Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Данъчната кампания в Община Тунджа набира ход

Петък, 12 Януари 2018г. 13:43ч.

danaci-tjНад 40 хиляди лева от местни данъци и такси влязоха в бюджета на Община Тунджа две седмици след началото на новата 2018 година. Това съобщи в традиционния за понеделник брифинг с регионалните медии кметът на Общината Георги Георгиев. 33 464 лева са приходите през миналата седмица – от тях близо 13 хиляди лева от данъка върху недвижимите имоти, 9300 – данък превозни средства, седем хиляди – от такса битови отпадъци.

Продължение...

 
 

Новата стратегия на МИГ Тунджа вече е одобрена

Вторник, 02 Януари 2018г. 16:47ч.

tundja-zima-sgrada2Стратегията за Водено от общностите местно развитие на Местна Инициативна група Тунджа получи одобрение от Управляващия орган на Програмата за развитие на селските райони. Одобреният размер на безвъзмездното финансиране от над 7,5 милиона лева по пет оперативни програми, нарежда МИГ Тунджа в челната тройка на Местни инициативни групи по финансов ресурс на техните стратегии.

Продължение...

 
 

Творческо ателие, посветено на Коледа

Четвъртък, 21 Декември 2017г. 15:24ч.

st.franciscoПоредното творческо ателие на учениците от четвърти клас на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” в село Веселиново и техните приятели от Дневен център за възрастни хора с увреждания „Св. Франциск” беше посветено на предстоящите празници. По време на арт-дейностите, учениците поздравиха потребителите на социалната услуга с традиционни коледни песни. Пенчо Пенев, потребител в дневния център, направи специален музикален подарък за всички гости на ателието, с изпълнение на песента „Хиляди слънца”.

Продължение...

 
 

Награди за десетте най-добри на "Априлец" Бояджик

Вторник, 19 Декември 2017г. 09:16ч.

10-AaprilciОбщина „Тунджа” награди десетте най-добри боксьори от Боксов клуб „Априлец“, носители на призови места през 2017 година. Тържествената церемония се проведе за 13-та поредна година. Празникът уважиха кметът на общината Георги Георгиев, заместник-кметовете Станчо Ставрев и Георги Чалъков, секретарят на общината Андон Кръстев. Сред гостите бяха президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински, председателят на боксов клуб „Априлец“ Данчо Хаджиев, Атанас Николов, член на управителния съвет на БФБ, директорът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, с. Бояджик Ирина Станчева и много приятели на тунджанския боксов клуб.

Продължение...

 
 

Община Тунджа с най-много одобрени проекти

Понеделник, 18 Декември 2017г. 16:35ч.

euro.2018.bgВ края на месец ноември община „Тунджа“ внесе четири проектни предложения пред НСОРБ по грантова схема „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018“. Това бяха проектите „Европейските уроци за местната общност“- измеренията на ползите от членството в ЕС за хората от община „Тунджа“ в контекста на Българското председателство“, „Хиляда кукерски хлопки за Българското председателство“, „Да нарисуваме Съединението, да преговорим Членството, да поговорим за Председателството“ и „Българските традиции в контекста на Българското председателство и Европейския съюз“.

Продължение...

 
 

Страница 2 от 285