Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Виртуална класна стая във Веселиново

Петък, 25 Май 2018г. 08:08ч.

veselinoo-virtualОсновно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Веселиново вече може да се похвали с многофункционална виртуална стая за психологическа подкрепа и неформално образование. Проектът, подготвен в рамките на платформата „С Тунджа в сърцето“, включва създаването на ново интерактивно пространство за учениците, учителите и родителите, което позволява прилагането на иновативни модели на обучение и комуникация.

Продължение...

 
 

До Бургас и Созопол по проект "Хоризонти"

Сряда, 23 Май 2018г. 07:55ч.

rozantsiУчениците от начален етап на обучение от основно училище „Св. Паисий Хилендарски“, с. Роза, заедно с техните родители, посетиха градовете Созопол и Бургас. Посещението беше част от дейностите по проект „Хоризонти“ - чрез образователна интеграция към пълноценна социализация в малките населени места от селски тип“. Учениците и техните родители имаха възможността да посетят архитектурни и исторически паметници край морето, разказва екипът от училището.

Продължение...

 
 

Престижна номинация за Община Тунджа

Понеделник, 21 Май 2018г. 15:12ч.

sgrada-liato-3Община „Тунджа“ е номинирана за наградата „Златната ябълка“ на Национална мрежа на децата. Наградата се връчва на хора и организации, които имат принос за правата и благосъстоянието на децата в България. Номинацията е направена от Сдружение „Дете и пространство“. В нея се казва: „В Община Тунджа е интегриран по един великолепен начин семейно ориентираният подход за грижа към децата.

Продължение...

 
 

Благотворителна кампания "Тунджа може"

Понеделник, 21 Май 2018г. 14:25ч.

mladej4etaMладите хора в Общинска администрация „Тунджа“ обявиха старт на благотворителната кампания „Тунджа може“. Целта на кампанията е набиране на пластмасови капачки за рециклиране. Със средствата, получени след предаването им за преработка, ще бъдат закупени нови мобилни ЕКГ апарати за спешните центрове в селата Скалица и Тенево.

Продължение...

 
 

Празниците на Тенево започват на 18 май

Понеделник, 14 Май 2018г. 10:04ч.

tenevo-chitalishte-1Традиционните празници на село Тенево ще се проведат от 18 до 21 май. Организатори са Община „Тунджа“, Кметството на село Тенево и Народно читалище „Просвета - 1910“. На 18 май от 19.30 часа ще бъде официалното откриване на празника с празничен концерт на площада в селото. На 19 май от 10.00 часа ще се проведе мотокрос на мотопистата край село Тенево. В същия ден, но от 14.00 часа ще организират народни борби на стадиона, а от 20.00 часа на открита сцена на площада ще се вият кръшни хора на мегдана.

Продължение...

 
 

Страница 3 от 299

abc-02-18