Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

"Априлец" над всички на ринга в Благоевград

Събота, 01 Октомври 2011г. 10:20ч.

Състезателите на тунджанския Боксов клуб „Априлец” – Бояджик спечелиха отборната титла в поредния кръг от Държавното лично-отборно първенство, който се проведе в Благоевград. Възпитаниците на неостаряващия Димитър Мутафов завоюваха и няколко индивидуални отличия. Над всички в своите категории завършиха Данаил Асенов (до 48 кг), Хасан Неджебов (до 62 кг) и Стоян Иванов в категория 76 кг. Боян Асенов загуби финалния мач и остана втори в категория до 34 кг. Симона Митева и Момичка Стоева се представиха достойно и завоюваха съответно трето място  в категория 46 кг и пето място в категория до 72 килограма.

 
 

Георги Георгиев на гроздобер в Победа

Петък, 30 Септември 2011г. 13:44ч.

georgiev-grozdoberПобеденско мерло бра кандидатът за кмет на община “Тунджа” Георги Стоянов Георгиев на гроздобер край Бакаджика. Да участва в гроздобера, който течеше с пълна сила в с. Победа го покани кметицата Пенка Богдева. Докато режеше чепките Георги Георгиев, разказваше спомени от ученически бригади, които видимо повдигнаха настроението на околните гроздоберачи. Няколко бутилки от налятото вино от кметското лозе ще бъдат заделени за младежкия благотворителен бал, обещаха собствениците Богдеви.

Продължение...

 
 

Силни емоции край тепиха в Маломир

Събота, 24 Септември 2011г. 16:43ч.

Народни борби под патронажа на кандидата за кмет на община “Тунджа” Георги Стоянов Георгиев и кандидата за кмет на с.Маломир Димитър Димитров, събраха стотици на поляната пред паметника на Дядо Желю в с. Маломир.  Двамата кандидати за кметове са издигнати за трети мандат от БСП. С коч на раменете си тръгна победителят в най-тежката категория “95+ “кг  Марчо Динев от Маломир, той се бори за наградата над двадесет минути със съперника си от Сливен Краси Илиев и накрая спечели по точки. Над петдесетима бяха състезателите в общо 9–те категории за мъже и жени. Главен съдия беше четирикратният европейски шампион Байо Баев. Съдийстваха също заслужилият треньор Демир Демирев и местният борец ветеран Иван Василев Плячката на 80 г. За участие в борбите се записаха мераклии от Ямболско, Елховско, Сливенско, Търговищко и Великотърновско. Сред тях имаше имаше няколко републикански шампиони. Най-многобройна, разбира се, беше групата на маломирци, в нея участваха и млади хора, живеещи по други места, но завърнали се на село за ежегодния събор. За жителите и гостите на селото кандидатът за кмет Димитър Димитров беше осигурил три казана курбан, който се раздаде докрай. 
 

Oбщина Тунджа ще увеличи капацитета на Дома в Болярско

Сряда, 21 Септември 2011г. 16:02ч.

Община „Тунджа” възнамерява да увеличи капацитета на Дома за стари хора в Болярско и вече има изработен проект за разширяването, стана ясно при гостуването на кмета на Тунджа Георги Георгиев в социалното заведение. Проектът предвижда базата да нарасне с две двуфамилни къщи и с модерен терапевтичен и рехабилитационен център. Кметът Георгиев, издигнат от БСП за кандидат за кмет на общината трети мандат, обеща на белокосите хора, че развиването на тяхното заведение е сред  водещите приоритети в управленската му програма. Домуващите се похвалиха, че персоналът на дома се грижи за тях отлично и че жителите на селото непрекъснато им гостуват. Срещата с кмета протече в шеги, емоции и добро настроение. Предвид високия интерес към услугата, по предложение на кмета общината увеличи капацитета на дома с още пет места от началото на 2011 г. и в момента той е 30 души. За да обогати живота на домуващите персоналът организира посещения на културни и други обществени прояви в общината и в региона, тържества, гостувания в центрове за социални услуги, детски и учебни заведения  и др. „Вашата работа е мисия за доброто на нашите жители” – мотивира хората от екипа кметът.
 
 

Кметът на Община Тунджа Георги Георгиев, равносметката

Сряда, 21 Септември 2011г. 09:29ч.

 
Кметът на Община Тунджа Георги Георгиев тръгва към трети управленски мандат. Кои бяха основните приоритети на неговия екип през последните 4 години, най-важните идеи които намериха реализация и какво се крие зад цифрите по усвояването на европейски средства.g-georgiev-2 ВТОРА ЧАСТ НА ИНТЕРВЮТО
 
 

Страница 303 от 330

abc-02-18