Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Тунджански просветни дейци свериха часовници с колеги от Одрин

Сряда, 16 Май 2012г. 20:25ч.

tj-odrinПриключи еднодневното работно посещение на група от директорки на целодневни детски градини и старши учители от община „Тунджа” в град Одрин. Посещението имаше за цел да се проведе среща с техни колеги и обмяна на добри практики в областта на предучилищното образование. Групата посети Гимназия за занаяти, в която, освен профилирани паралелки, има и училище за деца от 3 до 7 години. Финансирането на училището се осигурява от родителите на децата чрез месечни такси. За децата, които се обучават до обяд, таксата е 106 лири, а за тези, които са на целодневно обучение – 210 лири.

Продължение...

 
 

Лекоатлетите от Ботево спечелиха Купата на Кмета

Сряда, 16 Май 2012г. 15:55ч.

01deca-atletikaМалките спортисти от Основно училище “Христо Ботев” в село Ботево спечелиха лекоатлетическата щафета за Купата на Кмета на Община „Тунджа” за 2012 и по този начин прекъснаха доминацията на няколкогодишните победители от училището в Кукорево. Получи се интересно и оспорвано състезание в различните възрастови групи, където на старт застанаха смесени отбори. Ботевци спечелиха надпреварата в три възрастови групи - І-ІІ, ІІІ-ІV ,V-VІ и VІІ-VІІІ клас и с актив от 38 точки финишираха първи в комплексното класиране. Втори останаха традиционните домакини на проявата – от ОУ ”Христо Ботев” от Кукорево,

Продължение...

 
 

Започват спортни празници в Община Тунджа

Сряда, 16 Май 2012г. 10:08ч.

kupy-300С лекоатлетичеси крос за Купата на кмета на Община Тунджа в сряда започват проявите, посветени на Деня на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта - 17 май. Кросовото бягане, с участието на отбори от всички възрастови групи от учебните заведния на територията на общината, започва в 10.30 в село Кукорево. На 19 май от 09.30 Основното училище в село Дражево ще бъде домакин на Общинска лекоатлетическа щафета за купата на Сдружението на директорите на учебно-възпитателни заведения в община “Тунджа”. Щафетата отново е с участието на отбори от всички възрастови групи от учебните заведения на територията на общината. На 22 май от в Кукорево са мачовете от Общинския турнир по футбол за ученици за купата на община “Тунджа”. двубоите започват от 09.00 часа. От общинската администрация напомнят, че през целия месец май община „Тунджа” предоставя спортните си бази и съоръжения за провеждане и на други масови спортни прояви по населени места.
 
 

Кметът на Община Тунджа на работни срещи в Истанбул

Сряда, 16 Май 2012г. 09:29ч.

tundja-brifing-21-020Кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев замина за работна среща в Истанбул в състава на делегация от Регионалната асоциация на общините „Тракия”. Делегацията ще вземе участие в заседание на Асоциацията на еврорегионите, съвместно заседание и работни срещи с представители на “Тракиякент” и кметове на общини, членуващи в турската асоциация. В трите сесии на съвместното заседание ще бъдат обсъдени теми, свързани с териториалното сътрудничество в разширяваща се Европа, ролята на местните власти, представяне на добри практики и нови инициативи. Асоциацията на европейските погранични региони е учредена през 1971г. със седалище в гр.Гронау,

Продължение...

 
 

Обмяна на опит и добри практики с Одрин

Понеделник, 14 Май 2012г. 12:25ч.

odrin-jamiaГрупа от директорки на целодневни детски градини и старши учители от община „Тунджа” заминаха за Одрин, където ще се проведе среща с техни колеги и обмяна на добри практики в областта на предучилищното образование. Срещата е по инициатива на Съвета на директорите на детските градини с председател Янка Лилова. Групата се придружава от Димитър Димитров – началник-отдел „Образование и предучилищна подготовка”. В срещата ще вземе участие и Татяна Славова – старши експерт в Регионалния инспекторат по образование – Ямбол.
 
 

Страница 300 от 360