Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Над 200 хиляди лв. данъчни постъпления в Тунджа

Понеделник, 28 Февруари 2011г. 16:48ч.

Община Тунджа уведомява собствениците на моторни превозни средства и на недвижими имоти, че от първи март стартира кампанията за събиране на местните данъци. Данъците се плащат както в Центъра за административни услуги в сградата на общината в гр. Ямбол, така и в кметствата по населени места. Платилите до 30 април тази година ползват отстъпка от 5 %. От 1 март стартира и събирането на такса битови отпадъци. Близо 24 000 лева са постъпилите през последната седмица средства от местни данъци и такси в административния център на общината, над 200 хиляди са постъпленията за първите два месеца на годината, повечето от тях от данъци за придобиване на имущество.

 
 

Резултати от търговете в Община Тунджа

Петък, 25 Февруари 2011г. 15:43ч.

На провелите се публични търгове в община Тунджа срещу сумата от 52 100 лв. беше продаден общински терен с начин на трайно ползване - други територии нестопански, с площ от 46,953 дка в местността ”Балталък” в землището на с. Ботево. Продадена беше и земеделска земя с начин на трайно ползване - друга изоставена нива, с площ от 3,741 дка, десета категория, в местността ”Азмака” в землището на с. Бояджик за 1 465 лв. Под наем за срок от 5 години бяха отдадени три язовира. При начална тръжна цена 570 лв., предлаганият язовир в землището на с. Генерал Тошево с площ 23,4 дка, беше отдаден при достигната тръжна цена 2 040 лева без ДДС. От 1 200 лв. начална тръжна цена до 5 200 лв. достигна годишната наемна цена за язовир в с. Челник с площ 50,2 дка. Язовирът в землището на с. Гълъбинци бе отдаден за 1000 лв. годишен наем, а този в с. Симеоново, с площ 38,8 дка – за 670 лв. За другите предложени язовири не се явиха кандидати, информираха от община Тунджа.


 
 

Задържаха извършители на грабеж в Козарево

Сряда, 23 Февруари 2011г. 11:19ч.

Криминалисти от РУ Полиция Тунджа заловиха авторите на грабеж, извършен през нощта на 18 срещу 19 февруари. Пазач на склад на кооперация в село Козарево подал сигнал, че бил нападнат от няколко лица. Мъжът бил ударен по главата с твърд предмет и приведен в безпомощно състояние, след което останал под контрол на двама от нападателите, а другите откраднали от склада предмети и ел.машини на висока стойност. Незабавно са предприети мерки за издирване извършителите на престъплението. В хода на оперативно-издирвателните мероприятия полицаите установяват, че нападателите са четирима мъже, трима от които с множество присъди за кражби. При претърсване в домовете на заподозрените лица са намерени и иззети част от откраднатите ел.машини, както и предмети от извършена на 17 февруари кражба от стопански навес в село Калчево.  В хода на разследването криминалистите са задържали Д.Н. (на 31-а години), И.Ш. (24), М.М. )25), В.А. (26), Д.И. (21) и Г.К. (18), всички от Ямбол. Издирени и иззети са предмети от престъпленията, продадени в различни населени места. С полицейска мярка задържане до 24 часа са рецидивистите Д.Н. и И.Ш., участвали в извършването и на двете престъпления. Работата по случаите продължава в РУ “Полиция” – Тунджа.

 
 

Ръководството в Тунджа отговаря на анонимката от ГЕРБ

Вторник, 22 Февруари 2011г. 18:36ч.

По повод публикация в печатно издание на Областната организация на ПП ГЕРБ – Ямбол, бр.4 от 18.02.2011 г. със заглавие „Община „Тунджа” гази закона заради фирми на партийни другари”, по време на редовния брифинг в общината, състоял се на 21.02.2011 г., кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев определи същата като тенденциозна и негативно насочена срещу работата на община „Тунджа” във връзка със законосъобразното разходване на публичните средства. Анонимният автор се позовава на констатации в „Доклад № ФИ 1 ЯМ-0003/15.05.2010 год. за извършена финансова инспекция на Община „Тунджа” – гр. Ямбол, съставен от финансови инспектори в отдел І-ви към дирекция „ОИИД” на АДФИ-София. Във връзка с този доклад, в Ямболската окръжна прокуратура е образувана Преписка вх. № 1566/2010 г. Към материалите по преписката за съвместно разглеждане е присъединен сигнал на група  общински съветници  от Общ.Съвет „Тунджа" - гр.Ямбол.

Продължение...

 
 

Удължават срока за канализацията на Тенево

Сряда, 16 Февруари 2011г. 10:53ч.

Кметът на община Тунджа Георги Георгиев и директорът на дирекция „ФСД” Ели Василева в сряда са на среща в МОСВ. Поводът е подписването на ново допълнително споразумение към основния договор за безвъзмездна финансова помощ, подписан още през 2008 година и касаещ проект “Изграждане на канализационна система с пречиствателна станция за отпадни води, с. Тенево, Община Тунджа”. Предмет на Допълнителното споразумение е удължаване срока на договора със 7 месеца. Поводът за допълнителното удължаване е, че след подписване на Анекс № 1 през май 2010 година, бе необходимо да се съгласуват нов график за изпълнение на проекта и график за изпълнение на обществените поръчки, както и на бюджет на проекта. Кореспонденцията по съгласуването продължи 7 месеца, с което се промениха и графиците за изпълнение на дейностите. С тези мотиви община Тунджа поиска и удължаване на срока, за да се компенсира отчетеното забавяне.

 
 

Страница 297 от 306

abc-02-18