Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Заслужено национално признание за Община Тунджа

Понеделник, 09 Юли 2012г. 16:55ч.

gramotaОбщина „Тунджа” и Общински младежки съвет „Тунджа” получиха заслужено национално признание за организирането и провеждането на младежките благотворителни балове за набиране на фонд за стипендии на ученици и студенти от община „Тунджа” с високи постижения в образованието, спорта и културата, но с нисък социален статус. На 5 юли 2012 година на церемония в гранд хотел „София” за седми пореден път Фондация „Работилница за граждански инициативи” връчи своите награди „Заедно”. Наградата за най-добра кампания на неправителствена организация в годишния конкурс „Заедно 2012” беше присъдена на Общински младежки съвет „Тунджа”.

Продължение...

 
 

"Дъга на толерантността" в тунджанските детски градини

Понеделник, 09 Юли 2012г. 16:39ч.

CEDEGE00100Община „Тунджа” депозира в Дирекция „Структурни фондове и международни образователни програми на Министерството на образованието, младежта и науката проектно предложение „Дъга на толерантността” – образователна интеграция на децата от етническите малцинства в детските градини на община „Тунджа”. Проектът е разработен в рамките на Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

Продължение...

 
 

Лятна академия за децата на Тенево

Петък, 06 Юли 2012г. 14:31ч.

tenevo-chitalishte-1Лятна академия 2012 започна за децата на село Тенево. Това е трдадиционен жест на местното читалище „Просвета -1910” към най-малките в селото. Водени от своето желание за игра и изява децата от рано огласиха площадката пред читалището, в очакване на  предизвикателствата, които читалището им беше подготвило за първия ден. Няколко думи за откриването отправи мениджърът на читалището Нели Ройдева. Проведе се и бърза блиц-анкета за това, какво децата желаят да правят през лятото и веднага стартира първото занятие под мотото „Волни като птички”.

Продължение...

 
 

Мебели КАН с договор по европрограма

Петък, 06 Юли 2012г. 10:08ч.

01kanmebeliМебели "КАН” и още 120 фирми от цялата страна, участвали в процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Технологична модернизация в малки и средни предприятия" по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007 – 2013 подписаха договорите си в зала „Европа“ на парк-хотел „Москва“ в столицата. Премиерът Бойко Борисов лично раздаде договорите на част от фирмите, които получават пари по програма "Конкурентоспособност". Основната цел на процедура е да допринесе за повишаване на конкурентоспособността на българските малки и средни предприятия от различни сектори,

Продължение...

 
 

Бокс в свободното време за децата в Бояджик

Вторник, 03 Юли 2012г. 19:15ч.

1-boksВече пет месеца продължава реализацията на проектa на Спортен клуб „Априлец”, с. Бояджик, община „Тунджа” по Програма „Спорт за децата в свободното време”. Проектът се финансира от Министерството на физическото възпитание и спорта по направление „Начално обучение по вид спорт”. Програмата „Спорт за деца в свободното време” цели създаване на условия и възможности за участие на деца в безплатни спортни занимания в свободното им време, с оглед подобряване на тяхното здраве и физическа дееспособност. В изпълнение на сключения с МФВС договор от месец февруари 2012 година в спортната база на Клуба в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в с. Бояджик,

Продължение...

 
 

Страница 294 от 360