Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Обновяват пенсионерския клуб в Безмер

Сряда, 25 Януари 2012г. 16:57ч.

Правилник за организацията и дейността на пенсионерските клубове в община „Тунджа” получиха пенсионерите от клуб „Здравец” в с. Безмер. Представи им го лично зам.-кметът на община „Тунджа” Станчо Ставрев. Той връчи документа на председателката Донка Косева при гостуването си на отчетно-изборното събрание на клуба. Ставрев разясни на хората, че правилникът, който общинският съвет гласува наскоро, не предвижда нищо много по-различно от това, което до момента са практикували като организация на работа. „Вие успяхте да бъдете една много активна част от гражданското общество на общината, силно впечатлява комуникацията ви с младите хора, силно впечатление прави и участието ви в гражданските инициативи. Поздравявам ви и за диалога, който постигате помежду си и в работата с други организации.” - каза зам.-кметът Ставрев. Той предаде уверенията на кмета на „Тунджа” Георги Георгиев, че не е забравил ангажимента си за подмяна на столовете на клуба и че в най-скоро време той ще бъде изпълнен. На събранието присъства и новоизбраният кмет на село Безмер Росен Русев. Той поздрави хората от ръководството с преизбирането им и пожела успех на клуба.
 
 

105 нови работни места по Програмата за регионална заетост в Община Тунджа

Сряда, 25 Януари 2012г. 10:37ч.

Община “Тунджа” заяви потребност за осигуряване на 105 работни места за безработни хора от всички населени места в общината по Програма за регионална заетост. По програмата се създава възможност за наемане на безработни лица с ниска квалификация или без квалификация и безработни над 50-годишна възраст като предпоставка за преодоляване на социалната им изолация и за пълноценното им интегриране в общността. Реализират се общополезни дейности за подобряване на хигиенизирането и външния облик на селата, намиращи се на територията на общината. Наетите ще работят по зимно поддържане, озеленяване, поддръжка на обществени територии, предпазване от пожари, бедствия и аварии, поддръжка на детски градини и други. Всички лица, които ще бъдат назначени по програмата, ще получават минимална заплата и всички полагащи им се допълнителни плащания по Кодекса на труда. Средства за работно облекло, материали и обезпечаване на дейностите се предвиждат в общинския бюджет.
 
 

В понеделник стартира най-големият инфраструктурен проект в Община Тунджа

Неделя, 22 Януари 2012г. 12:57ч.

Първа копка на пречиствателна станция за отпадни води в с. Тенево ще бъде положена в понеделник на 23 януари от 14.00 часа в изпълнение на проект, спечелен от община „Тунджа”. Проектът е за изграждане на канализационна система с пречиствателна станция в селото. За участие в церемонията се очакват гости от Министерството на околната среда и водите, народни представители, кметове на населени места, общински съветници. 35 км канализационна мрежа и пречиствателна станция трябва да бъдат изградени в с. Тенево до 22 януари догодина, съгласно договора, който кметът на „Тунджа” Георги Георгиев подписа през 2008 г. в Министерството на околната среда и водите по оперативна програма „Околна среда”. Стойността на проекта е 24,584 млн. лв. От тях 19,66 млн. лв. се осигуряват от ЕС, а 4,9 млн. са национално финансиране.

Продължение...

 
 

Община Тунджа проведе обществено обсъждане по проектобюджета

Събота, 21 Януари 2012г. 14:20ч.

budjet-21-01-12-1Приключи общественото обсъждане на проектобюджета на община „Тунджа” за 2012 година. Обсъждането продължи близо два и половина часа в заседателната зала на общината. Бюджетът на община „Тунджа” за 2012 г. по план е 10 295 849 лв. От тях 44 % са обща държавна субсидия, а 26 % собствени приходи. Той се разпределя в проценти така:
Образование -34 %
Общи държавни служби 23 %
Капиталови разходи – 9%
БКС – 9 %
Култура и спорт – 8 %
Социално подпомагане и грижи – 6%
Икономически дейности и услуги – 4 %
Резерв – 4 %
Здравеопазване – 1 %
Отбрана и сигурност – 1 %
Разходи за лихви – 1 %

Продължение...

 
 

Задържаха 19-годишен крадец от Победа

Събота, 21 Януари 2012г. 10:05ч.

Тунджанските криминалисти задържаха извършителя на поредица кражби в село Победа. Посегателствата са извършени за времето от декември 2011 г. до януари 2012 г. При разследването е установено, че 19-годишният Н.С. от село Победа чрез взлом на балконска врата е проникнал в къща и е откраднал телевизор "Шарп", DVD и СD-уредба. Младият мъж, след демонтаж е извършил кражби и на три акумулатора за колесни трактори, паркирани на различни места в населеното място ( в стопански двор,  на улица в селото и в ремонтна работилница). Случаите се разследват в РУ “Полиция” – Тунджа.
 
 

Страница 288 от 329

abc-02-18