Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Пет гимназии с Панорама на професионалното образование

Вторник, 14 Май 2019г. 18:28ч.

panorama-rozeПанорама на професионалното образование се проведе в Основно училище „Св. Паисий Хилендарски” в село Роза. Представители на четири професионални гимназии от Ямбол и Езикова гимназия „Васил Карагьозов” привлякоха вниманието на посетителите с изделия от практическото обучение, постери и рекламни материали. Свои щандове, наред с  Езиковата гимназия, подредиха Професионална гимназия по хранителни технологии и туризъм, Професионална гимназия по земеделие „Христо Ботев”,

Продължение...

 
 

Предстоящо в Бояджик, Симеоново и Тенево

Понеделник, 13 Май 2019г. 13:12ч.

boiajik-bunt143-та годишнина от Бояджишкия бунт ще бъде отбелязана на 17 май в село Бояджик пред паметника „Априлец". Началото е в 15.00 часа. На същата дата, но от 19.30, в Симеоново с „Вечер на героите“ ще се отбележи 75-та годишнина от разстрела на антифашистите - жители на селото. Традиционно богат и тази година е културният афиш за Осмия Празник на Тенево, който ще се проведе от 17 до 21 май. Началото на празниците е в петък от 20.00 часа.

Продължение...

 
 

Еврофинансиране за Център за домашни грижи в Община Тунджа

Вторник, 07 Май 2019г. 14:42ч.

soc-projeС Решение на оценителната комисия е одобрено внесеното от Община „Тунджа“ проектно предложение „Център „Домашни грижи" - интегриран модел на патронажни медико-социални услуги за възрастни хора и лица с увреждания в малките населени места от селски тип в община "Тунджа", което ще бъде финансирано по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“ – Компонент 2 по  Оперативна програма Развитие на човешките ресурси.

Продължение...

 
 

Гергьовден в тунджанските селища

Петък, 03 Май 2019г. 09:09ч.

sveti-georgiВ няколко селища на Община Тунджа предстоят празнични прояви по повод Гергьовден. На пети май от 20.00 часа в Бояджик ще се проведе празник на селото под надслов „Моето родно село“, съобщават от Общината. На шести май, Гергьовден, ще се проведат празнични концерти в селата Маломир, Могила и Ханово.

Продължение...

 
 

Програмата "Топъл обяд" доказва своя ефект

Петък, 03 Май 2019г. 09:01ч.

u4enici01200Община „Тунджа“ получи благодарствено писмо от екипа на Начално училище „Васил Левски“ – село Завой. Изказаната благодарност е признание за подкрепата на общината за учениците, обхванати в целодневна организация на учебния ден, в която обедното хранене е важен компонент. През настоящата учебна година дейностите по проект „Топъл обяд” по Програма „Топъл обяд” на Партньорска мрежа за благотворителност с водеща организация Областен съвет на Българския червен кръст Ямбол и партньор – Община „Тунджа”, се реализират в началните училища в селата Завой и Крумово.

Продължение...

 
 

Страница 2 от 339