Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Инспекцията на МРРБ в Тунджа е без забележки

Вторник, 25 Януари 2011г. 17:22ч.

Проверката от представители на МРРБ - Управляващият орган на Оперативна програма „Регионално развитие 2007 – 2013 г.", на първия голям проект на Община Тунджа - “Подобряване на транспортните връзки  между населените места и повишаване на регионалната конкурентноспособност“ приключи успешно. В изпълнение на заповед на директора на Главна дирекция „Програмиране на регионалното развитие” в МРРБ, екип от трима експерти бе на проверка по изпълнение на дейностите по проекта във връзка с искането на Община Тунджа за окончателно плащане. Експертите провериха на място изпълнението на строителните работи по трите пътни участъка от общинската пътна мрежа при с.Тенево – предмет на проекта, след което извършиха документална проверка на проекта. Запознаха се с начина на архивиране на документите и отразяване на разходите в счетоводната система на общината. След тази проверка Община Тунджа очаква да получи окончателно плащане в размер на 703 763 лв. Окончателната стойност на проекта е 3 195 323.40 лв. Безвъзмездната финансова помощ  е 3 127 146.11 лв. Финансовият принос на Община Тунджа е 68 177,29 лв. Проектът се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България. 
 

Взломни кражби в Ханово и Каравелово

Понеделник, 24 Януари 2011г. 12:12ч.

Две заявления за установени взломни домови кражби са постъпили в РУ “Полиция” – Тунджа през изминалото денонощие. В периода от 16 до 23 януари чрез взлом на входната врата е проникнато в къща в с. Ханово и е извършена кражба на цветен телевизор, музикална уредба, 2 ел. печки, 70 л. ракия и др. От частен дом в с. Каравелово, също чрез взлом на входната врата е извършена кражба на 2 готварски печки, ел. печки, легло, плугове за оране и ел. кабел. По данни на заявителя деянието е извършено за времето от 9 до 23 януари.  По случаите работи РУ “Полиция” – Тунджа.  През нощта на 22 срещу 23 януари неизвестен извършител е нанесъл увреждане на лек автомобил „Пежо 206”, като е огънал преден капак и таван. Автомобилът е бил паркиран на ул. „Ал. Стамболийски” в Ямбол. Нанесената щета е в размер на 500 лева.     През същата нощ е извършена и кражба на акумулатор от лек автомобил ВАЗ 2105, паркиран в ямболския ж.к. „Златен рог”.     

 
 

Младежка доброволческа служба учредиха в Тунджа

Четвъртък, 20 Януари 2011г. 17:15ч.

В Община Тунджа беше учредена Младежка доброволческа служба в рамките на проект “Младежка инициатива „Съпричастност”, изпълняван от Сдружение с нестопанска цел „Център за икономически и социални инициативи – Тунджа”, финансиран от Националния център „Европейски младежки програми и инициативи” чрез „Програма за младежки дейности 2008-2010”. Кметът на община Тунджа Георги Георгиев заяви подкрепата на ръководството на общината при реализацията на дейностите по проекта и изрази още веднъж активната позиция на общинското ръководство по отношение на младежките инициативи и социализацията на младите хора от общината. „Сформирането на Младежка доброволческа служба  е една от дейностите по проекта, чиято основна цел е насърчаването и подкрепата на доброволчески дейности и кампании на младите хора от територията на община Тунджа.

Продължение...

 
 

Базират шенгенските хеликоптери в Безмер

Събота, 15 Януари 2011г. 14:00ч.

Ангажиментът, която всяка една страна има, когато се присъединява към Шенгенското пространство, е постоянен, както и отговорността след влизането в него. Не могат да бъдат правени компромиси в тази посока, така че българското правителство и МВР си изпълняват своите ангажименти по окомплектоването с най-добрата техника, която може да бъде закупена и да бъде използвана от българската гранична полиция, за да може да изпълнява своите ежедневни функционални задължения по опазване на външната граница. Това каза пред журналисти вътрешният министър Цветан Цветанов. „Тези хеликоптери, които днес бяха представени официално, и вече са предадени на МВР, от понеделник два от тях – малкият и средният, ще отидат на базата в Безмер.

Продължение...

 
 

Социална кухня за пенсионери от системата на транспорта

Сряда, 12 Януари 2011г. 09:46ч.

Социална кухня за пенсионирани служители от системата на транспорта ще заработи в Ямбол от началото на следващата седмица. Това предвижда проект, финансиран от Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение”.

Продължение...

 
 

Страница 299 от 306

abc-02-18