Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Удавиха се две момчета от Скалица

Неделя, 04 Март 2012г. 10:09ч.

yazovir2Двама младежи се удавиха във водите на язовир "Кайлъка" край новозагорското село Пет могили. Ивелин Иванов (21) и Васил Василев (20) намериха смъртта си, докато вадеха риба от водоема, който е собственост на община Нова Загора.
Трагедията се разиграла между 10,30 и 11 часа в събота, съобщиха от полицията. Двете момчета влезли на около 100 метра от брега с лодка тип "Тутраканка".
"Аз ги предупредих, че това е сериозна работа и трябва да се съобразяват с вятъра", заяви пред агенция Стандарт Нюз Димитър Митев, който преди време е бил арендатор на язовира. Той се запознал наскоро с Ивелин и Васко. Митев има все още големи количества риба във водоема и въпреки че вече не е арендатор, имал разрешение да си я вземе. "Извадената риба я деляхме наполовина - 50% за тях, 50% за мен", обясни Митев.

Продължение...

 
 

Обръщение на Кмета на Община Тунджа по повод Трети март

Събота, 03 Март 2012г. 07:35ч.

Уважаеми жители на община Тунджа,
На 3 март 2012 г., отбелязваме 134 години от една светла дата - Денят на освобождението на България от османско иго. За всеки българин, където и да се намира по света, тази дата символизира нещо свято. Тя отбелязва тържеството на българския дух! Тя отбелязва сбъдването на мечтите и заветите на Апостола, на Ботев, на Каравелов и на милиони знайни и незнайни наши предци! Затова Трети март е свещена дата! На този ден нека всички сведем глави и помълчим, за да чуем гласа и усетим силата на милионите българи, които успяха 500 години да запазят вярата, езика, душата си, на онези обикновени и величави хора, които поднесоха себе си в жертва пред олтара на Отечеството. Нека си спомним героизма на въстаниците, хайдутите, четниците, поборниците и хилядите герои и патриоти. Нека помним подвизите на опълченците при Плевен, Стара Загора, Шипка, Шейново, които сражавайки се рамо до рамо с руските воини, извоюваха правото на България да се нарече свободна.                             
Нека почетем паметта на  родолюбците от нашия край, участвали в четите на Панайот Хитов и Димитър Калъчлията, като Желю войвода от село Маломир, опълченеца  Атанас Кирчев от село Скалица, поборника  Ради Петров от село Гълъбинци, Панайот Лазаров, Ана Зографова, Филип Попов, Васил Попов, Димитър Съселов от Ямбол и още много други. Нека помним и завещаем на нашите потомци, че този ден е  ден на признателност и към всички руси, белоруси, украинци, молдовци, румънци, литовци и финландци, които са се сражавали и загинали тук за освобождението на нашата,  българската земя. Дълбок поклон пред паметта на героите, загинали за България! Трети март е празник,  извоюван с кръв, той увенчава титаничните усилия на цял един народ, решен да пребъде навеки! Имаме основание да се гордеем, че сме част от този народ! Честит празник!
 
 

Спешни мерки за потенциално опасните водоеми

Петък, 02 Март 2012г. 09:40ч.

Основният изпускателен кран на язовира край село Генерал Тошево ще бъде ремонтиран до дни, ангажиментът да го поправи е на наемателя на язовира. Това съобщи старши експертът по отбранително-мобилизационна подготовка в община Тунджа Владимир Стоев. След като това стане, водолаз ще слезе да почисти шахтата от наноси и тиня. Ако кранът не може да бъде отремонтиран, ще бъде купен и инсталиран нов. Кметът на Генерал Тошево ще упражнява контрол върху осъществяването на ремонтните работи. Вече е изпълнено предписанието на НЕК Язовири и каскади да бъдат премахнати чувалите от преливника на язовира в с. Стара река. Кранът на язовира в Могила вече работи и изпуска вода. При проверката на НЕК „Язовири и каскади” кранът беше замръзнал, указанията на проверяващите бяха, при първото покачване на температурите кранът да се развие. Това е направено веднага от концесионера. Експерти на община „Тунджа”, заедно с експерти на „Напоителни системи”, продължават инспекции по дерета и отводнителни канали, за да се преценят нуждите от почистване.

 

 

 

 

 

 
 

Търгове предстоят в Община Тунджа

Четвъртък, 01 Март 2012г. 09:49ч.

Публични търгове за предоставяне под наем на язовири, помещения, сгради и друга публична и частна общинска собственост ще проведе община „Тунджа” на 7 март от 09.30 часа в сградата на общината. С всички спечелили ще бъдат сключени договори за десет години. Трите язовира, които ще бъдат предложени за ползване под наем, са в землищата на селата Генерал Тошево, Драма и Златари. В селата Гълъбинци и Победа ще бъдат предложени помещение от автоспирка и от сградата на кметството. В Кабиле и Чарган предмет на търгове ще бъдат общинска сграда и гараж. В Бояджик ще бъдат предложени два клуба, в Дражево - сладкарница, в Роза – две общински сгради, в Тенево - партер от сграда и гаражи, в Гълъбинци – бивша автоспирка. Молби за участие в търга се подават до кмета на община “Тунджа” в срок до 06.03.2012 г. Времето за оглед на обектите е до 06.03.2012 г. чрез кметовете на населените места. Информация за обектите може да се получи в стая № 306 и № 307, етаж ІІІ на община „Тунджа”.

 
 

Проект по ОПРЧР осигурява заетост в Община Тунджа

Четвъртък, 01 Март 2012г. 09:12ч.

15 души от община „Тунджа” от днес са на четиримесечно обучение по професията техник-еколог, след което ще започнат работа по длъжността в различни населени места на общината. Още 61 човека ще започнат да се обучават за озеленители от 26 март. Техният курс ще продължи до края на април, а до 15 май ще бъдат назначени на работа в общо 35 села на територията на община „Тунджа”. Всички успешно преминали обучението ще подпишат трудови договори със срок от една година. Осигуряването на тези работни места стана възможно по проект ”Нов избор, развитие, реализация” по схема на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Проектът е на Агенцията по заетостта, пред която община „Тунджа” кандидатства като работодател за разкриване на работни места. Разноските за заплати и осигуровки за работещите се финансират по проекта.


 
 

Страница 300 от 347