Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Воден поход за децата от асамблеята

Четвъртък, 12 Април 2012г. 21:55ч.

tundjavodenВтората вълнуваща проява в рамките на Общинската детска асамблея „Тунджа - творчество и красота” събра край река Тунджа в околностите на село Коневец, ученици и младежи от селата Ботево, Бояджик, Веселиново и Тенево на пленер и за дългоочаквания воден поход по река Тунджа, съобщиха от общинската администрация. Организатори бяха Общинският център за изкуство и извънучилищна дейност „Тунджа” - Кабиле, Сдружението на директорите на учебните заведения на територията на общината и Клубът по воден спорт - гр. Ямбол.

Продължение...

 
 

Асамблеята стартира с екосъстезание

Сряда, 11 Април 2012г. 18:51ч.

ekotundvaНеизменна част от празниците по повод  22 април - Деня на Община „Тунджа”, е Общинската детска асамблея „Тунджа” - творчество и красота”. Първата от проявите, включени в Детската асамблея, бе шестото издание на Общинското състезание по екология. По традиция то се организира от Сдружението на директорите на учебните заведения от община „Тунджа” и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, с. Дражево, което бе негов домакин. С децата на община „Тунджа”, не толкова като гости, колкото като приятели, бяха Станчо Ставрев, заместник-кмет на общината,

Продължение...

 
 

Обявиха поредната процедура по проект Канализация Тенево

Сряда, 11 Април 2012г. 13:24ч.

tundja-sgrada-1Със Заповед на кмета на община „Тунджа” Георги Георгиев е открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Изграждане и въвеждане в експлоатация на обект "Канализационна мрежа" към строеж "Канализационна система с ПСОВ, с. Тенево, община Тунджа" чрез провеждане на открита процедура по ЗОП. Обявлението за откритата поръчка е публикувано в Регистъра за обществените поръчки към Агенцията по обществени поръчки и е изпратено до Европейския съюз за публикуване на притурката към „Официален вестник на Европейския съюз”.

Продължение...

 
 

Стартират празниците на Община Тунджа

Вторник, 10 Април 2012г. 06:33ч.

tundja-sgrada-1С общинския детски празник "Водим бъдещето за ръка", както всяка година, ще започнат проявите, посветени на Деня на Община Тунджа - 22 април. Празникът, в който ще участват възпитаниците на детските градини на територията на общината, започва в 10.00 часа във вторник на площад "Освобождение". По-късно за малчуганите е предвидено представлението "Цар Лъв"  на Държавен Куклен театър "Георги Митев", а от 11.00 часа във фоайето на втория етаж на Община Тунджа ще бъде официалното откриване на изложбата „Предучилищното образование в населените места на община „Тунджа” – архивен обектив" – съвместна проява на Държавен архив – Ямбол, община „Тунджа” и Сдружението на директорите на учебно –възпитателните заведения.
 
 

Община Тунджа вече събра една трета от местните данъци

Понеделник, 09 Април 2012г. 11:35ч.

TJ ADMINC-R 00100Близо 30% от заложените в годишния план приходи от местни данъци и такси в Община Тунджа вече са събрани, стана ясно от редовния брифинг на кмета на община Тунджа Георги Георгиев. Над 400 000 лв. са постъпили в общинския бюджет до пети април, при заложени в годишната програма 1 200 000. Сумата е с около 2% повече от събраните приходи от местни налози през първото тримесечие на миналата година. Само през последната седмица постъпленията от местни данъци и такси са над 35 000 лв., основната част от тях от данъка върху придобиване на имущество и такса битови отпадъци.
 
 

Страница 295 от 350