Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Честит 8-ми март

Четвъртък, 08 Март 2012г. 08:56ч.

cvetia-proletСКЪПИ ЖЕНИ НА ОБЩИНА "ТУНДЖА",

Удоволствие за мен е да ви поздравя с красивия празник 8 март.
Приемете от мое име и от името на мъжете в община „Тунджа"
сърдечни пожелания за празника!
Пожелаваме ви да бъдете нежни и красиви, силни и устремени!
Съхранете усмивките си, женствеността и топлотата си!
Бъдете щастливи, обичайте и бъдете обичани!

Георги Георгиев
Кмет на община „Тунджа
 
 

"Жени без остеопороза" в Община Тунджа

Сряда, 07 Март 2012г. 18:24ч.

Близо 100 жители на община „Тунджа” се възползваха от услугата скринингово измерване на костна плътност в кампания, организирана от асоциация „Жени без остеопороза” със съдействието на община „Тунджа”. Измерванята се проведоха в дома за стари хора в с. Болярско, като само за домуващите те бяха безплатни. Пенсионерите, желаещи да се изследват, платиха преференциална цена от 5 лв. За да даде възможност на повече хора да се възползват от кампанията община „Тунджа” изпрати няколко автобуса, които да транспортират желаещи

Продължение...

 
 

Подготвят междуобщинския туристически проект

Сряда, 07 Март 2012г. 09:12ч.

Обсъждане на предстоящото кандидатстване на общините „Тунджа”, Ямбол, Стралджа и Болярово с общ проект, посветен на развитието на туризма  се проведе в заседателната зала на община „Тунджа”. Общините ще кандидатстват с него по Оперативна програма „Регионално развитие“- Приоритетна ос 3: „Устойчиво развитие на туризма”, Oперация 3.2: „Развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите”,  Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG161PO001/3.2-02/2011 „Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите”. Водеща роля при реализирането на проекта има община „Тунджа”.

Продължение...

 
 

Община Тунджа свери часовници с Брюксел

Вторник, 06 Март 2012г. 15:13ч.

Това, което община „Тунджа” прави по преодоляване на проблема с ранното напускане на училище, както и за по-пълния обхват на децата в училищата е в пълна хармония с европейските практики. Това каза заместник-кметът Станчо Ставрев при завръщането си от конференцията, посветена на ранното напускане на училище, която се проведе в началото на март в Брюксел. Според него всички практики, които община „Тунджа” прилага от години - и политиката за осигуряване на целодневна организация на учебно-възпитателната работа, и за въвеждане на атрактивни извънкласни и извънучилищни форми на работа, и дейностите по ангажиране на родителската общност и по осигуряването на топъл обяд и закуска са всъщност добри европейски практики.

Продължение...

 
 

Младежки съвет "Тунджа" в подкрепа на Събин

Вторник, 06 Март 2012г. 12:40ч.

Олимпийска виза за националния състезател и европейски шампион по спортна стрелба Събин Чаушев от Ямбол поиска Общински Младежки съвет „Тунджа” от председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова. Писмото е по повод публикация от 2 март във вестник „Стандарт”, озаглавена „Битката Таню – Събин за олимпийска виза”. В публикацията се твърди следното: „Битка за извънредна виза за Лондон`2012 с „уайлд кард” се води между двукратния олимпийски шампион по стрелба Таню Киряков и национала Събин Чаушев. Шефът на федерацията Камен Шишманов нарочи Таню за враг и иска да пробута вместо него в Лондон своето протеже Събин Чаушев”. Освен че настояват за олимпийска виза в своето писмо–апел до Стефка Костадинова, младежите от „Тунджа” изброяват успехите, шампионските титли и качествата на Събин Чаушев, настояват той да бъде оценен по достойнство и заявяват, че се гордеят с него. В документа те пожелават също успех на Мария Гроздева и всички олимпийци.

 
 

Страница 299 от 347