Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Зелена светлина за "Тонзос, магията на Тунджа"

Понеделник, 23 Юли 2012г. 15:10ч.

tundja-sgrada-1Главна дирекция „Програмиране на регионалното развитие” в Министерството на регионалното развитие и благоустройство одобри проектното предложение „Тонзос – Магията на Тунджа” – маркетинг на туристическа дестинация „Тунджа – Ямбол – Стралджа – Болярово”, това съобщиха от община Тунджа, водещият партньор по проекта. Проектното предложение е подадено по схема „Подкрепа за развитие на регионален туристически продукт и маркетинг на дестинациите”. Общата стойност на одобрените допустими разходи по проекта е 377 628 лева, от която стойността на безвъзмездната финансова помощ от

Продължение...

 
 

Пишат Концепция за развитие на индустриалните зони

Понеделник, 23 Юли 2012г. 12:49ч.

tundja-05-04Концепция за развитието и промотирането на Индустриалните зони край селата Кабиле и Хаджидимитрово подготвя администрацията в община Тунджа, съобщи кметът на общината Георги Георгиев. Основната цел е, след откриването на новите участъци от автомагистрала Тракия, които преминават през територията на общината, да се представят на потенциални инвеститори благоприятните възможности за развитие на бизнеса в индустриалните зони. Терените имат необходимата инфраструктура и изградени комуникации и биха могли да предизвикат интереса на икономически субекти, решени да инвестират в региона.

Продължение...

 
 

Гостуват "Съвременни ритми" от Украйна

Сряда, 18 Юли 2012г. 08:50ч.

tundja-sgrada-1Хореографският ансамбъл „Съвременни ритми” от украинското село Калчево от Болградски район на Одеска област гостува от четвъртък до неделя в община Тунджа. Посещението е в съответствие със сключеното Споразумение за приятелство и сътрудничество за културен обмен чрез представяне на музикално и танцово изкуство. В програмата се предвижда да бъдат изнесени седем концерта в селата Веселиново, Калчево, Генерал Инзово, Победа, Безмер, Козарево и Роза, както и срещи с обществеността на населените места. Ще бъдат посетени и архитектурни и исторически забележителности на община „Тунджа”. Младите танцьори от Украйна ще бъдат приети от кмета на общината Георги Георгиев на 20 юли.
 
 

Група от Бояджик на родова среща във Ветрино

Вторник, 17 Юли 2012г. 12:45ч.

011vetrinoПо покана на община Ветрино и читалище „Просвета -1905”, село Ветрино, област Варна, самодейци и родственици от село Бояджик, община „Тунджа”, присъстваха на тържественото честване на 60 години от създаването на танцов състав Ветрино и традиционната родова среща. Посещението беше организирано от кметството и народно читалище „Джон Атанасов-1928” с. Бояджик, с финансовата подкрепа на Община „Тунджа”. Поздравителен адрес и подаръци поднесе Нели Илчева, секретар на НЧ „Джон Атанасов-1928”, с. Бояджик.

Продължение...

 
 

Проверяват работата на озеленителите в Община Тунджа

Вторник, 17 Юли 2012г. 10:29ч.

gen-inzovo-2В община „Тунджа” предстоят проверки на работата, осъществявана от лицата, назначени на длъжност „озеленител” по проект „Нов избор – развитие и реализация”. Проектът се реализира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, Схема „Развитие” и се съфинансира от Европейския социален фонд. По този проект са назначени 58 лица в 35 населени места на общината. Преките задължения на „озеленителите” са свързани с поддържане състоянието на зелените площи, растения и дървета, текущи операции по косене, плевене, торене и поливане, придаване естетически вид на тревните площи и бордюри.

Продължение...

 
 

Страница 292 от 360