Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

"Работилници за родители" в Община Тунджа

Четвъртък, 15 Март 2012г. 14:11ч.

CDG012300Проектът ”Да пораснем заедно – работилница за родители” бе представен в рамките на разширено заседание на Комисия за детето при община „Тунджа”. Бенефициент по проекта е Община „Тунджа”. Той ще бъде реализиран през периода до декември 2012 г. в селата Тенево, Кукорево, Роза, Бояджик и Дражево. Партньори на община „Тунджа” са читалищата в изброените села, чиято база ще бъде използвана за „работилниците за родители”. Проектът се финансира от Детския фонд на ООН „УНИЦЕФ”. Общата стойност на финансирането е в размер на 22 663 лв.

Продължение...

 
 

Депозират "Маркетинг на туристическите дестинации"

Четвъртък, 15 Март 2012г. 11:26ч.

bezicten00200Oбщините „Тунджа”, Стралджа, Ямбол и Болярово депозират днес общото си проектно предложение „Маркетинг на туристическите дестинации”, с което ще кандидатстват за финансиране по Оперативна програма „Регионално развитие“. Договорът между четирите общини за съвместна работа по проекта е вече подписан, община „Тунджа” е водеща община в него. Проектът цели да развие регионални туристически продукти и да повиши ефективността на регионалния маркетинг. Безвъзмездната финансова помощ, която оперативната програма осигурява при одобрение е до 475 000 лв., което е 95% от общата сума по проекта. Общините ще трябва да осигурят собствено финансиране на останалите 5 %. Разпределението на дейностите и средствата ще бъде: 50% за община „Тунджа”, 25% за община Ямбол, а останалите 25% за другите две общини.
 
 

Поискаха подпомагане след наводненията

Четвъртък, 15 Март 2012г. 10:52ч.

tundja-sgrada-1Искане за подпомагане на семейства в село Овчи кладенец, пострадали през февруари от проливните дъждове и снеготопене, изпрати кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев до Министерски съвет. Поисканата сума за седем домакинства е 1959 лв. и е максималната, която се полага според държавата за конкретните щети. Те са установени след оглед на комисия, изпратена от общината. Седемте домакинства са предоставили задължителния набор от документи. Искането на кмета е подадено до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към правителството.
 
 

Определиха изпълнител на строителството по трансграничен проект

Сряда, 14 Март 2012г. 13:31ч.

obshtina-zima-2За реализацията на проект “Инвестиции в промоцията на културното, историческо и природно наследство на трансграничния регион, община Тунджа” и изпълнение на Договор по Програмата за трансгранично сътрудничество България-Турция-2007-2013 бе отправена покана към трима участници в процедура на състезателен диалог, съгласно изискванията на Практическото ръководство за възлагане на договори за външни действия. На 07.03.2012 г. се проведе сесия по отваряне и оценяване на офертите по състезателна процедура на договаряне без публикуване за избор на най-евтината технически съответстваща оферта за строителни работи на обект

Продължение...

 
 

Братя Асенови на лагер с националите

Сряда, 14 Март 2012г. 10:03ч.

box-unoshiДвама състезатели на Боксов клуб „Априлец” -Бояджик заминаха на лагер-сбор в Ястребино на подготовка за участие в предстоящото Eвропейско първенство в София. Братята Даниел и Катин Асенови, съответно на 15 и 16 години,  ще тренират в Ястребино заедно с националния отбор по бокс до 24 март.  Даниел се състезава в категория до 48 кг, а Катин –  до 52 кг. Двамата тренират в единствения селски лицензиран боксов клуб у нас „Априлец” вече 6 години. Даниел има завоювани досега два бронзови медала от европейски първенства, а Катин Асенов е с един. Освен за предстоящото европейско по бокс, което ще се проведе през юли в столицата, те се готвят да участват и в други международни турнири. От 1 април двамата ще бъдат на подготвителен лагер-сбор в Плевен.
 
 

Страница 297 от 347