Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Резултатите от търговете в Община Тунджа

Петък, 06 Април 2012г. 16:39ч.

tundja-sgrada-1Община „Тунджа” продаде незастроено дворно място в с. Могила срещу предложената цена от 3 885 лв. на проведеният днес публичен търг. Под наем за срок от 10 години беше отдадена общинска сграда за складова дейност в с. Чарган. Месечният наем е 25.20 лв. Язовир в землището на с. Генерал Инзово беше отдаден срещу годишен наем от 725 лв. за развитие на рибовъдна дейност. В землищата на селата Гълъбинци, Голям манастир и Овчи кладенец бяха отдадени под наем общински земеделски земи за срок от 10 стопански години. Това са основно изоставени ниви и една нива от V категория. Общата годишна наемна цена за отдадените земеделски цени възлиза на 7 201.34 лв.
 
 

Отвориха оферта по иновативния проект на Община Тунджа

Петък, 06 Април 2012г. 14:18ч.

tj-inovatКомисия, назначена със заповед на кмета на община „Тунджа” Георги Георгиев, отвори и разгледа постъпилите оферти за възлагане на обществена поръчка - открита процедура по ЗОП с предмет: „Подготовка и организиране на иновативно културно събитие – Празници „Тунджа – традиции и иновации”. Комисията е в състав:  председател – Станчо Ставрев – заместник-кмет на община „Тунджа” и членове: Ангелина Танева – началник отдел „Обществени поръчки”, Елена Иванова – юрист, Илиана Янкова – главен специалист отдел „Обществени поръчки”,

Продължение...

 
 

Иззеха медикаменти без търговско разрешително

Четвъртък, 05 Април 2012г. 10:02ч.

police-car-1Служители на Районно управление Полиция - Тунджа са провeли на 4 април  микрооперация в търговски обекти на територията на общината, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Ямбол. В хода на акцията при проверка в търговски обекти в селата Каравелово, Сламино и Асеново е установено наличието на лекарствени продукти, предназначени за продажба, без надлежно издадени разрешения. Лукарствените продукти „Парацетамол”, „Фервекс”, „Колдрекс”, „Ацетизал”, „Аналгин - ампули 100”, „Спазмалгон” и „Валидол” са иззети по надлежен ред. Проверявайки търговски обект в село Сламино служителите на реда са открили и иззели 9 кутии цигари „Мерилин Слимс”, без акцизен бандерол. Работата по изясняване на случаи продължава от служители на РУП - „Тунджа”.
 
 

Костите край Дражево и подозренията

Вторник, 03 Април 2012г. 13:50ч.

antrax01200Кости на близо 40 еднокопитни животни са открити до ямболското село Дражево. Месото вероятно е използвано за производството на колбаси и е реализирано в търговската мрежа. Сигналът за животинските останки е подаден в Областната дирекция по безопасност на храните след екоакция в околностите на Дражево. За решаването на проблема днес беше свикана епизоотична комисия в община Тунджа. Д-р Стоян Колев от дирекцията е категоричен, че в случая става дума за кланичен добив, което е криминално деяние, тъй като на територията на Ямболска и Сливенска област няма регламентирана кланица за клане на еднокопитни животни.

Продължение...

 
 

Заседание на Общински съвет Тунджа от 10.00

Четвъртък, 29 Март 2012г. 07:55ч.

sesia-18-11-11-123 точки са включени в предварителния дневен ред на Oсмото редовно заседание на общински съвет Тунджа, което ще се проведе в четвъртък. Кметът на общината Георги Георгиев внася за разглеждане актуализация на Общинската програма за управление на отпадъците на територията на общината и свързаната с нея Наредба. На вниманието на общинските съветници ще бъдат представени Общинска програма за закрила на детето в община „Тунджа” за 2012 г. и Отчет за дейността на МКБППМН при общината през 2011 г.

Продължение...

 
 

Страница 294 от 347