Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Сесия за кандидатстване за отпускане еднократно финансово стимулиране на ученици и студенти

Понеделник, 04 Юни 2012г. 09:24ч.

tundja-header

О Б Я В А

 

Община „Тунджа” обявява началото на сесия за кандидатстване за отпускане еднократно финансово стимулиране на ученици и студенти с постоянен адрес в община „Тунджа”.

Документи за кандидатстване:

1. Формуляр за кандидатстване – по образец.

2. Документ, удостоверяващ учебното заведение, в което кандидатът учи, както и документ удостоверяващ успеха за последен завършен срок или семестър.

3. Анкета, удостоверяваща социалното положение – по образец

4. Копие на документи, удостоверяващи постигнати успехи от участия в регионални, национални и международни състезания и конкурси или значими обществени прояви.

Формуляр за кандидатстване и анкета се получава от кметовете на населените места или ст. 411 в сградата на общината.

Документите се подават в деловодството на община „Тунджа”.

 

Срок за подаване на документи:

1 юни 2012 год. – 15 юни 2012 год.

Телефони за връзка: 046/ 684 225; 046/ 684 323

Лица за контакти: Д. Димитров, Д. Ангелова
 
 

Озеленители започват работа в селата от Община Тунджа

Четвъртък, 31 Май 2012г. 13:04ч.

tundja-sgrada-155 души започват работа от първи юни на длъжност „работник озеленяване” в Община Тунджа. Те ще работят в 35 от селата на общината по проект „Нов избор – развитие и реализация”. Проектът се осъществява по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, Схема „Развитие” и се съфинансира от Европейския социален фонд. Хората, които са назначени, са безработни, насочени от Дирекция „Бюро по труда”, които преминаха курс на обучение от лицензирана обучителна  организация по специалност „работник озеленяване” и получиха удостоверение за придобита професионална квалификация по тази специалност. Озеленителите ще работят 12 месеца по трудов договор на 8 часов работен ден. Възнаграждението, което те ще получават, е в размер на минималната работна заплата за страната, която е 290 лв. и по 0,6 процент за всяка прослужена година трудов стаж.
 
 

60 години Детска градина в Кукорево

Вторник, 29 Май 2012г. 20:41ч.

011shturcheОбединено детско заведение „Щурче” в село Кукорево отбеляза своята 60-та годишнина. Празникът бе в салона на читалище „Виделина”. Сред официалните гости бяха кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев, председателят на Общинския съвет Кирчо Карагьозов, кметът на селото Кольо Дичев, Татяна Славова, старши експерт по предучилищно възпитание в Регионалния инспекторат по образованието, Коста Главчев, директор на ОУ „Христо Ботев” - Кукорево и председател на общинската организация на Синдиката на българските учители, общински съветници, представители на общинската администрация, директори на детски градини от общината, родители и жители на селото.

Продължение...

 
 

Предстоящи търгове в Община Тунджа

Вторник, 29 Май 2012г. 16:11ч.

tundja-sgrada-1На седми юни изтича срокът за подаване на документи и внасянето на такси за провеждане на два публични търга в община „Тунджа”, съобщават от общинската администрация. Съгласно заповед на кмета на общината Георги Георгиев, търговете ще се проведат на осми юни от 09.30 часа в сградата на община ”Тунджа”. На търг с явно наддаване, по реда на Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с имоти и вещи общинска собственост, се предоставя под аренда земеделска земя общинска собственост, в землището на с. Хаджидимитрово, местността ”Кайрака”.

Продължение...

 
 

Три години от трагедията на Бакаджика

Понеделник, 28 Май 2012г. 16:11ч.

01tragedia3Кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев и председателят на Общинския съвет в общината Кирчо Карагьозов поднесоха днес цветя пред паметника на трагично загиналите преди три години 18 души по време на катастрофата в лесопарк „Бакаджик”. На 28 май 2009 година, малко преди началото на традиционния тракийски събор по повод Спасовден, автобус Чавдар се вряза в множеството и предизвика една най-големите трагедии в региона през последните години. През 2010 година община „Тунджа” съдейства за изграждането на този паметник, като осигури камъка, върху който са изписани имената на жертвите, извърши неговото поставяне и благоустрояване на терена около паметника.
 
 

Страница 298 от 360