Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Иззеха медикаменти без търговско разрешително

Четвъртък, 05 Април 2012г. 10:02ч.

police-car-1Служители на Районно управление Полиция - Тунджа са провeли на 4 април  микрооперация в търговски обекти на територията на общината, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Ямбол. В хода на акцията при проверка в търговски обекти в селата Каравелово, Сламино и Асеново е установено наличието на лекарствени продукти, предназначени за продажба, без надлежно издадени разрешения. Лукарствените продукти „Парацетамол”, „Фервекс”, „Колдрекс”, „Ацетизал”, „Аналгин - ампули 100”, „Спазмалгон” и „Валидол” са иззети по надлежен ред. Проверявайки търговски обект в село Сламино служителите на реда са открили и иззели 9 кутии цигари „Мерилин Слимс”, без акцизен бандерол. Работата по изясняване на случаи продължава от служители на РУП - „Тунджа”.
 
 

Костите край Дражево и подозренията

Вторник, 03 Април 2012г. 13:50ч.

antrax01200Кости на близо 40 еднокопитни животни са открити до ямболското село Дражево. Месото вероятно е използвано за производството на колбаси и е реализирано в търговската мрежа. Сигналът за животинските останки е подаден в Областната дирекция по безопасност на храните след екоакция в околностите на Дражево. За решаването на проблема днес беше свикана епизоотична комисия в община Тунджа. Д-р Стоян Колев от дирекцията е категоричен, че в случая става дума за кланичен добив, което е криминално деяние, тъй като на територията на Ямболска и Сливенска област няма регламентирана кланица за клане на еднокопитни животни.

Продължение...

 
 

Заседание на Общински съвет Тунджа от 10.00

Четвъртък, 29 Март 2012г. 07:55ч.

sesia-18-11-11-123 точки са включени в предварителния дневен ред на Oсмото редовно заседание на общински съвет Тунджа, което ще се проведе в четвъртък. Кметът на общината Георги Георгиев внася за разглеждане актуализация на Общинската програма за управление на отпадъците на територията на общината и свързаната с нея Наредба. На вниманието на общинските съветници ще бъдат представени Общинска програма за закрила на детето в община „Тунджа” за 2012 г. и Отчет за дейността на МКБППМН при общината през 2011 г.

Продължение...

 
 

Д-р Георгиев предлага решение на дългогодишен проблем

Сряда, 28 Март 2012г. 13:53ч.

g-georgiev-veterinarРазкриване на кабинет за онкоболни в ДКЦ 1, в който специалист от Бургас веднъж седмично да приема пациенти от Ямбол и региона, предлага в писмо до Министъра на здравеопазването общинският съветник в Община Тунджа д-р Георги Георгиев. Повече от три години в Ямболска област няма специалист-онколог и стотици хора от региона са принудени поне веднъж месечно да пътуват за преглед до онкоклиниката в Бургас. Това, освен със загуба на време, е свързано и с финансови разходи, непосилни за повечето болни, които получават ниски пенсии по болест, се посочва в предложението.

Продължение...

 
 

Кметът Георгиев ще се включи в поредното събиране за депото

Понеделник, 26 Март 2012г. 16:42ч.

g-georgiev-11-04Кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев ще вземе участие в работата на Общото събрание на Регионално сдружение „Регионален център за управление на отпадъците – Ямбол”. Събранието ще се проведе на 27 март от 11.00 ч. в община Ямбол, информираха от община Тунджа. Съгласно предложеният дневен ред ще бъде взето решение и трябва да бъде подписан протокол за определяне на финансовите ангажименти между петте общини, участнички в сдружението – разписване на правила за осигуряване на собственото участие  и мостовото финансиране, осигуряване на собственото участие за рекултивацията на съществуващите депа на общините Ямбол, Сливен, Нова Загора и Стралджа.
 
 

Страница 291 от 344

abc-02-18