Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Две по Рихтер в Генерал Тошево в петък сутрин

Петък, 25 Май 2012г. 10:03ч.

zemetresenieСлаб земен трус е регистриран малко след 07.00 сутринта в района тунджанското село Генерал Тошево. Трусът е бил с магнитуд 2 по скалата на Рихтер. Няма данни за жертви и нанесени материални щети. По данни на Сеизмологичния център към Геофизичния институт на БАН към 07.10 часа е регистрирано земетресение с епицентър на около 250 км. в югоизточна посока от София. Трусът е бил с магнитуд 2 по скалата на Рихтер и е усетен на територията на страната в района на Генерал Тошево, община Тунджа, област Ямбол. Последното земетресение е района на Манастирските възвишения бе в средата на месец март, когато бе отчетен магнитуд от трета степен по Рихтер.
 
 

Първа копка на Шато Ботево

Сряда, 23 Май 2012г. 11:09ч.

01kopkaКметът на община „Тунджа” Георги Георгиев и заместник-кметът на общината Пенчо Пенев взеха участие в ритуала първа копка на винарска изба „Шато Ботево”. Присъстваха и кметът на с. Ботево Георги Танев и двама от собствениците Иван Иванов и Стоян Георгиев. Водосвет за благополучие на начинанието и спорна работа отслужи отец Жельо. В приветствието си кметът на община “Тунджа” Георги Георгиев сподели, че ползите за общината от реализацията на този проект, са многопосочни. На първо място той изрази своята увереност, че „Шато Ботево” ООД са точни и коректни инвеститори.

Продължение...

 
 

В Община Тунджа връчват наградите за 24 май

Вторник, 22 Май 2012г. 07:22ч.

tundja-05-04В комплекс „Екатерина” ще се проведе тържествена церемония за връчване наградите на Общински съвет „Тунджа” и със Заповед на кмета на общината Георги Георгиев на изявени деятели в областта на културата и образованието по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. преди седмица общинските съветници в „Тунджа” приеха единодушно внесеното от кмета на общината Георги Георгиев предложение за награди по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост и във връзка с кръгли и юбилейни годишнини. Голямата награда за наука, образование и култура „Джон Атанасов”

Продължение...

 
 

Изтича срокът за последната процедура в Канализация Тенево

Понеделник, 21 Май 2012г. 13:38ч.

tundja-sgrada-1В 16.00 часа в понеделник изтича срокът за представяне на офертите за участие в процедура за възлагане на обществена поръчка „Изграждане и въвеждане в експлоатация на обект „Канализационна мрежа –Тенево”. До момента са закупени документи за участие от 31 фирми и сдружения. Отварянето на офертите ще започне в 10.00 ч. на 22 май в заседателната зала на община „Тунджа” – етаж І. При отваряне на офертите могат да присъстват участници в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масова информация и на юридически лица с нестопанска цел.

Продължение...

 
 

Атлетите от Ботево спечелиха кросовото бягане в Дражево

Събота, 19 Май 2012г. 18:35ч.

02krosМладите атлети от Ботево спечелиха кросовото бягане в село Дражево, посветено на Деня на спорта - 17 май. В оспорваното състезание в различните възрастови групи на старт застанаха смесени отбори от четири училища от община Тунджа. Малките спортисти от Основно училище “Христо Ботев” - Ботево с ръководител Каньо Канев завоюваха Купата на Сдружението на директорите на учебно-възпитателните заведения към  община „Тунджа”. Те се състезаваха в надпреварата във възрастовите групи: І - ІІ, ІІІ - ІV ,V - VІ и VІІ - VІІІ клас. С актив от 38 точки ботевските спортисти финишираха първи в комплексното класиране.

Продължение...

 
 

Страница 299 от 360