Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Заседава Управителният съвет на МИГ - Тунджа

Петък, 18 Ноември 2011г. 19:40ч.

Управителният съвет на Местна инициативна група –Тунджа проведе своето поредно заседание, съобщиха от общинската администрация. Бяха разгледани въпроси и взети решения, свързани с изпълнението на сключения тристранен договор между МИГ-Тунджа,  Министерство на земеделието и храните и ДФЗ - Разплащателна агенция за финансиране на Стратегията за местно развитие за периода 2011 - 2015 година. Приети бяха промени във финансовите параметри на Стратегията, като средствата по отделните мерки, планирани за 2011 година бяха прехвърлени основно за  2012 година и в по-малка част за  2013 година. По такъв начин през следващата година трябва да бъдат договорирани средства за проекти към Стратегията за местно развитие, както и за дейности, свързани с управлението на МИГ и постигане на обществена активност на територията на община „Тунджа” в размер на 2 505 733 лева.

Продължение...

 
 

В Община Тунджа отбелязаха Деня за възпоменание на жертвите в катастрофи

Петък, 18 Ноември 2011г. 19:09ч.

В училищата и детски градини на територията на община Тунджа се проведе седмица посветена на 20 ноември, Световен ден за възпоменание на жертвите при пътно-транспортни произшествия. Децата като участници в пътното движение са най-уязвимата група пешеходци. През тази седмица, която премина под мотото „Да обучим и опазим децата”, те получиха информация и съвети свързани  с пресичането на безопасни места като пешеходни пътеки тип „зебра”, подлези, пешеходни надлези и мостове, пешеходни острови в пътното платно, или на място далеч от паркирани автомобили. С различни нагледни средства и примери им беше обяснено да следват най–безопасния и спокоен маршрут до учебното заведение, да не играят с играчки по улиците, да пресичат само на определените за това места, за опасностите при пресичане между спрели автомобили, да носят облекло с ярки цветове и с отразителни елементи. При изключителен интерес в ЦДГ „Кольо Тенев”, с. Тенево се проведе открито занимание, на което децата много емоционално, чрез игри и загадки показаха колко много знаят за правилата на движение по пътищата пред своите гости - представители на Районно управление Полиция “Тунджа. Милен Йорданов, инспектор в звено “Пътна полиция” нагледно запозна малчуганите със средствата, с които пътният полицай си служи в ежедневната работа – стоп палка, дрегер, сигнални уреди.

 
 

Общински съвет Тунджа заседава в петък от 10.00

Четвъртък, 17 Ноември 2011г. 16:37ч.

Общински съвет Тунджа трябва да приеме в петък Правилник за работата на местния парламент, това е първата точка в дневния ред на насроченото за десет часа заседание на съвета. Предстои обсъждане и гласуване на състава и ръководствата на постоянните комисии. Общински съвет Тунджа ще определи свои представители в Областния съвет за развитие и в Общото събрание на Националното сдружение на общините. В петъчното заседание съветниците ще определят размера на трудовите възнаграждения на кмета на общината и на кметовете на населени места. Кметът на община Тунджа Георги Георгиев е внесъл в канцеларията на съвета и няколко предложения за разпореждане с общинско имущество - отдаване под наем на язовири и продажба на общински недвижими имоти, които съветниците трябва да  обсъдят и гласуват.
 
 

Престижна награда за възпитаничка на Центъра по изкуствата в Кабиле

Вторник, 15 Ноември 2011г. 12:35ч.

За първи път награда от национален конкурс е завоювала възпитаничка на Общинския център за изкуство и извънучилищна дейност „Тунджа". Призьорката е Верка Видова Стоянова на 10 години. Тя е спечелила второ място в Националния конкурс „Златна есен - плодовете на есента", проведен в Севлиево (на фотоса е наградената творба). Момичето участва в школата по изобразително изкуство към центъра с ръководител Смиляна Саханджиева и учи в училище „ Св. Паисий Хилендарски" в село Скалица. Това е осмото издание на конкурса, като целта му е да стимулира творческата енергия на децата в областта на изобразителното и приложно изкуство, за изявата им като млади таланти, да представи България като държава с традиции в отглеждането на земеделски култури и прибирането им. Националният конкурс "Златна есен" се провежда в три раздела: изобразително и приложно изкуство и за написване на есе или стихотворение. Верка Стоянова е спечелила награда в раздела изобразително изкуство. През новата учебна година Общинският център за изкуство и извънучилищна дейност „Тунджа" ще работи предимно по календара за извънучилищни дейности на Министерство на образованието и има амбиция да класира още деца от школите за участие в национални конкурси.

 
 

Дискусията за кметските наместници продължава

Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:09ч.

Генерал Тошево е поредното от селищата в Община Тунджа, което от днес е с кметски наместник, съобщиха от общинската администрация. Кметът на община Тунджа Георги Георгиев подписа заповед за назначение на Иван Николов, досегашният кмет на селото, като кметски наместник. Решението е взето след обсъждане в селото по време на приемен ден на кмета на общината в края на миналата седмица, в което са се включили повече от 80 жители на Генерал Тошево. Подобна процедура предстои в близките дни и в селата Търнава, Стара река и Сламино. Кметът Георги Георгиев ще има приемен ден в Търнава на 15 ноември от 11.00 часа, по същото време в сряда ще изслуша мненията на хората в Стара река, а в четвъртък от 11.00 ще се дискутират кандидатурите за кметски наместник в Сламино.
 
 

Страница 313 от 344