Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Над 47 хиляди лева събра Десетият Благотворителен бал

Понеделник, 18 Декември 2017г. 16:22ч.

DSC07658Рекордна сума от 47 652 лева се събра на Десетия благотворителен бал, организиран от община „Тунджа” за стимулиране на ученици и студенти от общината с високи постижения в образованието, изкуствата и спорта, а така също и за подпомагане лечението на нуждаещи се деца и младежи. По традиция, за десети път, Община „Тунджа“ организира през месец декември Общинския благотворителен бал, на който се събира отговорната бизнес общност в името на благородна кауза. Благотворителният бал за набиране на средства за ученици и студенти от община „Тунджа” с високи постижения в образованието, изкуството и спорта е дълбоко социален и хуманен процес.

Продължение...

 
 

Предстои Десетият Благотворителен бал на Община Тунджа

Понеделник, 11 Декември 2017г. 11:58ч.

ggbal1За десета поредна година в навечерието на Коледа Община „Тунджа“ подготвя традиционното за края на годината събитие – Общинския благотворителен бал, на който ще събере отговорната бизнес общност в името на благородна кауза. Средствата, събрани на благотворителния аукцион, се даряват за стимулиране на ученици и студенти от община „Тунджа” с високи постижения в образованието, изкуствата и спорта, а така също и за подпомагане лечението на нуждаещи се деца и младежи.

Продължение...

 
 

Веселиново спечели Общинския турнир по футбол за ученици

Понеделник, 04 Декември 2017г. 09:51ч.

footballlФутболният отбор на Основното училище във Веселиново спечели шампионската титла в Общинския кръг на ученическото първенство по футбол в Община Тунджа. На второ място се класираха младите футболисти от Тенево, трети остана съставът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ от Бояджик. Отборите на Кукорево и Роза допълват първата петица. Oбщинското ученическо първенство по футбол, етап от Националния спортен календар на МОН, се проведе на стадиона в село Роза.

Продължение...

 
 

Традиции и обичаи в Детската градина в Скалица

Петък, 01 Декември 2017г. 16:12ч.

deca-skalicataПразничният календар е богат и вълнуващ, всеки празник има своята специфика, отразява бита и вярванията на българина. Традициите се превърнаха в българската приказка, която да разказваме на следващите поколения.  Детска градина „Звездица“,в село Скалица отбеляза Андреевден или още наричан Мечкин ден. „Запознахме децата с традицията, вярванията, ритуалите, свързани с него. Разказахме легендата за силният и смел Андрей, който преборил мечката.

Продължение...

 
 

Тунджански проекти за европредседателството

Понеделник, 27 Ноември 2017г. 16:33ч.

euro.2018.bgОбщина „Тунджа“ внесе четири проектни предложения пред Националното Сдружение на общините в Република България по грантова схема „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018“. Проектно предложение с наименование „Европейските уроци за местната общност“ - измеренията на ползите от членството в ЕС за хората от община „Тунджа“ в контекста на Българското председателство“ е в партньорство със Сдружение „Читалища с бъдеще 2012“.

Продължение...

 
 

Страница 3 от 285