Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Петъчният празничен афиш в Община Тунджа

Петък, 20 Април 2012г. 07:46ч.

tundja-gerbТрадиционният общински празник "За хляба наш..." е един от основните акценти в днешната програма на честванията на Деня на община Тунджа. Празникът започва в 10.00 часа и, както винаги, ще се проведе в село Симеоново. В четири следобед в залата на Куклен театър "Георги Митев" е церемонията по връчване на общински стипендии на ученици и студенти с високи постижения в образованието, културата и спорта от общината. Петък е последният ден от Тунджанските литературни дни. В 17.00 часа е началото на литературната среща "Страници за община Тунджа" в конферентната зала на общината.

Продължение...

 
 

Почетен плакет за Желязко Узунов

Четвъртък, 19 Април 2012г. 18:50ч.

1-juzunofС Плакет „25 години Община „Тунджа” беше награден почетният гражданин на общината Желязко Узунов от село Кукорево. Наградата връчи кметът Георги Георгиев в присъствието на заместник-кмета Станчо Ставрев. Кметът на общината подчерта, че връчва тази награда с огромно уважение, защото, освен народен лечител,  Желязко Узунов е един изключително добър и благороден човек и най-големият дарител на община „Тунджа”. „Уверявам Ви, че това, което вие правите, директно е зарадвало стотици хора на нашата община. Вашата неспирна дарителска дейност достига и до всички 44 села на общината”, допълни кметът Георгиев. Развълнуван, Желязко Узунов благодари за присъдената награда и за жеста, че тя се връчва специално в дома му. Той сподели, че за него това е голяма чест, а да дарява и помага на хората – естествена потребност и това го прави щастлив. За него тези награди на община „Тунджа” са много скъпи и затова е отредил специален кът за тях, за да го зареждат с добротата и щедростта, която те излъчват.
 
 

Празничният афиш в Община Тунджа

Четвъртък, 19 Април 2012г. 07:44ч.

tundja-gerbТунджанските литературни дни продължават в четвъртък от 15.30 с творческа среща с писателя Михо Михов в читалище "Просвета" в село Маломир, където ще бъде представена и книгата му за Индже войвода. По същото време в читалището в село Овчи кладенец ще бъде представен творчески портрет на поета Димитър Арабаджиев. Велика Видева и Звезделин Минков ще имат две представления на авторския си спектакъл "Семейни недоразумения" - във Веселиново от 18.30 и два часа по-късно на читалищната сцена в Скалица. Съвместен концерт на самодейни колективи от селата Тенево и Кукорево и гостуващ състав от Република Турция започва в 19.30 в село Кукорево. По същото време в Кабиле е съвместният концерт на самодейци от Кабиле и смесената хорова формация „Пятница 13”. Почитателите на футбола могат да проследят двубоите от традиционния турнир за "Купата на петте кмета". Мачовете започват в 13.00 на спортната база в село Роза.
 
 

Конкурс за млади творци обяви Община Тунджа

Четвъртък, 19 Април 2012г. 06:34ч.

tundja-sgrada-1Втори общински конкурс за рисунка, стихотворение и есе на тема: „Българин да се наричам” обявиха Община „Тунджа”, Кметството в село Бояджик и Народно читалище „Джон Атанасов” в селото. Конкурсът е посветен на 136 години от Бояджишкия бунт. Съгласно регламента на конкурса, рисунките трябва да са с размер А4. Младите художници могат да пресъздадат своите рисунки като използват моливи, пастели, флумастери, водни или маслени бои. В раздела „Стихотворение и есе” няма ограничения във формата на творбите.

Продължение...

 
 

Днес е бизнес-форумът на Община Тунджа

Сряда, 18 Април 2012г. 07:29ч.

tundja-sgrada-1В 10.30 в конферентната зала на хотелски комплекс "Ямболен" на Бакаджиците започва традиционният бизнес-форум, който е неизменна част от проявите, посветени на Деня на община Тунджа. „Европа и България 2020 – предизвикателства пред развитието на община „Тунджа” в периода 2014 – 2020 година” е темата на форума тази година. В дискусиите ще се включат икономисти, представители на общините от региона, много предприемачи, работещи на територията на общината. Основни лектори са доц. Нено Димов и заместник-кметовете Мариета Сивкова и Станчо Ставрев. В днешния ден от празниците на Община Тунджа са включени още творчески портрет на писателя Илия Бахаров (от 15.30 в читалището в село Ботево) и творческа среща с писателя Радко Стоянов (от 15.30 в читалището в Окоп). Довечера от 19.30 трупата на Драматичен театър "Невена Коканова" Ямбол ще представи своя хитов спектакъл "Чичовци" в салона на читалище "Никола Вапцаров" в Генерал Инзово.
 
 

Страница 293 от 350