Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Нов социален проект стартира в община Тунджа

Вторник, 11 Октомври 2011г. 16:56ч.

В община „Тунджа” стартира изпълнението на проект „Училищните общности – модел на социализация и образователна интеграция в малките населени места”, по Договор № БС/РОФ 33.8-2011 / 22. Проектът е с продължителност осем месеца и се финансира от Център за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства към Министерство на образованието, младежта и науката и Ромски образователен фонд. Общата стойност на проекта е 39430,00 лева и ще бъде администриран от екип в състав: ръководител, координатор и счетоводител. Партньори на община „Тунджа” в изпълнението му са „Център за образователни програми и социални инициативи” – гр. Ямбол, с председател Живко Цирков и Общински младежки съвет „Тунджа” с председател Йордан Колев.

Продължение...

 
 

Нов етап на "Обществена трапезария" в Община Тунджа

Вторник, 04 Октомври 2011г. 09:24ч.

В община Тунджа стартира поредният етап от проект „Предоставяне на социална услуга „Обществена трапезария” - грижа за хората в неравностойно социално положение от малките населени места”, по който за община „Тунджа” е доставчик на социална услуга „Обществена трапезария” и етап от проект „Обществените трапезарии в община „Тунджа” - алтернатива на социалното включване в малките населени места”, по който общината е партньор на ЕТ „ Емил Иванов” - гр. Ямбол, доставчик на социална услуга „Обществена трапезария”. На 12.09.2011 г.е сключен договор между община „Тунджа” и Фонд „Социална закрила” – Министерство на труда и социалната политика. Осигурени са средства в размер на 8514 лв. за предоставяне на социалната услуга на 90 потребители за периода от 01.10.2011 г. до 30.11.2011 г.

Продължение...

 
 

"Априлец" над всички на ринга в Благоевград

Събота, 01 Октомври 2011г. 10:20ч.

Състезателите на тунджанския Боксов клуб „Априлец” – Бояджик спечелиха отборната титла в поредния кръг от Държавното лично-отборно първенство, който се проведе в Благоевград. Възпитаниците на неостаряващия Димитър Мутафов завоюваха и няколко индивидуални отличия. Над всички в своите категории завършиха Данаил Асенов (до 48 кг), Хасан Неджебов (до 62 кг) и Стоян Иванов в категория 76 кг. Боян Асенов загуби финалния мач и остана втори в категория до 34 кг. Симона Митева и Момичка Стоева се представиха достойно и завоюваха съответно трето място  в категория 46 кг и пето място в категория до 72 килограма.

 
 

Георги Георгиев на гроздобер в Победа

Петък, 30 Септември 2011г. 13:44ч.

georgiev-grozdoberПобеденско мерло бра кандидатът за кмет на община “Тунджа” Георги Стоянов Георгиев на гроздобер край Бакаджика. Да участва в гроздобера, който течеше с пълна сила в с. Победа го покани кметицата Пенка Богдева. Докато режеше чепките Георги Георгиев, разказваше спомени от ученически бригади, които видимо повдигнаха настроението на околните гроздоберачи. Няколко бутилки от налятото вино от кметското лозе ще бъдат заделени за младежкия благотворителен бал, обещаха собствениците Богдеви.

Продължение...

 
 

Силни емоции край тепиха в Маломир

Събота, 24 Септември 2011г. 16:43ч.

Народни борби под патронажа на кандидата за кмет на община “Тунджа” Георги Стоянов Георгиев и кандидата за кмет на с.Маломир Димитър Димитров, събраха стотици на поляната пред паметника на Дядо Желю в с. Маломир.  Двамата кандидати за кметове са издигнати за трети мандат от БСП. С коч на раменете си тръгна победителят в най-тежката категория “95+ “кг  Марчо Динев от Маломир, той се бори за наградата над двадесет минути със съперника си от Сливен Краси Илиев и накрая спечели по точки. Над петдесетима бяха състезателите в общо 9–те категории за мъже и жени. Главен съдия беше четирикратният европейски шампион Байо Баев. Съдийстваха също заслужилият треньор Демир Демирев и местният борец ветеран Иван Василев Плячката на 80 г. За участие в борбите се записаха мераклии от Ямболско, Елховско, Сливенско, Търговищко и Великотърновско. Сред тях имаше имаше няколко републикански шампиони. Най-многобройна, разбира се, беше групата на маломирци, в нея участваха и млади хора, живеещи по други места, но завърнали се на село за ежегодния събор. За жителите и гостите на селото кандидатът за кмет Димитър Димитров беше осигурил три казана курбан, който се раздаде докрай. 
 

Страница 297 от 324

abc-02-18