Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Европейска седмица на младежта в община Тунджа

Вторник, 17 Май 2011г. 12:36ч.

Информационна кампания, посветена на Европейската седмица на младежта (15–21май) организира неправителствената организация "Младежта - европейското бъдеще на Веселиново" в партньорство с община Тунджа. На 15, 16 и 17 май в мотел „Екатерина” се провежда семинар в рамките на проекта „Младите в Европейския съюз”, финансиран от Национален център „Европейски младежки програми и инициативи” по програма „Младежта в действие”. В обучението участват младежи от общините Тунджа, Ямбол,  Кърджали, Сливен и Търговище. Целта на обучението е да се повиши информираността на младежите от различни краища на България със смесен тип население с политиките на Европейския съюз. Особено внимание на семинара ще бъде обърнато на потенциалния риск за младите жени и деца да станат жертва на трафик на хора.

Продължение...

 
 

Община Тунджа в партньорство с Мизия и Козлодуй

Вторник, 03 Май 2011г. 07:54ч.

В заседателната зала на община „Тунджа” продължава двудневната работна среща между Управителните съвети и експертите на Местните инициативни групи на община „Тунджа” и общините Мизия и Козлодуй. Работните срещи се реализират по проект „Придобиване на умения и постигане на обществена активност за потенциална местна инициативна група на общините Козлодуй и Мизия”. Проектът се финансира по Програмата за развитие на селските райони от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. Дискусията продължава от 09.00 часа на 3 май.

 
 

Нови отличия за Боксов клуб "Априлец"

Понеделник, 02 Май 2011г. 12:52ч.

На проведеното в края на април в Русе Държавно лично и отборно първенство – І кръг, отборът на Боксов клуб „Априлец”, воден от своя треньор Димитър Мутафов – Почетен гражданин на община „Тунджа” за 2011 година, отново доказа своята класа на безспорен професионализъм и технически умения в бокса. Сред участващите 140 състезатели от 38 клуба от страната, момчетата на Мутафов се завърнаха с нови престижни награди. Първи места в своите категории завоюваха Даниел Асенов – кат. 43 кг, Хасан Мехмедов – кат. 62 кг и Стоян Иванов – кат. 72 кг. Божидар Динев спечели ІІІ-то място в категория над 76 кг. Финалът на ДЛОП – ІІ кръг, ще се проведе от 19 до 25 май 2011 г. в гр. Ямбол, когато домакин, съвсем заслужено, отново  ще бъде Боксов клуб „Априлец”.Новите успехи на боксьорите, водени от Димитър и Тодор Мутафови, както и поредното домакинство, са още едно доказателство, че в спорта няма „малки” или „големи”, „селски” или „градски” клубове, а има единствено и само всеотдайна работа, професионализъм, енергичност и отдаденост към спорта и възпитаване у младите спортисти на дисциплина, концентрираност и спортменска амбиция за победа.

 
 

Община Тунджа приключи третият етап по проект „Обществена трапезария"

Понеделник, 02 Май 2011г. 12:50ч.

tundja-gerbОбщина Тунджа приключи третият етап от реализацията на двата социални проекта, свързани с предоставянето на услугата „Обществена трапезария" за жителите на по-голямата част от населените места на територията на общината. Кметът на общината Георги Георгиев отчете резултатите до момента.
Калчево е следващото от селата, където започва предлагането на услугата обществена трапезария, наред с това там вече се работи и по проекта „Дневен център 18 +", в който са ангажирани 30 потребители на комплекс от социални услуги.
 
 
 

Младите във Веселиново с проект "Младите в ЕС"

Понеделник, 02 Май 2011г. 11:21ч.

Проектът "Младите в Европейския съюз" на НПО „Младежта – европейското бъдеще на Веселиново”, който се осъществява с подкрепата на община „Тунджа” и кметство – с. Веселиново стартира в началото на май. Проектът се финансира от Националния център "Европейски младежки програми и инициативи" към Министерството на образованието, младежта и науката, по Програма "Младежта в действие". Общата стойност на проекта е 7 370 евро, а финансирането от Програмата - 5527,50 евро. Продължителността на дейностите е 3 месеца – от 01.05.2011 г. до 30.07.2011 г. Целта на проекта е запознаване със същността и управлението на Европейския съюз и  Превенция на риска от трафик на млади жени и деца. В рамките на "Европейската седмица на младежта 15 - 21 май 2011 г." ще се организира 3-дневен национален семинар, който включва темите "Същност и управление на Европейския съюз" и „Превенция на риска от трафик на млади жени и деца”. В семинара ще вземат участие 60 млади хора на възраст между 15 и 30 години от Кърджали, Търовище, Сливен, Културно-просветното дружество на каракачаните от гр. Сливен, представители на младежките общности от община „Тунджа” и от други градове на страната, както и експерти и лица, отговорни за младежката политика. Целта на семинара е да се повиши информираността на младежите от различни краища на България със смесен тип население / българи, каракачани, турци, роми/ по основните характеристики на двете теми, механизмите на въвличане и контрола на жертвите; връзка между трафик и проституция; последици от попадане в трафик; усвояване на норми за социално поведение и умения за сътрудничество / формиране на чувство за групова принадлежност, умения за позитивно общуване, умения за изслушване. Наред с това, младите хора ще бъдат основно запознати с техните права и задължения като граждани на Обединена Европа. Съгласно заложените дейности, ще се сформират обучени младежки доброволни групи, които да вземат активно участие като обучители по метода "връстници обучават връстници" в „Пътуващото обучение за разпространение на ползите за България от членството й в Европейския съюз и доброволчеството”. Ще бъде издаден Справочник за структурите на Европейския съюз. В проекта е заложено това да се осъществи през месец юни по учебните заведения на територията на община „Тунджа”, включително и в домовете за изоставени деца в гр. Ямбол.

 
 

Страница 303 от 318