Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Престижно европейско отличие за Кмета на Община Тунджа

Вторник, 02 Октомври 2012г. 08:16ч.

g-georgiev-11-04Община „Тунджа” и лично кметът на общината Георги Георгиев получават награда за усилията, които са положени за интеграция на ромите в неравностойно положение. Това гласи писмо, изпратено от Европейската комисия и Фондация „Отворено общество”, Будапеща. Те поздравяват кмета Георгиев за това постижение и отправят покана за лично участие в конференцията и церемонията по награждаване, които ще се състоят на 11 и 12 октомври 2012 година в Будапеща. Събитието се провежда под патронажа на Ласло Андор, европейски комисар по заетостта, социалната дейност и интеграцията.

Продължение...

 
 

Пенсионерски празник в Тенево

Автор: Нели Ройдева Понеделник, 01 Октомври 2012г. 19:25ч.

tenevo-30-09-1Денят на възрастните хора - 1 октомври и тази година бе отпразнуван от пенсионерски клуб „Хан Тервел" - Тенево.
Тържеството по традиция и право откри председателят на клуба Мария Николчовска. Тя приветства всички, като отбеляза и факта, че всички те са дали своя дан за това в България да се живее по-добре и да имат едни спокойни и достойни старини. Сподели, че всички пенсионери са посланици на миналото и мост към бъдещето.
Г-жа Николчовска благодари за грижите към възрастните хора от село Тенево на община „Тунджа" и кметство Тенево и обяви подаръка от името на кмета на селото по повод днешния празник.

Продължение...

 
 

15 години от учредяването на РАО "Тракия"

Понеделник, 01 Октомври 2012г. 16:08ч.

01raoКметът на община „Тунджа” Георги Георгиев взе участие в конференция на тема “Регионалното развитие – настояще и бъдеще”, посветена на честването на 15 години от учредяването на РАО “Тракия”. Кметът Георги Георгиев е заместник-председател на Управителния съвет на Регионалната асоциация. Конференцията се проведе на 28 и 29 септември 2012 г. в Слънчев бряг. Участие взеха над 60 представители на местните власти, членуващи в сдружението, изпълнителният директор на Асоциацията на общини от Източна и Западна Тракия “Тракиякент”, Турция,

Продължение...

 
 

Честит празник на Кмета на Община Тунджа!

Понеделник, 01 Октомври 2012г. 13:35ч.

g-georgiev-2Кметът на Община Тунджа Георги Георгиев отбелязва рожден ден на първи октомври. Екипът на "Студио Ямбол" и информационния сайт zonayambol.com отправя най-добри пожелания за крепко здраве, щастливи мигове и много успехи в работата, в продължение на постигнатото.
 
 

Спипаха бракониери с 200 кг риба край Скалица

Събота, 29 Септември 2012г. 13:07ч.

yazovir2Бракониери от новозагорско бяха задържани заради незаконен улов на риба от водоем край село Скалица, съобщи Областната дирекция на МВР. Рано сутринта на 28 септември, около 04.50 часа, в Районно управление ”Полиция”- Тунджа е получено съобщение, че на язовир „Боруна” край село Скалица е извършена кражба на риба. На място е установено, че във водата е хвърлена мрежа, а на брега има около 200 килограма уловена риба. От проведените оперативно-издирвателни действия са установени извършителите. Това са четирима жители на новозагорското село Пет могили на възраст от 35 до 53 години, а заедно с тях и 15-годишно момче. Работата по случая продължава. В РУ ”Полиция”-Тунджа е образувано досъдебно производство.
 
 

Страница 293 от 371