тунджа” в сърцето” е сред фаворитите за европейските годишни награди на Институт „Иновации в политиката” Австрия. Община „Тунджа“ е финалист в категория „Демокрация”, а практиката й е избрана сред повече от 600 други проекти, за които са гласували 1054 независими европейски граждани. Церемонията по връчването на европейските годишни награди „Иновации в политиката” ще се състои през месец ноември във Виена.

Продължение...

 
 

Деца, родители и педагози под Дъгата на приятелството

Вторник, 25 Септември 2018г. 15:54ч.

z-irazmusДетска градина „Изворче“ от село Кабиле организира празник в парка на Генерал Инзово, чрез който популяризира педагогически практики, споделени в рамките на международните срещи с партньорите по проект по програма Еразъм. Проявата откри Георги Георгиев, кмет на община „Тунджа“, а сред гостите бяха Станчо Ставрев, заместник-кмет на общината, Росен Русев, кмет на с. Безмер, Тошо Тодоров, кмет на с. Хаджидимитрово, директори на общински детски градини, експерти от общинска администрация, жители на общината.

Продължение...

 
 

Хаджидимитрово празнува

Вторник, 25 Септември 2018г. 15:29ч.

z-hadziDimВ Хаджидимитрово се проведе традиционният събор на селото. Организатори на събитието бяха Народно читалище „Васил Левски-1950“, Клуб на пенсионера „Райна Княгиня“ и кметството. По случай празника беше организирана програма, в която участваха местните самодейци и Фолклорен ансамбъл „Тунджа“. Гости на празника бяха кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев и заместник-кметът на общината Станчо Ставрев. Кметът на село Хаджидимитрово Тошо Тодоров приветства гостите на празника.

Продължение...

 
 

Страница 2 от 313

abc-02-18