Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Селскостопанска постройка изгоря в Овчи кладенец

Сряда, 10 Октомври 2012г. 13:57ч.

pojar-kushtaНебрежност при боравене с открит огън причини сериозен пожар в село Овчи кладенец. Около 11.25 часа е получен сигнал за пожар в селскостопанска постройка в с. Овчи Кладенец, съобщават от полицията. Огънят е унищожил 700 квадратни метра покривна конструкция, 700 бали сено и 600 бали люцерна. Още един пожар е възникнал във вторник следобед. Около 16.50 часа в следствие на късо електросъединение е възникнал пожар в къща в село Дражево. Огънят е нанесъл щети на бяла и черна техника (телевизор, климатик, музикална уредба).
 
 

Признание за самодейците от Ботево

Сряда, 10 Октомври 2012г. 11:04ч.

01botevo-kitenКметът на община „Тунджа” Георги Георгиев получи благодарствено писмо от президента на Европейската Асоциация на Фолклорните фестивали и Музикални празници „Евро Фолк” Калоян Николов. В писмото се посочва, че групата за автентичен фолклор „Златна есен” към едноименния клуб на пенсионера от тунджанското село Ботево се е представила достойно на Черноморски събор „Евро Фолк 2012”. По този повод ръководителката на колектива Стоилка Николова се награждава с Грамота за съществен принос при съхранение и развитие на българските традиционни народни изкуства. ”Нейният труд, талант и почит към традициите заслужават признание”, отбелязва президента на Асоциация „Евро фолк”.
 
 

Четирима художници в благотворителен младежки проект

Вторник, 09 Октомври 2012г. 17:08ч.

4-hudojnitciНовият проект “Образованието е шанс за всеки”, който ще се реализира от Общински младежки съвет „Тунджа” беше представен на пресконференция в залата на община Тунджа. В срещата участваха Люба Митева, началник-отдел „Култура и хуманитарни дейности” и художниците Коста Стоянов, Цветан Казанджиев, Атанас Караманов и Кольо Костов. Основните акценти по проекта представи председателят на Общински младежки съвет Тунджа Йордан Колев, който е и ръководител на проекта. Целта на проекта е да бъдат изработени художествени произведения от професионалисти – художници и приложници,

Продължение...

 
 

Започват ремонти на общински имоти в осем села

Вторник, 09 Октомври 2012г. 09:30ч.

sgrada-liato-3Пет договора за ремонти на общински имоти подписа кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев. ЕТ „Красимир Трънков” ще извърши ремонт на сградата на здравната служба в Генерал Инзово. „Инком ПВ” ООД пое ангажимент за ремонт на канализацията по ул. „Възраждане” в село Козарево, почистване на отводнително съоръжение, дере и канавки по улици в населени места на територията на общината, почистване на отводнително съоръжение в Кабиле, почистване на дере в Скалица, почистване на канавки по улиците „Добруджа”, „Ал. Стамболийски” и „Стефан Караджа” в Роза. Същата фирма ще извърши и ремонт на първия етаж на ЦДГ в Бояджик, за да се приведе към изискванията за стартиране от началото на 2013 година на втора група деца. „Мириан” ЕООД ще ремонтира сградата на ЦДГ в Победа и хидроизолацията на покрива на Обединено детско заведение в село Веселиново. Всички тези дейности няма да попречат на нормалната работа на детските заведения.
 
 

Бояджик отбелязва 109 години от рождението на Джон Атанасов

Четвъртък, 04 Октомври 2012г. 08:46ч.

djonat-300В село Бояджик тържествено ще бъде отбелязана 109-та годишнина от рождението на „бащата на компютъра” Джон Атанасов, чиито родови корени са от тунджанското село. В четвъртък от 14.00 часа в местното училище започва състезание по информационни технологии и мултимедийни презентации в народно читалище „Джон Атанасов”. В 15.00 часа ще бъдат поднесени цветя пред паметния знак на мястото, където е била къщата на бащата на Джон Атанасов – Иван Атанасов. От 16.00 часа пред паметника на Джон Атанасов в центъра на селото ще бъдат връчени наградите на участниците в състезанието и ще бъдат положени цветя.

Продължение...

 
 

Страница 291 от 371