Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Шест вдъхновяващи истории от Община Тунджа

Понеделник, 10 Август 2020г. 17:34ч.

mladoseloШест вдъхновяващи истории на млади хора от община „Тунджа“ намериха място в печатното издание на Сдружение „Център за европейски инициативи“ „Младо село“, което се издава с финансовата подкрепа на Националната програма за младежта 2016-2020. На страниците на сборника е отразена историята на боксьора Даниел Асенов, който споделя, че предпочита Кукорево пред големия град, защото за него пътят към успеха започва от малкото селце. И още: „За да имаш успех като състезател ти трябват сърце, характер и талант“.

Продължение...

 
 

Старт на поредното Лятно училище в Община Тунджа

Понеделник, 03 Август 2020г. 16:23ч.

liatno-tjВ Община Тунджа стартира за пореден път дейността „Допълнителна подготовка за равен старт в училище". Инициативата е част от предвидените интегрирани услуги, планирани за реализация през ваканционните месеци по проект „Желани пространства" - комплексен модел на интегрирани услуги за ранно детско развитие и социално включване в малките населени места", финансиран по ОП РЧР 2014-2020, приоритетна ос 2" Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване", „Услуги за ранно детско развитие".

Продължение...

 
 

Първа копка за началото на нов европроект в Община Тунджа

Сряда, 29 Юли 2020г. 17:11ч.

roza1С официална церемония в село Роза стартираха строително-монтажните работи по проект „Изграждане и рехабилитация на улици в населените места на Община „Тунджа“. На церемонията присъстваха Негово Високопреподобие архимандрит Димитрий, Нели Славова, председател на Общински съвет „Тунджа“, Георги Георгиев, кмет на община „Тунджа“, общински съветници, Илиян Анастасов, началник на РУ „Тунджа“, Марко Стоянов, кмет на село Роза и други кметове на населени места, както и представители на строителните фирми.

Продължение...

 
 

Иновативни проекти за съхраняване на местните традиции

Сряда, 29 Юли 2020г. 09:13ч.

01a-samodeiOбщина „Тунджа“ внесе две проектни предложения  по процедура на МИГ Тунджа - Мярка 20 „Маркетинг, популяризиране и сертифициране на местното наследство, изделия и храни“. Проектното предложение „Подпомагане провеждането на местни празници, обичаи и традиции на територията на МИГ-Тунджа. Подкрепа за дейността на народните читалища - потенциал за ревитализация на селските общности“ е на стойност 29 108.23 лева и е насочено към народните читалища.

Продължение...

 
 

"Творческа седянка" край Голям манастир

Вторник, 28 Юли 2020г. 14:06ч.

sediankaНа 27 юли в местността „Църквичката“ край село Голям манастир се проведе „Творческа седянка“, на която присъстваха Женска певческа фолклорна група, учители, читатели. Седянката имаше творчески характер и премина в приятелски разговори, песни и забавления. Проведоха се номинации за „Най-добър библиотекар“, „Най-добър учител“, „Славеев глас", „Вълшебни страници", „Рицар по душа".

Продължение...

 
 

Страница 3 от 378