Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Започват Тунджанските литературни дни

Понеделник, 16 Април 2012г. 15:13ч.

tundja-sgrada-1Във вторник в рамките на програмата по честванията на Деня на Община Тунджа започват традиционните Тунджански литературни дни. През тази година дните са посветени на три значими годишнини - 85-тата годишнина от рождението на д-р Илия Бахаров, 80 години от рождението на проф. д-р Стоян Илиев и 70 години от рождението на Димитър Арабаджиев. Началото е от 17.00 часа на 17 април с творческия портрет на литературния критик Стоян Илиев. Творческата вечер ще се проведе в салона на читалище "Просвета" в село Маломир. От 19.30 същата вечер в село Роза гостува трупата на Ямболския драматичен театър. В залата на читалище "Светлина" ще бъде представен спектакълът "Чичовци".
 
 

"Красота и сръчност" в Кабиле

Петък, 13 Април 2012г. 20:04ч.

04tj-kabileВ празнично украсения двор на Общинския център за изкуство и извънучилищна дейност в село Кабиле се проведе третата проява в рамките на Общинската детска асамблея „Тунджа” – творчество и красота” – традиционният конкурс за млади творци „Красота и сръчност”. Основната цел на конкурса е да се популяризират, поощряват и утвърждават интересите на подрастващите към литературата, творчеството  и изобразителното изкуство. Тази година ОЦИИД и Община „Тунджа” решиха да поощрят труда на децата през учебната година и да наградят най-доброто от клубовете по приложни изкуства по училищата.

Продължение...

 
 

Воден поход за децата от асамблеята

Четвъртък, 12 Април 2012г. 21:55ч.

tundjavodenВтората вълнуваща проява в рамките на Общинската детска асамблея „Тунджа - творчество и красота” събра край река Тунджа в околностите на село Коневец, ученици и младежи от селата Ботево, Бояджик, Веселиново и Тенево на пленер и за дългоочаквания воден поход по река Тунджа, съобщиха от общинската администрация. Организатори бяха Общинският център за изкуство и извънучилищна дейност „Тунджа” - Кабиле, Сдружението на директорите на учебните заведения на територията на общината и Клубът по воден спорт - гр. Ямбол.

Продължение...

 
 

Асамблеята стартира с екосъстезание

Сряда, 11 Април 2012г. 18:51ч.

ekotundvaНеизменна част от празниците по повод  22 април - Деня на Община „Тунджа”, е Общинската детска асамблея „Тунджа” - творчество и красота”. Първата от проявите, включени в Детската асамблея, бе шестото издание на Общинското състезание по екология. По традиция то се организира от Сдружението на директорите на учебните заведения от община „Тунджа” и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, с. Дражево, което бе негов домакин. С децата на община „Тунджа”, не толкова като гости, колкото като приятели, бяха Станчо Ставрев, заместник-кмет на общината,

Продължение...

 
 

Обявиха поредната процедура по проект Канализация Тенево

Сряда, 11 Април 2012г. 13:24ч.

tundja-sgrada-1Със Заповед на кмета на община „Тунджа” Георги Георгиев е открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Изграждане и въвеждане в експлоатация на обект "Канализационна мрежа" към строеж "Канализационна система с ПСОВ, с. Тенево, община Тунджа" чрез провеждане на открита процедура по ЗОП. Обявлението за откритата поръчка е публикувано в Регистъра за обществените поръчки към Агенцията по обществени поръчки и е изпратено до Европейския съюз за публикуване на притурката към „Официален вестник на Европейския съюз”.

Продължение...

 
 

Страница 292 от 347