Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Разкриха извършителите на грабежа в Бояджик

Събота, 14 Януари 2012г. 11:30ч.

Разкрити са извършителите на грабеж на самотноживеещ мъж в село Бояджик, съобщиха от полицията. На 10 януари около 23.30 часа две непознати и маскирани лица, чрез взломяване на прозорец са проникнали в дома на 82-годишния Иван Славов на улица „Момчил войвода” в Бояджик. Нападателите използвали заплахи, за да отнемат пари в деня за получаване на пенсиите, но открили и отнели газов пистолет, след което се оттеглили в неизвестна посока. След няколко часово разследване и проведени множество издирвателни мероприятия служители от РУ „Полиция” – Тунджа и от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” в ОДМВР – Ямбол разкриват и задържат извършителите на грабежа. Авторите са двама – Тодор Илчев  на 21 г. и Христо Господинов на 26 г., жители на село Бояджик, криминално проявени и осъждани, наскоро излежали поредната си присъда. Намерен и иззет е газовият пистолет, предмет на грабежа. Илчев остава в ареста с прокурорска мярка от 72 часа.  Господинов е направил самопризнания в присъствието на адвокат, по-късно по преценка на прокурора е освободен. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство в РУ „Полиция” - Тунджа. Според източници от полицията това е третият грабеж в дома на 82-годишния Славов през последните години. В селото било добре известно, че възрастният мъж получава висока пенсия.
 
 

Ловец стреля при самозащита, полицията изземва оръжието му

Събота, 14 Януари 2012г. 10:50ч.

Полицията отне ловното оръжие на 49-годишен мъж от Миладиновци след инцидент в селото късно вечерта в петък, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Ямбол. Около 22.40 часа на 13 януари в барчето в Миладиновци възникнал скандал между 49-годишният Йовчо Михов и 24-годишния му съселянин от ромски произход Стоян Дончев. Малко по-късно Михов бил нападнат в дома си от група цигани. За да сплаши нападателите и с цел самозащита Михов произвел два изстрела във въздуха с ловна карабина SLR95H. При инцидента няма пострадали. Оръжието е законно притежавано. Разрешителното за ловното оръжие и карабината са иззети. По случая е образувано досъдебно производство.
 
 

Ръководството на Община Тунджа на форум в Шумен

Петък, 13 Януари 2012г. 09:24ч.

На двудневно обучение по подготовка на бюджета за Шумен заминаха кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев, двама зам.кметове и група специалисти от общината. „Трудните решения през 2012 г.” е акцентът в тазгодишната програма на обучението, което се организира традиционно през януари от фирма за консултантски услуги за местната власт. За участие в него са поканени зам. министърът на финансите Владислав Горанов, директорът на дирекция „Финанси на общините” Валентина Грозданова и експерти от МФ, гл.секретар на МОНМ Красимир Вълчев, както и експерти от общините с доказано богат професионален опит. „Мерки за ефективно и ефикасно използване на бюджетния ресурс”, „финансиране на делегираните от държавата дейности”, „промените в общинското образование”, „общинските евро-проекти,”„бюджетиране на просрочия” са само част от темите заложени в обучението. В него ще бъде представена и консултативна разработка по бюджета. Включени са още дискусии, форуми, кръгли маси. Освен кмета Георги Георгиев на обучение са зам. кметовете Ели Василева и Станчо Ставрев, председателят на общинската бюджетна комисия Георги Петров Георгиев, началник отдел „Местни данъци и такси” Стоянка Христакиева, началник отдел „Бюджет” Стефан Стефанов и главен експерт „Бюджет” Таня Бончева.
 
 

РУП - Тунджа представи отчет за 2011г.

Четвъртък, 12 Януари 2012г. 15:22ч.

Престъпността в селищата на територията на община “Тунджа” е намаляла с 5,8 % за изминалата 2011 г. спрямо предходната 2010 г., а разкриваемостта на престъпленията е нараснала с 1 %, констатира в годишния си отчет Районното управление на полицията. Началникът на  РУП „Тунджа” Георги Георгиев представи доклада си в присъствието на кмета на общината Георги Георгиев, директора на Областна дирекция на МВР комисар Стоян Драгнев, секретаря на общината Андон Кръстев, председателя на Общински съвет Кирчо  Карагьозов, кметове, кметски наместници и полицейски служители. „Забелязал съм, че тенденцията в  „Тунджа” е всяка година да пада броят на регистираните престъпления и противообществени прояви и да се повишава процентът на разкриваемостта - коментира кметът Георги Георгиев. – Това е добър показател за работата на РУП, за ефективността на нашите партньорски отношения, и много важен критерий, по който гражданите да оценяват работата ни. Имам доверие във вас - обърна се Георги Георгиев към  полицейските служители, кметовете и кметските наместници, - убеден съм, че и занапред, въпреки трудната година, която предстои, ще работите добре заедно, за да направите нашата община сигурно място за живеене.” Занапред ще се наложи да вършим повече работа с по-малко хора, каза директорът на Областна дирекция на МВР Стоян Драгнев. Той обясни, че полицията има още какво да даде на гражданите, но като цяло оцени като добра свършената от РУП Тунджа работа.
 
 

Среща по проблемите на образованието в Община Тунджа

Четвъртък, 12 Януари 2012г. 12:32ч.

С новата структура на общинската администрация в община „Тунджа” се запознаха директорите на училища и детски градини на първа работна среща за годината, която се проведе в сградата на общината в четвъртък предиобед. Заместник-кметът Станчо Ставрев предостави необходимата информация по стартирането на проекта „Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес”. Проектът се осъществява по Оперативна програма ”Развитие на човешките ресурси” на Министерството на образованието, младежта и науката. Негова основна цел е ефективното въвеждане на целодневната организация на учебния процес за всички ученици от І до VІІ клас от средищните училища в страната. Директорите на целодневни детски градини разискваха участието си в предстоящата областна конференция, посветена на темата „130 години предучилищно възпитание в България”.
 
 

Страница 299 от 338

abc-02-18