Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Тунджански младежки десант в столицата

Петък, 04 Май 2012г. 16:17ч.

8-300Младежка делегация, водена от председателя на Общински съвет „Тунджа” Кирчо Карагьозов, посети столицата, където осъществи опознавателни срещи в сградата на Народното събрание, Информационното бюро на Европейската комисия и Информационния офис на депутата от Европейския парламент Кристиан Вигенин. Младите хора от общината се запознаха с дейността на институциите, като в Народното събрание присъстваха и на заседание на парламента. Атанас Мерджанов, депутат от Коалиция за България, посрещна представителната делегация и запозна младите хора с дейността на парламента и работата на постоянните комисии.

Продължение...

 
 

В Община Тунджа разработиха Програма за развитие на туризма

Четвъртък, 03 Май 2012г. 16:57ч.

turizmКонсултативният съвет по туризъм в Община Тунджа проведе заседание под председателството на кмета на общината Георги Георгиев. Обсъден бе проектът на Програма за развитие на туризма в общината за периода 2012 – 2013 година.  Стратегическата цел на Програмата е свързана с изграждане, развитие и подобряване на инфраструктурата, обслужваща туризма на територията на община „Тунджа” – културен, екотуризъм, селски, ловен, риболовен и воден туризъм и други форми на алтернативен туризъм. Тя ще се реализира чрез изграждане, ремонт и текуща поддръжка на пътища, свързващи туристическите обекти и забележителности,

Продължение...

 
 

Сергей Станишев гостува в Община Тунджа

Сряда, 02 Май 2012г. 18:51ч.

gg-ssПредседателят на Националния съвет на БСП и председател на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев посети административната сграда на община „Тунджа”. Той се срещна с ръководството на общината и отправи личните си поздрави по повод Деня на общината – 22 април и нейната 25-годишнина. Сергей Станишев изрази съжаление, че неотложни ангажименти са попречели да присъства на празничните прояви, но е следил отблизо дейността на община „Тунджа” и е впечатлен от постигнатите успехи, особено в областта на усвояване средства по европейски проекти.

Продължение...

 
 

Над 40% събираемост на местните данъци и такси отчита Община Тунджа

Сряда, 02 Май 2012г. 17:19ч.

TJ ADMINC-R 0010041% събираемост на местните данъци и такси за първите четири месеца на годината отчита Община Тунджа. До края на април в общинската хазна са влезли мад 580 хиляди лева при годишен план от 1 милион 405 хиляди. през последната сдмица на април са постъпили 67 хиляди лева, най-големи са приходите от такса битови отпадъци - 35 хиляди и от данъка върху недвижимите имоти - близо 17 хиляди лева, 10500 лева са от данък върху превозните средства, 6100 лева са приходите от придобиване на имущество.
 
 

Забрана за къпане във водоемите в Община Тунджа

Неделя, 29 Април 2012г. 11:05ч.

lodkimalka011100Забрана на къпането във всички водни площи на територията на община „Тунджа” поради това, че не отговарят на изискванията за осъществяване на водни спортове разпореди със своя заповед кметът на Община Тунджа Георги Георгиев. Съгласно заповедта на видни места по дигите на микроязовирите и реките, каналите и водоемите трябва да бъдат поставени табели с надпис „Къпането забранено”.  По места кметовете, кметските наместници са задължени да организират наблюдение върху неохраняемите обекти. Спазване изискванията на Наредбата за водоспасителната дейност и обезопасяването на водните площи от всички общински и държавни учреждения,

Продължение...

 
 

Страница 291 от 350