Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Близо 6700 услуги за гражданите в Община Тунджа през първото тримесечие

Понеделник, 11 Април 2011г. 14:43ч.

През първото тримесечие на 2011г. в община Тунджа са извършени 6691 услуги на граждани, съобщиха от Дирекция „Административно, информационно обслужване и човешки ресурси” в общината. Специалистите в дирекцията и в отделните населени места са издали 1 704 документа за гражданска регистрация и гражданско състояние, от които най-значителен е броят на издадените удостоверения за наследници – 886, оригинали и дубликати на актове за раждане, брак и смърт – 176, удостоверения за постоянен и настоящ адрес - 335. От отдел „Административно-техническо обслужване и кадастър, регулация и вертикално планиране” са обслужени 661 потребители на услуги. Издадените скици за недвижим имот са 298, а издадените разрешения за строеж са 54. За периода е извършено одобряване на 28 проекта за подробен устройствен план, съгласувани и одобрени инвестиционни проекти - 40  и са изготвени 32 справки относно изменения на устройствени планове и схеми. Отделите „Общинска собственост” и „Стопанска политика” са извършили 182 услуги, от които 27 справки по актови книги и 17 услуги за извършване на обстоятелствена проверка за признаване правото на собственост.  4102 са услугите, извършени от отдел „Местни данъци и такси”. Сред издадените и обработените документи преобладават удостоверения за данъчна оценка на недвижим имот и незавършено строителство – 1191, декларации за облагане с годишен данък върху недвижими имоти за новопостроени или придобити по друг начин имоти на територията на общината - 1 356, декларации за облагане с годишен данък върху притежаван лек автомобил - 380.

 
 

Много добра събираемост на данъците отчита Община Тунджа

Вторник, 05 Април 2011г. 10:15ч.

tundja-05-04Много добра събираемост на местните данъци и такси отчете администрацията в община Тунджа за първото тримесечие на 2011 година. Според кмета Георги Георгиев това е резултат от активната работа на администрацията, но и от новото отношение и съпричастността на гражданите, които подкрепят политиката на общината. Събраните навреме приходи от местните данъци и такси дават възможност на общинската администрация по-рано да планира своята дейност при решаване проблемите на местната общност, коментира кметът на община Тунджа.


 
 

2.4 по Рихтер в ранния следобед

Сряда, 30 Март 2011г. 14:49ч.

По данни на Сеизмологичния център към Геофизичния институт на БАН днес в 14.23 чaсa българско време е регистрирано земетресение с епицентър на около 230 км югоизточно от София, на територията на страната. Това съобщи пресцентърът на МВР. Земетресението е с магнитуд около 2,4 по скалата на Рихтер и е усетено слабо в южните селища на община Тунджа, област Ямбол. Няма данни за жертви и материални щети, се посочва в съобщението.
В последните дни бяха регистрирани серия от трусове в страната. Вчера за половин час в района на Тополовград бяха регистрирани три земетресения. Първият трус бе в 20.03 ч. с магнитуд 2,6 по скалата на Рихтер. Вторият в 20.07 ч. с магнитуд 2,4 по скалата на Рихтер, а третият трус - в 20.19 ч. и е с магнитуд 2,5 по Рихтер. Земетресенията бяха усетени в селата Генерал Тошево, Овчи кладенец и Скалица.

Продължение...

 
 

Кметът Г.Георгиев: Компромиси с депото няма да правим

Сряда, 30 Март 2011г. 09:29ч.

tundja-brifing-07-03Ръководството на Община Тунджа няма да допусне незаконосъобразни действия при изграждането на регионалния център за управление на отпадъците, това посочи кметът на общината Георги Георгиев преди насроченото за 30 март Общо събрание на представителите на петте общини, участници в проекта. Компромиси със здравето и живота на гражданите, както и със закона, не бива да се случват, подчерта Георги Георгиев. Теми на обсъждане в събранието ще бъде разпределението на финансовата тежест между общините. Община Тунджа няма да прави дарение на общинска собственост, всяка община трябва да придобие възмездно част от земята, където ще се изгражда Регионалното депо.
 
 

Три леки труса в ямболско

Вторник, 29 Март 2011г. 06:47ч.

Сеизмологичният център към Геофизичния институт на БАН съобщи, че в 20.21 часа на 28 март българско време е регистрирано земетресение с епицентър на около 250 км в югоизточна посока от София, на територията на страната. Трусът е с магнитуд около 2,2 по скалата на Рихтер и е усетен на територията на тунджанските села Овчи кладенец и Генерал Тошево. В 21.04 часа е регистрирано ново земетресение с епицентър на около 250 км в югоизточна посока от столицата, на територията на страната, съобщава БТА. Земният трус е с магнитуд около 3,3 по скалата на Рихтер и е усетен на територията на областите Ямбол и Стара Загора. Трето земетресение е усетено в 22.47 часа на територията на Ямболска област. Трусът е с магнитуд около 2,1 по скалата на Рихтер. И при трите земетресения няма данни за жертви и нанесени материални щети.

 
 

Страница 284 от 296

abc-02-18