Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

В Деня на българската община - 10 факта за Община Тунджа

Сряда, 12 Октомври 2011г. 12:26ч.

# Община “Тунджа” е на осмо място по реално усвоени европейски пари сред всички 264 общини в страната. Разработването и реализирането на проекти с външно финансиране по европейски и национални програми е един от най-големите успехи на община “Тунджа” през последните осем години.
# Само през 2010 г. са привлечени 12 млн.лв. финансиране от европейски фондове, което е почти колкото парите в бюджета за годината. Общият размер на приходите по извънбюджетна сметка за същата година е 15, 690 млн. лв.
# Община “Тунджа” е единствената община в България, която отмени изцяло таксите за градина за деца на 5 и 6-годишна възраст и намали наполовина, или на 14 лв., таксите за деца до 4 години в детските заведения.

Продължение...

 
 

Поздрав на Георги Георгиев по повод Деня на българската община

Сряда, 12 Октомври 2011г. 12:18ч.

Уважаеми дами и господа,
Днес, 12 октомври, е Денят на българската община.
Днес е денят, в който трябва дa изкажа огромна благодарност и признателност към труда на всички, които работят за местното самоуправление. Днес е денят в който  искам да честитя и на всички граждани, които обичат, подкрепят и работят за община “Тунджа”!
Днес е денят, в който всички ние трябва да се замислим за ролята, която имат местните власти в живота на всяко общество и пряко на всеки един от нас.
Как да направим животът на гражданите ни по-добър и подреден? Това е въпросът, върху който община „Тунджа” не е спирала и, обещавам ви, няма да спре да мисли и работи!
Честит празник!

 
 

Нов социален проект стартира в община Тунджа

Вторник, 11 Октомври 2011г. 16:56ч.

В община „Тунджа” стартира изпълнението на проект „Училищните общности – модел на социализация и образователна интеграция в малките населени места”, по Договор № БС/РОФ 33.8-2011 / 22. Проектът е с продължителност осем месеца и се финансира от Център за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства към Министерство на образованието, младежта и науката и Ромски образователен фонд. Общата стойност на проекта е 39430,00 лева и ще бъде администриран от екип в състав: ръководител, координатор и счетоводител. Партньори на община „Тунджа” в изпълнението му са „Център за образователни програми и социални инициативи” – гр. Ямбол, с председател Живко Цирков и Общински младежки съвет „Тунджа” с председател Йордан Колев.

Продължение...

 
 

Нов етап на "Обществена трапезария" в Община Тунджа

Вторник, 04 Октомври 2011г. 09:24ч.

В община Тунджа стартира поредният етап от проект „Предоставяне на социална услуга „Обществена трапезария” - грижа за хората в неравностойно социално положение от малките населени места”, по който за община „Тунджа” е доставчик на социална услуга „Обществена трапезария” и етап от проект „Обществените трапезарии в община „Тунджа” - алтернатива на социалното включване в малките населени места”, по който общината е партньор на ЕТ „ Емил Иванов” - гр. Ямбол, доставчик на социална услуга „Обществена трапезария”. На 12.09.2011 г.е сключен договор между община „Тунджа” и Фонд „Социална закрила” – Министерство на труда и социалната политика. Осигурени са средства в размер на 8514 лв. за предоставяне на социалната услуга на 90 потребители за периода от 01.10.2011 г. до 30.11.2011 г.

Продължение...

 
 

"Априлец" над всички на ринга в Благоевград

Събота, 01 Октомври 2011г. 10:20ч.

Състезателите на тунджанския Боксов клуб „Априлец” – Бояджик спечелиха отборната титла в поредния кръг от Държавното лично-отборно първенство, който се проведе в Благоевград. Възпитаниците на неостаряващия Димитър Мутафов завоюваха и няколко индивидуални отличия. Над всички в своите категории завършиха Данаил Асенов (до 48 кг), Хасан Неджебов (до 62 кг) и Стоян Иванов в категория 76 кг. Боян Асенов загуби финалния мач и остана втори в категория до 34 кг. Симона Митева и Момичка Стоева се представиха достойно и завоюваха съответно трето място  в категория 46 кг и пето място в категория до 72 килограма.

 
 

Страница 305 от 333

abc-02-18